Nok en gang glipper seier på siste spark!

Postet av Ullern Fotball den 27. Jun 2022

Ullern virket å ha full kontroll på 3 poeng på CC Vest Arena når det gjenstod drøye 10 minutter mot Sotra. Men når Sotra reduserte til 2-1 ble det spenning i kampen igjen. Og som mot Notodden i forrige runde skulle Ullern igjen miste seieren på siste spark på ballen. Og denne gang var det utrolig nok motstanders keeper Morten Grasmo som får drømmetreff på et brassespark (!) fra 14 meter og utligningen var et faktum. Forsmedelig etter at vi i bunn og grunn spiller en veldig god fotballkamp, uttaler Didrik Bjella. 


Strålende start
Kampen er bare 5 minutter gammel når Ullern varter opp med et mønsterangrep. Kaptein Ismar Dizdar spiller opp på en feilvendt Yannis Moula som legger igjen til Øverby. Øverby spiller Aslaksrud gjennom på ett touch og spissen gjør ingen feil alene med keeper. Et mønsterangrep av Ullern.

Og Ullern burde hatt 2-0 også etter 24 minutter når de varter opp med om mulig ett enda finere angrep enn på første scoringen. Dessverre så vinker dommer feilaktig for offside og Håkon Øverby snytes for scoringen.
Men Ullern skulle få sin fortjente 2-0 scoring, dog på noe ufortjent vis muligens. Espen Lindøe får straffe i en duell med bortelagets nummer syv, Frederic Falck. Falck er først på ballen i en hodeduell i feltet, men dommer velger allikevel å blåse straffe.
Yannis Moula er eksekutør og setter inn scoring nummer to og et glimrende utgangspunkt før andre omgang.


Utrolig avslutning på kampen
Ullern virker å kontrollere kampen til sin fordel i andre omgangen og har også noen gode muligheter til å øke ledelsen til 3-0 ved et par gode anledninger.
Men kampbildet forandrer seg etter 79 minutter. Sotra bryter et angrep og stormer på en kontring. Tang Pedersen finner toppscorer for Sotra, Lars Oscar G. Kilen som er meget sikker i sin avslutning alene med Jesper Wold i Ullern buret.
Sotra får litt mer blod på tann og troen på at det er mulig å få med seg noe allikevel. De største sjansene uteblir, men helt på tampen så flytter de opp keeper Morten Grasmo på dødball. Dødballen blir ikke noe av, men Grasmo blir stående igjen i boksen og på aller siste spark på ballen så kaster han seg rundt og brassesparker ballen i en perfekt bue over Jesper Wold fra ca 14 meter. En helt uvirkelig situasjon, men den fører til nok en poengdeling for Ullern som igjen altså taper seieren på aller siste spark på ballen.

Kampfakta
Ullern - Sotra: 2-2
Mål: Aslaksrud 5.min (Øverby), Moula 45.min (str), Kilen 79.min, Grasmo 90+5min.
Gule kort: Bencsik, Nyland, Andersen
Tilskuere: 140

Poengbørsen
3.poeng: Magnus Fosen
Stopperen som har spilt alt av kamper denne sesongen blir bare bedre og bedre på dette nivået. Unggutten som ble tatt opp fra egen junioravdeling i 2020 har tatt store steg i duellspillet og forsvarer boksen meget bra. Så er han også som vanlig god med ball og flink til å finne gode offensive løsninger fra sin stopperposisjon.

2.poeng: Håkon M. Øverby
Jobber som alltid steinhardt defensivt, men bidrar i dag også enda mer offensivt enn vanlig. Strålende assist på første scoringen og blir også snytt for scoring når han og lekekameraten Bencsik kombinerer seg strålende gjennom et Sotra forsvar som ikke skjønte hva som traff dem. 

1.poeng: Harold B. Mufoncol
For en form Ullerns nummer 3 er i. Leverer strålende kamper på løpende bånd, og denne føyer seg inn i en rekke av gode prestasjoner den siste tiden. IK G16: Avsluttet vårsesongen med 4-1 mot Kongsvinger

Postet av Ullern Fotball den 26. Jun 2022

Ullern sine 16 åringer i Interkretsserien avsluttet vårsesongen på mesterlig vis når Kongsvinger ble sendt tilbake til de dype skoger med 4-1 tap i sekken. Etter en fantastisk første omgang ble det noe tøffere etter pause, men til slutt ble det både en klar og en fullt fortjent seier. 

Total dominans i første omgang 

Vi tok umiddelbart tak i kampen med ball, vi ønsker aldri å vente på at kampen skal sette seg eller noe sånt, det er ting det handler om og det er å ta kontroll og dominere kampen. I de første 40 minuttene så er det akkurat det vi gjør, Kongsvinger blir løpende veldig mye mellom, de blir slitne og rommene blir større og større. Samtidig så er alle lagene i denne serien bestående av gode spillere, spillere som kan straffe en om en gir de sjansen, således med KIL som får sine muligheter på overganger, sier hovedtrener Johan Egil Rudi. 

1-0 kommer når Danial Khoshpayam drar seg fri inne i slottet og smeller til så hardt at keeper må gi retur og der er spiss Marius K. Teigen frempå og setter returen i mål. Så øker Khoshpayam selv til 2-0 etter at Oscar Haugstøyl finner han i bakrom med en presis pasning. Fullt fortjent at hjemmelaget ledet til pause til tross for at KIL hadde et par solide muligheter. 

Fint å ha toppskåreren på laget 

I pausen var vi alle enige om at KIL nok kom til å komme ut med en plan med å presse oss mer og bedre, all den tid de måtte ha mål og at vi måtte være klare for det. Men av en eller annen grunn så åpner vi andre omgang med å være alt for direkte, det gir flere uventede og dermed får KIL kontre på oss og skaper både sjanser og sitt eneste mål. På 2-1 er det naturlig nok full kamp igjen, men da er det greit å ha toppskåreren i serien som kommer inn og avgjør kampen på et par minutter. Moro at vi får gitt flere debuten i Interkrets, både fra 06, 07 og 08 ble det lærerike minutter på et høyt nivå for lovende gutter. Det er moro, avslutter Rudi. 

Topp 3 målskårere i G16 Interkrets etter halvspilt serie. 

 I drikkepausen halvveis kommer Storm Sundet Luytkis på banen og han bruker bare et par minutter på å vise hvorfor han er toppskåreren i Interkrets. 3-1 kommer i det 60 minutt når han iskaldt drar bort siste forsvarer og setter ballen i nærmeste hjørnet med venstrefoten. Så er det bare et par minutt senere når et fantastisk angrep helt bakfra blir avsluttet kontant med høyrefoten forbi keeper. 4-1 og KIL har ikke så mye å by på etter dette. Hjemmelaget skaper en hel haug med store sjanser på slutten som burde blitt mål, men 4-1 ble det og dermed en flott avslutning på vårsesongen. G14: G2008 modellene tar sommerferie etter en bra vårsesong

Postet av Ullern Fotball den 25. Jun 2022

G2008 modellene tar en velfortjent sommerferie etter å ha spilt en meget god vårsesong. Trenerteamet er veldig fornøyd med å ha mange spillere som koser seg med fotball flere ganger i uken og spillere som kommer veldig godt overens med hverandre. 

G14 1. divisjon - Lag 1

I G14 1. divisjon har gutta utført spillestilen bedre og bedre utover sesongen. Vi har klart å vippe jevne kamper i vår favør og utover sesongen har vi dominert kamper i større grad med måten vi spiller på.
Vi tar sommerferien på en foreløpig fjerdeplass på tabellen, med en kamp mindre spilt, så muligheten til å være blant de beste Oslo lagene er fullt mulig. 

Neste steg for dette laget er å spille mer stabilt på vår beste, slik at våre prestasjoner i kamp er på et bra nivå gjennom hele høstsesongen. Med en god oppkjøring, med blant annet gode treninger og Norway Cup, tror vi at spillestilen kommer til å sitte enda bedre og at en prestasjon på høyt nivå over lengre tid kan være mulig.

Kort kommentar fra hovedtrener Nicolas Gajardo: 

Vi har en gjeng med mange ivrige og veldig gode spillere som har blitt bedre kjent med måten vi vil spille fotball på. Vi har spilt bedre og bedre utover sesongen, med enkeltspillere som har tatt store steg og virkelig vist seg frem i jevne kamper. Er veldig sikker på at høstsesongen vil være et høydepunkt med mye god fotball og mange spillere som tar nye steg.

G14 3. divisjon - Lag 2

En litt svak start på sesongen gjør at vi tar sommerferie midt på tabellen, og det gjenspeiler ikke hvor bra dette laget har spilt gjennom sesongen. Mye bra fotball fra denne gjengen som består av spillere fra begge treningsgrupper, og som utover sesongen har fått bedre kommunikasjon inne på banen. 

Så og si alle spillere på dette laget vil delta på Norway Cup, så det vil være veldig gøy å følge utviklingen som laget kan ha i løpet av høstsesongen. 

Kort kommentar fra trener Tobias Fjellbakk:

I vårsesongen har guttene gjennomført flere gode kamper. Vårt fokus har vært å vinne ballen så tidlig som mulig og angripe med kontroll. Vi hadde en tøff start på sesongen der vi slet med å følge våre lagsintensjoner, men etter den tunge starten spiller vi flere gode kamper å får betalt i form av 3 poeng. Det blir spennende å se om vi kan fortsette den fine utviklingen etter sommerferien.

G14 5. divisjon - Lag 3

Vi er veldig glad for å ha stor bredde i vårt kull, og det er alltid plass dersom flere har lyst å bli med! 
Denne gjengen hadde ikke stor erfaring med 11er fotball før sesongen startet, så laget har brukt en del kamper på å komme "skikkelig i gang". Nå har de en halv sesong i kroppen, så ingen tvil om at de vil heve seg i høsten og fortsette å ha det gøy på både treninger og kamper.

Trener Tobias Fjellbakk sier følgende om gutta:

Vårsesongen har hatt en bratt læringskurve for guttene. Det å spille 11er-fotball er noe guttene har brukt tid til å vende seg til. På tross av noen tøffe resultater har vi spilt noen gode kamper. Spesielt på hjemmebane har vi mange gode kamper der guttene spiller flott offensiv fotball. Fokuset vårt etter sommeren blir på å bli mer "gjerrig" defensivt.

Vi ønsker alle Ullern-venner en god sommerferie og gleder oss til å sparke høstsesongen i gang om et par uker!Uke 26 - Siste treningsuke!

Postet av Ullern Fotball den 25. Jun 2022

Sommartider, hey, hey, sommartider! Vi ønsker voksne og ungdommer en flott sommerferie. Bilde fra fjorårets tur til Sognsvann. 

 

Ja, da var vårsesongen over, og vi kan ta noen uker sommerferie før vi snører skoene på oss igjen til lagstreninger. Det er fullt lov å spille fotball på egenhånd også, som dere alle vet. Vi forventer at alle er i god fysisk forfatning når vi kommer til Danmark, og da må alle ha gjort sitt. Vi sender ut et opplegg i chaten og dette skal følges gjennom sommeren. I tillegg kommer både jeg og Mads til å arrangere frivillige økter gjennom sommeren. Merk at vi legger til rette for litt ekstra sosial aktivitet også ila. denne uka. 

God sommer, alle sammen!

SAMHOLD - TRIVSEL - KVALITET - ENGASJEMENT

Mandag

KL. 11:00-12:00: Felles lunsj i minglerommet i tredje etasje. Ta med matpakke.

KL. 12:00-12:45: Styrketrening (overkropp) i bua. 

KL. 20:30-22:00. Trening for TG1 på CC Vest Arena. Innhold:

  • Oppvarming
  • Dobbeltrondo
  • Spilløvelse: Lange oppspill og andreballer
  • 6v6-7v7

Tirsdag

KL. 20:30-22:00. Trening for TG1 og TG1 G06 på CC Vest Arena. Innhold på 06 sin ukeplan eller i Messenger-gruppa vår.

Onsdag

Sosialt opplegg! Mer info kommer.

Torsdag

KL. 11:00: Frokost/lunsj i minglerommet - ta med matpakke

KL. 12:00: Styrke overkropp i bua

KL. 13:00: Is og frukt

KL. 20:30-22:00. Trening for TG1 og TG1 G06 på CC Vest Arena. Innhold på 06 sin ukeplan eller i Messenger-gruppa vår.

Fredag

KL. 20:30-22:00. Trening på CC Vest Arena for dem som er hjemme på TG1 sammen med G06. Innhold på 06 sin ukeplan eller i Messenger-gruppa vår.

Lørdag

Egentrening/fri

*Fin dag for styrke overkropp

Søndag

KL. 20:30-22:00. Trening på CC Vest Arena for dem som er hjemme på TG1 sammen med G06. Innhold på 06 sin ukeplan eller i Messenger-gruppa vår.Cupeventyret over for denne gang!

Postet av Ullern Fotball den 24. Jun 2022

KFUM var favoritter før oppgjøret i 2.runde i NM på CC Vest Arena og hjemmepublikummet så frem til et gjensyn med de tidligere Ullernguttene Jonas Vatne Brauti og Håkon Helland Hoseth. Dessverre så skadet Brauti seg i forrige Obos kamp mot Sandnes Ulf og gikk dermed glipp av gjensynet med CC Vest Arena, men Håkon Helland Hoseth var klar til matchen. KFUM skuffet ikke og tok til slutt en fortjent seier mot Ullern.

De tidligere lagkameratene Håkon Helland Hoseth og Espen Lindøe. Foto: Merethe Fosby

Jevnt før pause
Det var tydelig at hjemmelaget Ullern hadde gjort sine forberedelser godt og at hovedfokuset var å slippe til KFUM så lite som mulig. Og det lykkes hjemmelaget veldig godt med i den første omgangen, men de klarer ikke å skape de store mulighetene selv heller. Etter 45 minutter spilt blåser dommer for pause og konklusjon er 0-0 både på resultattavlen og på sjansestatistikken.

Bilde: Yannis Moula mot sine tidligere lagkamerater. Foto: Merethe Fosby


For sterke etter pause

Etter pause tok KFUM sakte, men sikkert mer og mer over. Ullern hadde en ganske god mulighet når Håkon Øverby spilles gjennom, men avslutning reddes av keeper som må gi retur. Returen havner hos debutant Cornelius Bencsik, men han treffer heller dårlig fra 16 meter og skuddet ender langt over mål. 

Men etter dette er det KFUM og bare KFUM resten av kampen. 

1-0 kommer etter et frispark fra korridor hvor Christoffer Skårn er uoppmerksom og står med ryggen til når frisparket tas. Ballen heades ned til tidligere Ullerngutt Hoseth og han scorer dermed i sin andre kamp på rad for KFUM, og denne gang mot sin tidligere klubb.


Og Hoseth skulle skape mer trøbbel for hjemmelaget. I første omgang hadde han mange tette dueller mot tidligere lagkamerat Espen Lindøe. Og der Lindøe gikk seirende ut av det meste i første omgang så kom Hoseth mer til sin rett i andre omgang. Og Hoseth som satte inn scoringen skulle også skaffe straffesparket som ledet til scoring nummer to for KFUM. Hoseth slår ballen inn fra venstre som treffer hånda til Espen Lindøe og det dømmes dermed straffespark. Vanskelig å argumentere mot den avgjørelsen.
Straffen settes sikkert i mål av innbytter Robin Rasch etter 79 minutter og kampen virker mer eller mindre avgjort.


KFUM skulle sette keeper Jesper Wold i Ullern buret på et par prøver til før full tid, men Wold viste at Ullern igjen har en ung og lovende keeper i buret når han avverger begge forsøkene på en fin fin måte.

Kampen ender altså 0-2 og Ullern er ute av cupen for denne gang.

Ok prestasjon
Ullern trener Didrik Bjella var ikke veldig skuffet etter kampen mot KFUM og rettet heller fokuset videre mot neste kamp som han mener har enda større betydning.
- Vi vet at vi møter et meget godt KFUM lag i dag og de sparer heller ikke veldig på kruttet når de setter opp laget til denne kampen. Vi hadde et mål om å slippe de til så få sjanser som mulig å satse på at vi skulle klare å skape noen sjanser på dem som kunne resultere i mål. Det første syns jeg vi i bunn og grunn klarer, de skaper ingenting de første 45 og vi har god kontroll på dem. Etter pause er de litt farligere og vi slipper til noen sjanser uten at jeg føler at de på noe som helst tidspunkt kjører oss veldig. Men vi skaper dessverre altfor lite sjanser selv og vi er litt skuffet over at vi i altfor liten grad klarer å sette vårt spill slik at vi får flyttet presset dere litt. Så vi er litt skuffet over prestasjonen, men samtidig vet vi at vi møter et meget godt fotballag. Nå retter vi heller fokuset mot søndag og hjemmekamp mot Sotra som i bunn og grunn er en enda viktigere kamp for vår del, sier Bjella. 

Hva kan man lære av en slik kamp mot en sterk Obosliga motstander?
- Man lærer jo selvfølgelig en hel del hvis man bruker det riktig. Vi ser litt hvor lista ligger ett nivå over og det gir oss noe å strekke oss etter. Helt siden jeg kom til klubben så har vi strebet etter å bli litt bedre for hver dag som går, det gjelder både på og utenfor banen. Og da er det fint å få et referansepunkt på hvor vi er og hvor vi ønsker å komme. Jobben KFUM har gjort med å stabilisere seg i Obos og ikke minst konkurrere om opprykk er imponerende, men det viser også litt hva som er mulig å få til selv om man har begrensede midler til disposisjon. Dette er ikke gjort over natten så vi fortsetter jobben videre med å bedre oss, avslutter Bjella. 

Lagoppstilling Ullern:
12. Jesper WOLD
15. Magnus FOSEN (Navarsete 87.min)
 4. Ismar DIZDAR
 5 Abdel-Hedi ALI
 6. Espen LINDØE
21. Christian S. HANCHE-OLSEN (Rye 84.min)
 3. Harold B. MUFONCOL
 7. Håkon M. ØVERBY (Skårn 73.min)
22. Cornelius BENCSIK (Sereba 73.min)
29. Yannis M. MOULA (Stokke 73.min)
25. Jens B. ASLAKSRUD

Innbyttere:
30. Filip TERZIC
 2. Henrik S. NAVARSETE
 8. Christoffer SKÅRN
13. Sindre S. GRYTNES
14. Ola Nikolai RYE
23. Bendik F. EVENSEN
27. Fredrik STOKKE
28. Zike Joacim SEREBA

Kampfakta
Ullern - KFUM OSLO: 0-2
Mål: Hoseth 75.min, Rasch 79.min (str).
Gule kort: Moula, Rasch
Tilskuere: 244

Poengbørsen
3.poeng: Abdel-Hedi ALI
Med maske for anledningen etter nesebruddet mot Notodden i forrige kamp så gjør han en viktig jobb med å rydde opp bak i Ullern forsvaret. Sterk i luftrommet og blokkerer skuddforsøk fra KFUM. God kamp av Hedi!

2.poeng: Christian S. HANCHE-OLSEN
I en kamp hvor Ullern skaper lite offensivt så er det de mer defensive spillerne som blir mest fremtredende. Hanche-Olsen spilte sin 7.kamp for Ullern denne sesongen og gjør sine ting meget bra på venstresiden. Trår vel omtrent ikke en fot feil defensivt og er sikker i pasningsspillet. Litt manglende bidrag offensivt, men i en vanskelig kamp så gjør han sine ting bra.

1.poeng: Espen LINDØE
I likhet med sin kollega på motsatt side så gjør Lindøe en solid jobb defensivt. Spesielt i første omgang er nok Lindøe bestemann utpå der. Da er han god begge veier og har full kontroll på sin tidligere lagkamerat Hoseh. Sliter mer i andre omgang og er uheldig når et innlegg fra Hoseth treffer hånden hans. Men alt i alt en god match av Lindøe.