Ullernkiosken

vaflerHer får du kjøpt gode og smakfulle "forfriskninger". Kiosken har i 2010 blitt pusset opp og fremstår som et flott lokale for klubbens ledere, trenere, frivillige og spillere.

Bemanning av kiosken skjer på rundgang blant lagene. Ved arrangement med salg fra kiosken kontakter du Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. i god tid før ditt arrangement. Under finner du Kioskinstruksen (2015) som forteller i detalj om hva dere skal gjøre.

INSTRUKS FOR ULLERNKIOSKEN

 

Kioskvakten får levert nøkler og pengeskrin med vekslepenger kr. 1000,- kvelden før.

* Ta med ca. 2 liter vaffelrøre - Vaffeloppskrift ligger på www.ullern.no.

* Eventuelt sjokoladekake/boller/sveler – Svelerøreoppskrift på www.ullern.no.

 

INSTRUKS VED ÅPNING

* Slå på kaffemaskin. Kaffefilter og kaffe i hyllen under maskinen. Dosering: 11 spiseskjeer kaffe til en full vannkanne. Kok en kanne av gangen, ved behov trakt mer. Engangskopper er i hylle til venstre ved vinduet.

* Pølsekokeren: Sett i kontakt, slå på bryter og fyll i vann i BEGGE kamre; både ytre kammer og indre kammer til det dekker risten i indre kammer og under ristene i ytre kammer. Skru bryteren på maks og slå ned temp til ca. 70 grader når det damper. Legg i 4-6 pølser som ligger i kjøleskap på bakrommet. Lomper ligger i fryser eller kjøleskap, de kan tines på svak varme i mikrobølgeovn. Pølsepapir står ved siden av pølsekoker – pølseklype i skuff.

* Lås opp 1 kioskvindu, ta av ett gitter ved å skru av muttere oppe og i midten nede – løft av gitteret ute.

* Lås opp brusskap og isboks. Nøklene er i nøkkelskap på bakrommet.

 

Hentes fra bakrommet:

* Vaffeljern, ketchup/sennep/sjokolade/kaffe/kakao mv. Server vaflene på papirservietter. Sett syltetøy, ketchup og sennep i kioskvinduet. Sjokolade mv settes frem i hyllene ved siden av vinduet.

 

INSTRUKS VED STENGING

* Pølser og vafler som er laget for salg kastes. Lomper til overs legges i kjøleskapet på bakrommet.

* Vaffelrøre/kake merkes med dato, sammen med sjokolade, syltetøy, sennep og ketchup settes i kjøleskap på bakrommet. Tørk av vaffeljern og sett det på bakrommet. Tøm søppelbøtter, sett i nye poser og vaske gulvene. Søppelet kastes i søppelcontainer ved garderobene (grønne dunker).

* Kaffemaskin og pølsekoker - slå av brytere og ta ut stikkontakter. Tøm pølsekokeren for vann. Kaffekanner tømmes og settes under kaffemaskin.

* Sett på gitteret til vinduet og skru på muttere. Lås vindu – brusskap – isboks og heng nøklene i nøkkelskap på bakrommet.

* Lås bakrommet. Tell opp kassen og la vekslepenger kr. 1000,- i mynter og sedler være i pengeskrinet. Fyll ut oppgjørsskjema. Oppgjøret settes inn på konto 15 030 204 570.

 

* Kiosken låses og nøkler/pengeskrin leveres til nestemann på vaktlisten.

Tone: 92288061

Vaffel oppskrift (vanlig som gir ca 2 liter røre i melkekartong)

4 egg, 2 dl sukker, 8 dl melk, 2 dl smeltet smør, 2 ts. bakepulver, 1 ts. salt, 2 ts. kardemomme, 9 dl hvetemel

Mikses og helles på melkekartonger. Det er enkelt å helle i vaffeljernet og siden fryse ned vaffelrøre som ikke brukes. 

Vaffel oppskrift (grove)

GROVE VAFLER

1,5 dl Fibramel, 1,5 dl Sammalt hvete fin, 1 dl havregryn, ½ ts salt, ½ ts bakepulver, 1 SS vaniljesukker, 1,5 ts kardemomme, 4 dl melk (bruker Ekstralett), 2 egg, 2 SS flytende margarin (bruker Vita Hjertego´ flytende margarin)

Bland sammen alt det tørre, deretter melk til klumpefri, så egg og til slutt margarin.

La Svelle i ca 20 minutter

GROVE VAFLER – litt under 3 liter

6 dl Fibramel, 6 dl Sammalt hvete fin, 4 dl havregryn, 2 ts salt, 2 ts bakepulver (litt topp), 4 SS vaniljesukker (litt topp), 6 ts kardemomme (litt topp), 1,6 liter melk (bruker Ekstralett), 8 egg, 8 SS flytende margarin (Bruker Vita Hjertego´ flytende margarin)

Bland sammen alt det tørre, deretter melk til klumpefri, så egg og til slutt margarin.

La Svelle i ca 20 minutter

Gir 2 l svelerøre

SVELER

7

Egg

3,5 dl

Sukker

1 liter

Kulturmelk

13 dl

Hvetemel

4 ts

Natron

3 ts

Salt

Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett kulturmelk og sikt i hvetemel, natron og salt.

La røren svelle 15-20 min.

Stekes uten smør (unntatt første runde) i god og varm panne eller på takke. Snu når det bobler.

Ordensinstruks. I perioden lagene har kioskansvar har de også ansvar for at området ser pent ut. Ordensinstruksen forteller mer om dette.

Kiosken er også fri til bruk for alle lag i hele klubben. Booking av kiosken skjer ved å notere seg opp i boken som ligger på ytterste kontoret på Ullernbanen. Noter ned tidspunkt, lag og kontaktperson. Ta eventuelt kontakt med daglig leder om du ikke kommer inn på kontoret. Husk å forlate kiosken ryddig og ren.

Utskrift