Utskrift

Mulighet for ny gjennomgang med Håvard i kveld

Skrevet av Magne Aarvik on onsdag 25. juni 2014 11:54.

I kveld kl 1945 blir det ny gjennomgang av treningsprogrammet. Om du ikke fikk med deg sist, eller om du vil ha det en gang til, er det bare å møte opp!

Add a comment
Utskrift

Trening i sommer

Skrevet av Magne Aarvik on mandag 23. juni 2014 13:15.

Først av alt er sommeren en ypperlig anledning til å få veldig mange timer med trening og moro med ballen. Det er disse timene på egenhånd eller med kamerater som skaper gode fotballspillere. Treningene på lagene eller på akademiet kan kun hjelpe deg noen knepp på veien. Det er timene lagt ned på egenhånd som skaper de virkelig gode spillerne. Bare tenk nå i sommer hvor mye øving du kan få gjort når du ikke sitter 6-7 timer på skolebenken hver dag! Veldig flott at mange er påmeldt fotballskolene. Her får man selvsagt virkelig fylt opp en del timer i treningsbøssa! Det er altså fotballskoler uke 26 og 33, og ikke minst akademiets egen fotballskole i uke 32. Påmelding åpent på deltager.no til de to sistnevnte.

Vi legger også inn et fysisk treningsprogram for sommeren. Veldig mange fikk med seg Håvards gjennomgang av dette på onsdag. For dere som ikke gjorde det, kan det være hensiktsmessig å snakke med en av de som var der for hjelp til gjennomføringen. Kanskje kan dere også møtes og trene sammen?

Under har jeg kopiert inn Håvards program. Når du er ferdig med programmet kjører du de 4 bevegelighetsøvelsene vi gjør de fleste fredager. Gjennomfør programmet 2-3 ganger i uka med fokus og kvalitet, så kommer du tilbake etter ferien både sterkere, raskere og mykere. PS: Også når vi er tilbake i vanlig trening er det selvsagt svært lurt å fortsette å kjøre programmet 1-2 ganger i uka.

Øvelse

Serier x repetisjoner

Pause

Kommentar

Indianerhopp

2x6

Gå tilbake

Så høye hopp som du klarer

Sprunglauf

3x6

1 min

Så lange hopp som du klarer, pass på å få strekt satsbeinet helt ut

Høye harehopp

2x6

1 min

Gå ganske dypt og hopp så høyt du kan

Lange harehopp

2x6

1 min

Hopp så langt du kan, bruk armene

Pushup

3xmaks

1 min

Strak kropp, helt ned

Kroppshev/hangups

3xmaks

1 min

Strak kropp

Ettbeins knebøy

3x10

1 min

Kontroller kne og hofte

Hoftehev på ett bein

2x12

1 min

Helt rett kropp

Stabil på alle fire

3x6

1min

Ikke løfte kneet på standbeinet mer enn 5 cm over bakken

Ta kontakt hvis du lurer på noe.

Lykke til med treningen, og riktig god sommer alle i hop!

Add a comment
Utskrift

Uke 25 - siste før ferien

Skrevet av Magne Aarvik on mandag 16. juni 2014 11:40.

Tusen takk til dere som stilte opp på kort varsel lørdag! Håper det gikk fint.

Og veldig fint at mange nå har meldt seg på fotballskolen uke 26. Det blir bra!

Det var en del som ikke meldte forfall til økta i går. Det er ugreit. Og ugreit ikke å få med seg at det var økt. Et par stk spurte meg om det var økt eller kamp, for jeg hadde glemt å oppdatere i kalenderen at det ikke ble kamp. Men det lå jo hele tiden inne at det skulle være aktivitet den dagen, så når da det ble omgjort til trening, måtte man hvertfall vite at noe skulle foregå. 

Add a comment
Utskrift

Gutter: Vi trenger hjelp på lørdag

Skrevet av Magne Aarvik on fredag 13. juni 2014 12:00.

Hei!

På CC-Vest-dagen på lørdag (i morgen) har Ullern IF en stand. Vi har nå tatt over dette fra andre grener som ikke kunne stille. CC-Vest har bidratt i svært stor grad til Ullern Fotball - særlig gjennom sponsing av vår nye bane, og vi ønsker å gi tilbake. Således ønsker vi på kort varsel å få til dette. Jeg har gitt beskjed om at Akademilaget skal klare dette. Vi behøver 3-4 (minst) gutter ganget med to vakter: kl 0845-1045 og 1045-1300. Kan noen av dere være så snill å gjøre en jobb for oss på dette?

Hva skal man gjøre: Man står ved et Ullern IF-telt i Ullerntøyet sitt og deler ut noen lapper og smiler pent. Det er en form for fotballspill der nede som både dere, og folk som dukker opp, kan spille. Det er altså ikke rare jobben, men det er viktig at vi stiller på dette.

Legg inn kommentar her, og hvilken av de to vaktene, hvis du har mulighet til å hjelpe til med dette!

På forhånd tusen takk for hjelpen. Både jeg og klubben vil være veldig takknemmelig for at du stiller opp her!

Add a comment
Utskrift

Fotballskolen uke 26

Skrevet av Magne Aarvik on onsdag 11. juni 2014 22:55.

Hei!

Vi er så og si ingen 02ere på fotballskolen nå første uke av ferien. Jeg forstår selvsagt at mange er forhindret gjennom å være bortreist, men jeg håper likevel flere kan være med. De tradisjonelle fotballskolene våre har folk et varierende forhold til. De og barnecupene er det som en stund har levd videre fra "det gamle Ullern". Nå har vi som nå er ansatt tatt helt styringen over det. Alexander Øren er hovedansvarlig, og båe jeg og Geir Harald Smith vil være tett på. Sammenlignet med tidligere år vil fotballskolene i år være mye likere det dere er vant til på trening. I tillegg vil vi to av dagene ha de oppblåsbare banene vi testet forrige uke. Om ikke de er moro å spille i må dere finne en ny hobby! I tillegg til at det er veldig utveklende med spill på så høy intensitet som det blir der.
 
Jeg tør av de grunner garantere godt utbytte og artige uker, og oppfordrer alle som har anledning til å melde seg på!
Add a comment
Utskrift

Uke 25 og takk for flott cup

Skrevet av Magne Aarvik on søndag 08. juni 2014 21:12.

Da er en flott helg på Hamar vel overstått. Fotballkamper, sommer, bading, en-spretten og kamerater - det blir ikke stort bedre enn det! Dere er en flott gjeng med gutter, og det er veldig artig for oss trenerne å jobbe med dere. Fotballmessig fikk vi både, opp og nedturer, som jo er ganske vanlig og naturlig, men alt i alt tror jeg vi sitter igjen med positive opplevelser også på den fronten. Takk til alle foreldre som bidro!

Add a comment
Utskrift

Gjennomgang av styrketreningsprogram onsdag

Skrevet av Magne Aarvik on lørdag 07. juni 2014 23:18.

Hei!

Vår fysiske trener Håvard er tilbake etter noen måneder utenlands. Onsdag 18.06. kl 1945 til ca 2030 kommer han til å gå gjennom et styrketreningsprogram tilpasset Akademilaget. Jeg oppfordrer alle til å møte på dette. Dette treningsprogrammet er veldig lurt å gjennomføre ukentlig, og det er særlig god anledning til dette i sommer. På onsdag får man muligheten til å lære hvordan øvelsene utføres på riktig måte, og dermed sikre at du gjennomfører treningen best mulig. Så vær lur og møt opp her!

Add a comment
Utskrift

Uke 23 og et blikk på hvor vi står

Skrevet av Magne Aarvik on mandag 02. juni 2014 09:16.

Det er kjekt å møte de samme lagene innimellom, for da kan man få et bilde av hvordan ens utvikling er. Den siste uka har vi møtt både Lyn og Heming - to lag vi har spilt mot flere ganger. Nå er det slik at både vi og de kan disponere litt ulike tropper hver gang man spiller, men vi synes likevel det gir et sammenligningsgrunnlag. Og faktum er at vi var det førende laget i begge nivå 1-kampene mens vi i nivå 2-kampene var nærmere enn tidligere. Mot Lyn tapte vi begge kamper i vinter med mange mål, mens det nå var endret til seier og et tap med færre mål enn sist.

Add a comment
Utskrift

Ullerns fotballskoler

Skrevet av Magne Aarvik on onsdag 28. mai 2014 12:26.

Årets Fotballskoler i Ullern vil være av et annet kaliber enn tidligere år (vi snakker nå om fotballskolene uke 26 og 33 - Akademiets fotballskole i uke 32 vil være akkurat som før). Alexander Øren, en av de sentrale Ullerntrenerne, er nå ansvarlig for skolene og både jeg, Magne, og Geir Harald Smith, vil være med på gjennomføringen av skolene - først og fremst i form av tett oppfølging av trenerne. Etter hvert som flere av spillerne i klubben nå har fått erfaring som trenere på akademiet eller ungdomslag, vil også nivået på instruktørene være svært mye høyere enn hva som var tilfelle et par år tilbake.

Man kan lese mer om fotballskolene her: http://www.ullern.no/index.php?option=com_content&view=article&id=492&Itemid=2070

Jeg oppfordrer alle som er hjemme til å melde seg på, og tør si at man ikke kommer til å angre!

Akademiets Fotballskole er det informasjon om her: http://www.ullern.no/index.php?option=com_content&view=article&id=493&Itemid=2071

Det vil selvsagt fortsatt være en forskjell på akademiets fotballskole og de andre, noe det også skal være. Men forskjellen i forhold til sportslig utbytte kommer til å være mindre enn tidligere somre!

Add a comment
Utskrift

Uke 22 - Kristi Himmelfartsdagfri og Lyn

Skrevet av Magne Aarvik on mandag 26. mai 2014 13:42.

Teknsik flytter vi fokuset fra pasning og mottak til 1v1-ferdighet for kommende periode. Det vil da være ganske mye ballmestring+terping av vendinger og finter den første tiden. Etter hvert vil det bli mer 1v1-spill med fokus både på forsvars og angrepsjobben. Vi fortsetter med en hurtighetsbit hver eneste mandag og onsdag

Kanskje enda mer enn de fleste andre ferdigheter, blir man ikke god 1v1 først og fremst gjennom lagstreningene. Timevis på løkka betyr enda mer. Spill som f eks "divisjon" på ett mål er kjempegod 1v1-trening!

Add a comment