Utskrift

Uke 47 - videre på 1v1

Skrevet av Magne Aarvik on mandag 17. november 2014 10:02.

Vi har terpet, finter, vendinger og førsteforsvarer. Nå går vi litt videre for angriperen og kobler inn noen som skal ta fra deg ballen i terpingen.

Utskrift

Spillersamtaler for akademilaget ENDRING!

Skrevet av Henrik Solberg on fredag 14. november 2014 20:58.

I tiden fremover kommer alle til å ha en spillersamtale med meg. Disse foregår kun mellom spiller og meg, så foreldre er ikke tilstede under denne praten. Sørg for å møte når du skal! Denne samtalen er ikke noe å frykte. Hensikten med samtalen er utelukkende å kunne gi og få tilbakemeldinger, slik at du kan 1) bli en flinkest mulig spiller 2) trives best mulig med fotballen.

Utskrift

Morgentrening

Skrevet av Henrik Solberg on onsdag 12. november 2014 13:10.

Det blir nå mulighet for de fra akademiet som ønsker å trene litt ekstra, å gjøre dette torsdager fra 06.30. Jeg legger ved en link så dere kan lese litt om opplegget der:

http://www.ullern.no/index.php?option=com_content&view=article&id=6074:morgentreninger-for-j-g2002-til-1999-torsdag-kl-06-30-07-45&catid=94&Itemid=363

 

 

 

Utskrift

Uke 46 - fortsatt førsteforsvarer i fokus

Skrevet av Magne Aarvik on søndag 09. november 2014 19:59.

Vi avslutter en god treningsuke med to fine kamper mot VASK. I begge kamper dominerer vi ballinnehavet - noe som alltid er et mål for oss. I første kamp vil jeg også trekke frem at vi har en veldig fin tone oss i mellom (hvertfall av de vi på sida får med oss). Dette har vi slitt litt med her, snakket mye om, og det er veldig fint å se at vi tar steg fremover på den fronten. For å skape det utviklingsmiljøet vi skal, er det helt nødvendig at vi backer hverandre opp, og snakker til hverandre på en konstruktiv måte. Husk at det å gjøre feil er en helt nødvendig ingrediens for å lære og utvikle seg!

Utskrift

Tropper mot VASK søndag

Skrevet av Magne Aarvik on lørdag 08. november 2014 10:18.

Da er det klart for nye kamper! Det blir sjelden totalomvelting, men man må alltid regne med at vi stokker litt på troppene fra kamp til kamp.

Kampstart 1700, oppmøte 1615: Lag 1: Fredrik, Ole, ASJ, Wright, Langva, Tenden, Nilsen, Jacob W, Elli, AB, Lie, Tangen

Kampstart 1800, oppmøte 1715: Seb, Markus, Nico, Benjamin, Lugg, Tautra, Tinius, Jobin, Even, Lasse, Edvard, William S, Christoffer.

Utskrift

Uke 45 - Kamper søndag mot VASK

Skrevet av Magne Aarvik on mandag 03. november 2014 14:17.

Mandag og onsdag beholdes fokuset på 1v1-ferdighet, men vi flytter nå oppmerksomheten litt fra angriperen til forsvareren. Her er ett godt eksempel på godt førsteforsvarerarbeid mot en angriper uten stor fart fremover: http://fotballab.no/play?code=cQ5B6pLuZfO1og her er ett eksempel når angriperen kommer i stor fart: http://fotballab.no/play?code=cwnk3V62tIFV Legg merke til hvordan Terry forflytter seg for å stoppe en spiller som er veldig mye raskere enn seg.

Utskrift

Uke 44 - ingen kamper

Skrevet av Magne Aarvik on mandag 27. oktober 2014 12:43.

Alle uker har vi på mandager og onsdager fokus på 1v1-ferdighet av noe slag, mens det er pasningsspill i fokus på fredager. Styrke, spenst, bevegelighet, hurtighet, koordinasjon kan det variere litt hvor havner.

Denne uka ser ut som følger (clikk "read more")

Utskrift

Oppsummering av cupen og aktiviteter fremover

Skrevet av Magne Aarvik on fredag 24. oktober 2014 13:13.

Det har gått noen dager siden våre første kamper sammen. Alle kamper vi spiller må brukes til å læring og utvikling. Hvilke erfaringer gjorde vi oss i helgen?

På begge lag må vi kraftig øke evnen vår til å orientere oss. Vi må orientere oss etter hvor på banen det er rom til å spille fremover, hvor vi har med- og motspillere, før vi får ballen, så vi kan gjøre en hensiktsmessig førsteberøring, osv. Her er det veldig mye å gå på, og her håper vi å se en stor forbedring raskt. Jobb bevisst med det hver trening og kamp. Vi skal jobbe mye med dette fremover.

På lag 1 hadde vi utfordringer med med positiv kommunikasjon, spilleglede og å få ut vårt beste. Det er positivt å jobbe bevisst mot å bli en best mulig fotballspiller, og at en legger svært mye i dette. Men man må aldri glemme at hovedgrunnen til det er å ha det gøy. Fotball må aldri bli mer alvorlig enn gøy! Her klarte vi gjennomføre mye bedre i siste kamp, og det skal vi bygge på.

På lag 2 var dette bedre, men her er det for mange spillere én ting å tenke særlig på: Forstålse av de ulike rollene på banen. Hvor skal vi bevege oss når? Her er det noen grunnprinispper som gjelder på alle lag litt uavhengig av spillestil. TV er en fin læringsarena. Enkelte kamper du ser på; følg ekstra med på visse spillere, og hvordan de beveger seg både i forsvar og angrep (dvs: når laget har ballen, og når det andre laget har ballen).

Det kommer kampaktiviteter regelmessig fremover:

9.november spiller vi hjemme mot VASK kl 17 og 18. 

Deretter kommer en serie vi samarbeider med 7 andre klubber om, og vi møter hvert lag tre ganger. Hver "kamp" består av 2-3 kamper (slik som mot VASK). Klokkeslett avtales ca to uker i forkant. Kan også bli endring av dag. Men søndager i 17-18-tiden blir vanligst...

30. nov Ullern-Ready

14. des Heming-Ullern

11. jan Ullern Snarøya

18. jan Stabæk-Ullern

1. feb Ullern-Røa

8. feb Lyn-Ullern

1.mars Ullern-Holmen

15.mars Ready-Ullern

22.mars Ullern-Heming

12.april Snarøya-Ullern

26.april Ullern-Stabæk

10.mai Røa-Ullern

31.mai Ullern-Lyn

7.juni Holmen-Ullern

14.juni Ullern-Ready

23.aug Heming-Ullern

6.sep Ullern-Snarøya

20.sep Stabæk-Ullern

11.okt Ullern-Røa

18.okt Lyn-Ullern

25.okt Ullern-Holmen

 

Utskrift

Lag 2 9er cup søndag

Skrevet av Johan Egil Rudi on lørdag 18. oktober 2014 19:53.

Søndag blir det kamp for lag 2 kl.12.00 på Ullern. 

Utskrift

Tropper og kamper i helgen

Skrevet av Magne Aarvik on torsdag 16. oktober 2014 11:11.

Vi har mange gode kull i Ullern nå. Både 99, 00 og 01 kom i år på 2.plass i sine respeektive 1.divisjoner. Alle våre kull har hatt samme oppstart på Akademilaget som dere nå skal ha, og ikke noe kull har hatt så god bredde nivåmessig som vi har her. Aldri har vi hatt så mange spillere som kunne klart seg fint på nivå 1, og så mange spillere som på trening veksler en del på nivået de er på. På alle disse kullene er det spillere som har tatt enorme steg siden den 9ercupen, og forandret "rangeringen" sin nivåmessig betydelig. At vi har så mange bra spillere, og så mange som trener mye med stor kvalitet, er en veldig stor styrke for dette kullet. Og dette har blitt ytterligere styrket nå av de spillerne som har kommet inn utenfra.

De som trener mest og best, blir best til slutt. På den lange veien mot å bli en veldig god fotballspiller om si 10 år, kommer det til å være veldig mange nedturer - for alle sammen. Det er en del av det å drive med idrett. De som jobber på og klarer kun å holde fokus på seg og sine utviklingsoppgaver, uavhengig av opp- og nedturer, de vil klare å ha størst utvikling, og bli best til slutt. Hvis du nå er glad over laginndelingen mens kompisen din er litt skuffet, gjør du veldig lurt i å backe han opp, for da gjør han kanskje det samme for deg hvis det er omvendt neste gang...

Oppmøte 45 min før hver kampstart. Vi varmer opp i Ullerntøy, og spiller kamp i røde strømper, rød shorts og hvit drakt. Stillongs og superundertøy når det er kaldt. Vi ser på hverandres kamper, og backer hverandre opp når vi har mulighet.

Ullern 1: Seb, Magnus W, Edvard, Fredrik, Ole, Tenden, Anders, Nilsen, Lasse, Elli, AB, Magnus L, Tangen, Chris. Kamper: Fredag 1700 på CC-Vest Arena mot Skeid, fredag 2000 på CC-Vest Arena mot Bærum, lørdag 1200 på CC-Vest Arena mot Røa, og søndag 1000 på Voksen Kunstgress mot VASK.

Ullern 2: Markus, Jakob M, Nico, Benny, William N, Lugg, Tautra, Langva, Tinius, William S, Jacob W, Even, Jobin, ASJ. Kamper: Fredag 1800 på Storøya KFUM, lørdag 0900 på CC-Vest Arena mot Holmen, lørdag 1300 på CC-Vest Arena mot Oppegård, lørdag 1400 på CC-Vest Arena mot Hokksund (dette er da en sånn ekstrakamp (ref info i tidligere innlegg), så her skal vi spille to kamper på rad! De andre ekstrakampene overlater vi til 04-kullet.) Kamptid søndag avhenger av reslutater, men spilles enten kl 12 eller 13 søndag.