Bendik Foss Evensen og Johan Egil Rudi i Sporting Club de Portugal

Postet av Ullern Fotball den 21. Jan 2020


For de fleste er Sporting Lisboa mest kjent for Christiano Ronaldo. Deres akademi er kjent over hele verden for å få frem spillere til det aller ypperste nivået og i EM finalen var hele 8 av 11 spillere i startoppstillingen fra nettopp dette akademiet som ligger godt utenfor Lisboa sentrum. Hit reiste G04 spiller Bendik Foss Evensen for å prøvespille med de grønne og hvite og ullerntrener Johan Egil Rudi for å lære og skape kontakter. Det ble et opphold med mange inntrykk for begge to.

 

Treningskvalitet er gratis 

Det er ingen tvil om at forholdene ligger godt til rette for de som er så heldige å få være en del av Sporting sitt akademi, men de spiller på grønt gress med en rund ball og reglene er det samme. Forskjellen ligger ikke i det som koster penger, men det ligger i kvaliteten og innsatsen som legges igjen av spillerne ute på banen. En spesiell blanding av løst humør, lave skuldre, lekne detaljer, en enorm energi og knallhard vinnermentalitet er det som går igjen i øktene her, kan Rudi fortelle om etter å ha observert økter gjennom hele uken både hos Sporting og nåværende storebror Benfica.

Fotball uten følelser er ikke det samme

Dette var også noe som gikk igjen i begge klubber, de ønsket spillere som ikke bare var gode her og nå, men de så like mye etter de som åpenbart for alle la mer i spillet enn andre. Spillere med stor grad av engasjement, dette var typer de så for seg kunne pushe seg selv fremover over lengre tid og dermed til slutt nå et høyere nivå enn gutten som kanskje var hakket foran per dags dato men som ikke viser de samme følelsene. Mål for og hindre mål mot er spillets grunnleggende poeng og om spillerne ikke viser sterke følelser rundt det å skåre mål så kunne de få straffe mot seg, eller om de var likegyldig til mål mot så fikk det andre laget begynne med ballen, kan Rudi fortelle. 

Kampen om mulighetene 

Noe som var ekstra spesielt var å møte 12-13 åringer som hadde flyttet hjemmefra, flere fra motsatt side av landet, for å få sjansen til å spiller for en av de to klubbene. Uten foreldrene var det naturlig nok tøft de første ukene kunne de fortelle, men etter en periode med hjemlengsel var det overhode ikke noe som tydet på at disse guttene ikke hadde det bra og trivdes sammen med likesinnede som overhode ikke omtalte det som å ofre noe som helst å flytte hjemmefra og bort fra familie og venner i en sånn alder. De så på det som noe som var helt åpenbart å gjøre for å kunne bli så gode som mulig og ikke minst drive med det de syntes var artigst å gjøre, nemlig spille fotball. Det er åpenbart at disse guttene har det viktigste på plass, 100% støtte og tillit fra foreldrene sine. 

På to av øktene til Bendik var der også to 15 åringer fra Ecuador og Guatamala på prøvespill. Imponerende å se de to guttene gå inn i en setting der de ikke kan språket eller kjenner noen og bare være seg selv og peise på. 

Ovenfor arbeidspulten til mannen som oppdaget både Luis Figo, Christiano Ronaldo og Nani, for å nevne noen, henger det drakter med hilsener fra de nevnte spillerne. De ansatte kunne fortelle at han ukentlig fikk telefon fra Ronaldo som de håpet etterhvert ville ha en rolle i akademiet. 

Bendik trente sammen med klubbens U16 gruppe de tre første dagene av oppholdet. Her er det 6-9 stk som er regelmessig på det portugisiske landslaget og et generelt sett meget høyt nivå. 

De er veldig aggressive og tempoet i spillet er mye høyere enn jeg er vandt med fra hjemme, kunne Bendik fortelle etter sine tre første økter. 

Det var ingen tvil om at her ble en spist opp om en stod med lua å hånden og ikke 100% engasjerte seg på alle måter. Dette var nok ekstremt lærerikt for Bendik å oppleve, sier trener Rudi. Det er sånn i fotball at en klar referanse får en ikke før en opplever det på egen kropp, her har nå Bendik fått en referanse som andre bare kan se for seg, han sitter igjen med en klar følelse av hva han selv nå må ta tak i når han kommer hjem for å jobbe seg oppover mot dette nivået. 

For meg som trener blir også bildet av hvor vi må sette inn trykket som trenere i Ullern veldig mye klarere etter sånne erfaringer der en får sett sin egen spiller i en sånn setting. Jeg husker godt bildet vi som var med Felix Horn Myhre i Ajax satt igjen med etter hans opphold der før han gikk til Vålerenga. Nivået er skyhøyt, den kvaliteten spillerne legger ned i alt av detaljer og måten de ter seg på er alltid viktig for oss som trenere å jevnlig oppleve og ikke minst for våre spillere å kjenne på kroppen enten det er gjennom prøvespilling som dette i et topp europeisk akademi eller om det er som G06 og G05 som de neste ukene skal møte Premier League klubber i Riga. Den råskapen, den sulten og den viljen som de beste miljøene besitter kan ikke fortelles og forstås på den måten, den må en møte ansikt til ansikt og bli målt på gjennom kamper. 

Vi håper Bendik sine erfaringer vil gi inspirasjon til andre som har høye mål for sin fotballsatsing i Ullern Fotball, muligheter kommer til de som gjør handlinger hver eneste dag som tar de små steg mot sitt mål. 


0 Kommentar

Uke 4 - perfekt helg for egentrening

Postet av Ullern Fotball den 20. Jan 2020

I uke 4 har vi fri lørdag og søndag; en perfekt anledning til å teste ut alle de kule egentreningsøvelsene dere har sett i videoene vi har lagt ut!

Huskeliste til alle treninger:

 • Fravær meldes seinest kl 12:00 den aktuelle dag. 
 • Vi er ferdig skiftet 100% klar med alt av eget utstyr på plass senest 5 min før økten starter. 
 • Vi trener i Ullernkolleksjonens bekledning. 
 • Vi har på oss jakke, ull- eller superundertøy, hals, hue og hansker når det er kaldt
 • Vi takker alltid for økten, uansett hvordan det har gått!


UKE 4

Mandag: Trening Sats kl 15:00 (oppmøte seinest 14:50 for alle som ikke slutter seint på skole)

Innhold: Konkurranse, fotballsprinter og spill 7'er/5'er

*Inndeling i 2-4 grupper


Onsdag: Trening Sats kl 15:00 (oppmøte seinest 14:50 for alle som ikke slutter seint på skole)

Innhold: Konkurranse, pasningsøvelse. og spill 5'er/7'er

*Inndeling i 3 grupper


Fredag: Trening ALLE kl 15:00 (oppmøte seinest 14:50 for alle som ikke slutter seint på skole)

Innhold: Konkurranse, pasningsøvelse og spill 5'er

*Inndeling i 3 grupper


‘What counts is not necessarily the size of the dog in the fight – it’s the size of the fight in the dog’

 • President Dwight D. Eisenhower0 Kommentar

Uke 4 - Halvveis til treningsleir

Postet av Ullern Fotball den 19. Jan 2020

Da er jeg tilbake fra Portugal og med i bagasjen mye interessante og lærerike erfaringer som vi skal snakke om gjennom uken. Fra torsdag reiser jeg bort på nytt når Riga Cup med 2006 gjengen står for tur, så Gajardo styrer da resten av uken. Forfall inn mot kampene meldes til Gaja. 

Kamper for begge lag til helgen. 

Man 20.jan

Fri/egentrening

*Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet 

Tirs 21.jan

Kl.16.30 - Spillermøte TG.1 i klubbhuset. Tema: Erfaringer fra Sporting og Benfica. 

Kl.19.00 - Trening TG.3. 

Hosp til G19: Ole, Railo og Bendik. 

Ons 22.jan

Kl.20.00 - Trening TG.1. Innhold: Oppvarming/skadeforebyggende, pasningsøvelse, taktisk trening - spill bakfra mot høyt press og 11v11 spill. 

Hosp til G19: Mats, Ole, Railo og Bendik. 

Tors 23.jan

Kl.19.30 - Trening TG.1. Innhold: 

Kl.19.30 - Trening TG.3. 

Fre 24.jan

Kl.20.15 - Trening TG.1. Innhold: Oppvarming, pasningsøvelse i fullskala og taktisk trening/spill 11v11. 

Lør 25.jan

Lag 1 restituerer på egenhånd og lag 2 tropp må få kjent litt på ballen før kampen i morgen søndag. Ledig på banen frem til kl.11.30 og mellom 14 og 15. 

Søn 26.jan

Kl.17.00 - Lag 2 vs Lyn på Kringsjå. Oppmøte kl.16.15. Tropp: 


0 Kommentar

Uke 4 - kamp mot Lommedalen

Postet av Ullern Fotball den 19. Jan 2020

Hei igjen! Under følger ukeplanen, tidspunkt og innhold.

Denne uka er det kamp hjemme mot Lommedalen, og vi fortsetter med enda en god treningsuke. 

Vi fortsetter å jobbe inn våre relasjonelle- og strukturelle ferdigheter i frispill på torsdag, samt fotballsprinter på mandag. I spilldelene vil det bli jobbet med vårt høye press, samt det å komme i numerisk balanse om vi skulle bli utspilt. 

Legg merke til at treningen på torsdag er flyttet en halv time tidligere. 

Godt er det også å se alle på trening. Jeg koser meg, og håper dere gjør det samme.

Uansett, jeg håper jeg ser dere alle til uka, og at dere fortsetter å melde frafall. Som alltids er jeg tilgjengelig for en hyggelig prat på facebook eller på 97619810.

Mandag

KL. 20:30-22:00. Trening. Innhold:

 • Oppvarming med og uten ball
 • Fotballsprinter 
 • Spill 6v6-7v7, 5x4 min
 • Konkurranse?

Tirsdag

KL. 20:00-21:00. Trening. Innhold:

 • Oppvarming med og uten ball
 • Intensiv firkant
 • Spill 3v3, 6x1,5 min

Onsdag

Egentrening/fri

*fin dag for styrke overkropp/bevegelighetstrening


Torsdag

KL. 19:00-20:30. Trening. Innhold:

 • Oppvarming med og uten ball
 • Relasjonelle- og strukturelle ferdigheter i frispill
 • Sone-possession 
 • Spill 7v7, 5x5 min

Fredag  

Egentrening/fri

Lørdag  

Kamp mot Lommedalen på CC vest klokken 15:00, oppmøte senest 14:00 i garderobe 2. Alle fra G18 møter opp til kamp!

Søndag 

Egentrening/fri

*fin dag for å trene kjernemuskulatur


0 Kommentar

G19: Sterk seier mot Lyn

Postet av Ullern Fotball den 19. Jan 2020

Adrien Vachaud, Henrik Lode Pedersen, Markus Dahl Jørgensen og resten av Ullern G19 kunne juble for seier for andre helg på rad.

Lørdag møtte Ullerns juniorer Lyn til treningskamp på CC Vest Arena. Etter å ha tapt det forrige oppgjøret mot Lyn, i Interkrets B i høst, var det en revansjesugen gjeng som entret kunstgressmatta i hvite og røde Ullern-drakter. Og revansj fikk de. Oppgjøret endte til slutt med 3-2 til Ullern - langt fra ufortjent sett ut fra sjansestatistikken. Men kampen bølget frem og tilbake. 0-1 ble til 2-1. Og 2-1 ble til 2-2. Til slutt trakk Ullern det lengste strået og avgjorde med nok en cornerscoring til 3-2. For øvrig den sjette scoringen på dødball på de fem kampene laget har spilt i vinter.  

- Først og fremst veldig fornøyd med innsatsen til alle på laget, vi går utpå og løper fra start til slutt. Tror dette er mye av grunnen til at vi går seirende ut av kampen. Jeg synes vi viser karakter når vi havner under, snur kampen for så at Lyn reduserer, før vi avgjør kampen på noe som lenge har vært en svakhet for oss, sier William Haugen, lørdagens Ullern-kaptein.


- Til slutt vil jeg trekke frem (Mathias) Railo som viser null respekt for motstandere som er både ett og to år eldre, skyter han til. 

William Haugen, kaptein mot Lyn. Foto: Trude Dahl Jørgensen

Ny, tøff test venter

Denne helga har G19-laget faktisk to oppgjør. De som ikke spilte mot Lyn på lørdag, spiller mot Kjelsås på søndag. 

- Vi begynner å få en stor tropp, og da er det viktig å gi nok god matching til alle. Det som er kult er at vi har flere i kampen mot Kjelsås som er høyaktuelle for en startposisjon i elleveren vår. Vi har dermed en fin konkurranse om plassene, og det lover godt akkurat nå, sier Anders Johansson, G19-trener, til Ullern.no. 

Neste helg møter juniorgruppen Lommedalen hjemme på lørdag og Stabæk borte på søndag. Sistnevnte er antakelig den tøffeste testen i hele oppkjøringen for Ullern, og guttene gleder seg til å forsøke å ta nok en skalp mot naboene fra Bærum. 

- Vi fikk en veldig lærerik kamp mot Lyn, der vi får testa oss skikkelig både offensivt og defensivt mot en god motstander. Selv om vi vinner - etter min mening - fortjent, og består de testene vi blir satt på i ganske stor grad ganske ofte, så er Lyn gode nok til å gi oss mange utfordringer. De har sine sjanser de også, og vi kommer til å bruke denne kampen godt for å lære mest mulig inn mot Stabæk - og inn mot sesongstarten, sier Johansson. 

- Per nå så har vi tatt noen fine steg i det offensive spillet vårt, der vi har flere måter å skape sjanser på enn da vi begynte i november. Og presset er på riktig vei, både når vi presser lavt og når vi går høyere. Vi gleder oss til å demonstrere at vi kan få til ting mot Stabæk også. Vi spiller ikke kampen for å "henge med" eller spille uavgjort. Det er ikke vår stil, avslutter G19-treneren. 

Ullern XI (1-4-5-1 fra høyre): Wold - Jørgensen, Gallo, Skrindo, Haugen (K) - Hagen, Lode Pedersen (Oma fra 80. min.), Railo, Vachaud, Leikvoll (Slåtsve fra 70. min) - Ihlen (Dokken Skrivervik fra 80. min.)

Foto: Trude Dahl Jørgensen


0 Kommentar

Powered by: Bloc