Ingvald Benestad (f.03) signerer med A-laget

Postet av Ullern Fotball den 30. Nov 2022


Nummer 4 i rekken
Når Ingvald Grønseth Benestad satt penn på papiret så ble han spiller nummer 4 i rekken som etter endt sesong tar steget fra juniorlaget til A-laget.
Benestad spilte sine barneår i Bygdøy Monolitten før han i 2018 som 15-åring gikk videre til Frigg Oslo.
Og etter to år i Frigg tok han endelig turen opp til Ullern hvor han etter 60 kamper for junior og 5 kamper for Ullern 2 nå har signert sin første seniorkontrakt i karrieren.
 
Og spilleren selv var glad for at han nå tar steget opp til A-laget.
- Jeg er veldig glad for denne muligheten. Jeg har jo trent en del med A-laget og at jeg nå skal jeg trene fast syns jeg er veldig spennende, sier Benestad.

Hva er målsetningen din kommende sesong?
- Først og fremst er det å bli en enda bedre keeper. Også ønsker jeg jo selvfølgelig å konkurrere om plassen i 3.divisjon, sier Benestad. 

Keepertrener Dennis Berg Smalsundmo til høyre

Fortjent og meget gledelig
Keepertrener på A-laget, Dennis Berg Smalsundmo har jobbet en god stund med Benestad allerede i sin rolle som keepertrener på G19. Og treneren syns det er veldig gledelig at Benestad nå tar steget videre opp til A-laget.
- Ja jeg er veldig glad for at han blir tatt opp. Han har jobbet knallhardt hele veien og er veldig lærevillig. Det gjør at han hele tiden utvikler seg jevnt og trutt. Så jeg syns det er veldig morsomt og ikke minst er det veldig fortjent. 
Han har utviklet seg veldig på kommunikasjon og er god med ballen i beina. Tar ofte gode valg med ballen og mestrer både høyt og lavt press. Også som alle andre unge spillere så er det ting som man må jobbe med for å bli enda bedre, men det er også nettopp derfor han nå blir tatt opp slik at vi kan jobbe videre med å gjøre han til en så god keeper som mulig. Han har i alle fall et veldig godt utgangspunkt for å bli skikkelig bra, avslutter Smalsundmo. Herman Udnæs (f.05) tas opp i A-stallen

Postet av Ullern Fotball den 29. Nov 2022


Nok en juniorspiller tar steget opp til A-laget
Peder Hermann Jorsett Udnæs som er hans fulle navn har etter solide prestasjoner for Ullern 2 og på Junior blitt belønnet med plass i A-stallen foran kommende sesong.

Og gutten med den fryktede venstrefoten håper å skytes seg til sin debut kommende sesong.
- Jeg har veldig glad for denne muligheten. Målet har jo vært å komme meg inn i A-stallen og jeg ser frem til å trene jevnlig med dem fremover. I utgangspunktet så regner jeg med at det blir mest spill i 3.divisjon kommende sesong, men jeg håper jeg presterer så bra at jeg kan få debuten min i 2.divisjon også neste år. Det er i alle fall målet, smiler Udnæs. 

(Herman Udnæs med et aldri så lite skråblikk på sin tidligere hovedtrener, Alexander Bendiksen)

God utvikling
Alexander Bendiksen har vært hovedtrener for Herman Udnæs i mange år og fulgt utviklingen hans tett i ungdomsfotballen, og Bendiksen er imponert over sin elev.
- Udnæs har utviklet seg jevnt og trutt hele veien, men jeg syns kanskje han har hatt størst utvikling det siste året. Tidligere har han vært veldig god i den offensive delen av spillet, men kanskje slitt litt mer i det defensive. Men nå har han hatt en enorm fremgang på det området og egentlig gjort det til en styrke i spillet sitt. Hans evne til å vinne ball oftere og omstille bedre fra angrep til forsvar har blitt veldig bra.
Så jeg syns han har gjort seg fortjent til plassen også må han bare fortsette å jobbe hardt for å fortsette den gode utviklingen, avslutter Bendiksen.

MSA: Hvem er det vi møter i Post Nord-ligaen i 2023?

Postet av Ullern Fotball den 26. Nov 2022

Avdelingene i 2.div er klare og mange mener vi kom i den letteste av avdelingene, men hvem er lagene Espen Lindøe og co skal bryne seg på i 2023? Hvordan gikk det med de i fjor og hva kan vi forvente? Her er oversikten. 

Stjørdals Blink fra Trøndelag er stiftet i 1910 og har de siste sesongene på mirakuløst vis klamret seg fast i OBOS ligaen. Spørsmålet er om der er midler til å prøve å rykke rett opp igjen? Slet tungt med økonomien i fjor og måtte se flere av sine beste spillere gå midt i sesongen. Tok allikevel litt poeng på høsten, men endte siste i OBOS ligaen og dermed nedrykk.Egnet reisemåte til Stjørdalen er nok fly fra Gardermoen til Værnes og så buss. Har fått seg en fin liten stadion, så ikke dumt for bortesupportere å ta turen nordover når den tid kommer. 
Levanger er også fra Trøndelag og er en nokså ung klubb stiftet i 1996 etter sammenslåing av Nessegutten og IL Sverre, i 2010 kom IL Sogn også med. Leverte en meget sterk sesong i fjor i Post Nord - avd 2 og endte på 3 plass bak de suverene topplagene Hødd og Ull Kisa. Slo sistnevnte 4-0 i siste seriekamp, det vitner om kvalitet. Egnet reisemåte til Levanger er nok som til Stjørdalen. Tobb Arena er absolutt en fin arena, ikke lenge siden det ble spilt OBOS der. 
Sotra Sportsklubb er en sammenslåing av Foldnes IL, Brattholmen IL og Øygard IL i 2009 med nærmere 2k medlemmer.
Vi kjempet lenge med Sotra i bunnen av tabellen i år, hvem kan vel glemme den vanvittige hjemmekampen mot de som ble avgjort av deres keeper på brasse? Egnet reisemåte til Sotra er fly fra Gardermoen til Flesland med påfølgende buss. Sotra stadion ligger veldig fint til mellom bakkar og berg ut med havet. 
SK Brann fra Bergen er kjent for de fleste. På A laget spiller vår egen Felix Horn Myhre og de rykket i år opp fra OBOS Ligaen til Eliteserien. Rekruttene med Azar Karadas ved roret hadde også en meget sterk sesong og er klare for å bryne seg på Post Nord nivå. Vil nok stille variable lag som de fleste andrelag på dette nivået. Egnet reisemåte til Bergen er fly fra Gardermoen til Flesland, og en liten tur inn til sentrum. Laget spilte på ymse baner i 2022, spiller de på stadion i 2023? Tvilsomt, men vi får se. 
Strømsgodset IF fra Drammen er godt kjent for fleste. Stiftet i 1907 og seriemester i Eliteserien for ikke alt for mange år siden. En superdramatisk avslutning på sesongen der Gjelleråsen hadde alt i sine hender, men rotet det bort. Godset sine rekrutter tok muligheten og smatt forbi helt på tampen. En ikke alt for stor og bred stall vil nok få kjørt seg i Post Nord. Egnet reisemåte til Drammen kan være så meget, en fin togtur fra Lysaker, buss går sikkert også an, viss ikke funker elbilen nok ypperlig. Spiller på Marienlyst stadion, så der er nok plass til oss alle. 
Junkeren fra Bodø og bydelen Rønvika. Vi har kort kjent historikk mot de, men flere ansatte her gledet seg over at vi får møte de i 2023. En meget solid og suveren sesong i Norsk Tipping ligaen. Avsluttet hele 13 poeng foran nr 2 på tabellen og vil nok ha ambisjoner om å unngå nedrykk og vel så det i 2023. Egnet reisemåte til Bødø er nok hverken elbil eller elsykkel, fly fra Gardermoen til Bodø og en "liten" busstur er nok å foretrekke. Jonkeren spilte inne i Nordlandshallen i 2022. 

Alta IF har siste tiåret vært opp og ned mellom OBOS og Post Nord og har nok ambisjoner om en retur til nivå 2 innen ikke alt for lang tid. Leverte en helt ok sesong i fjor og havnet midt på tabellen i den andre 2.div avdelingen, sterke hjemme i hallen og akkurat motsatt svakere på bortebane. Egnet reisemåte til Alta er jeg usikker på, men via lokalfly til Alta er det vertfall muligheter med buss til gymsalen. 5 ladinger med Tesla ca? 

Tromsdalen er stiftet i 1938 og har som Alta også være regelmessig oppom OBOS de siste tiårene. Levd godt på nærheten til Eliteserieklubben Tromø. Som Alta en sesong på det jevne i år, havnet poenget bak Alta med lik målforskjell. Har nok ambisjoner om å kjempe i toppen i 2023. Egnet reisemåte til Tromsdalen er fly fra Gardermoen til Tromsø og en kort busstur derifra til Tromsdalen. Flott arena med eliteserienivå på hovedtribunen som skjermer for vær og vind. 

Ullensaker Kisa er godt kjent for oss i Ullern. En kort og fin tur til Jessheim. Lå lenge ann til direkte opprykk i årets sesong, men Hødd kom sterkt på slutten og UK måtte ut i kvalik som endte med tap mot Arendal. Helt klart ambisjoner om opprykk på UKI Arena i 2023. Egnet reisemåte er elbil, buss eller tog. UKI Arena en flott arena med plass til alt og alle som kan krype å gå fra Ulleren. 

Gjøvik Lyn fra Mjøsas bredder er et nytt bekjentskap for oss i Post Nord. Leverte en meget solid sesong i fjor i Post Nord og var like bak de som var like bak Hødd og UK i den avdelingen. Blir en knalltøff motstander i 2023. Fra Oslobygda er det ca 2 timer med bil. Gjøvik stadion fremstår fresh og fin med ny tribune. Lite minus er løpebane rundt. 
Strømmen IF er akkurat nærme nok til at vi bør kunne besøke de med en del folk. Vært i OBOS i mange år, men har slitt med å komme seg opp igjen. En sesong helt på middels for Strømmen IF. Langt unna opprykk og langt unna nedrykk. Spørs om der er midler på Strømmen for å satse mot en retur til OBOS. Det er ikke langt til Strømmen, så her må vi kunne stille med litt folk. Helt ok stadion, tak om det regner, som er flott til tross for masse stolper som står i veien. Men det er vi vandt til. 

Bærum SK er stiftet 1910 vært en del av OBOS og Post Nord i alle år, nærme opprykk fra OBOS for noen år siden. Dessverre hatt nedadgående kurve siden den gang. Levde farlig i hele 2022 og sikret ikke ny plass i Post Nord før i aller siste serierunde. Har nok langt høyere ambisjoner enn å kjempe mot nedrykk. Sandvika stadion, bedre kjent som Kadda, er en kurant liten stadion ute på Kadettangen. Hovedtribune med tak. Kort reisevei, mye støy fra veien. 

Kvik Halden burde dele en normal logo på nett, men det er en annen sak. Spiller på ekte gress. Øvre halvdel i 2022, gode hjemme på sitt eget naturgress. Vi slo de 5-3 hjemme i vår mest målrike kamp i 2022. Fin tur til Halden med naturgress og allsang med Moholt og hele pakka. 1,5 time med god medvind. 


Moss sikret opprykket mot Ullern

Postet av Ullern Fotball den 24. Okt 2022

Ullern klarte ikke å hamle opp med Moss og dermed kunne Moss feire opprykket på CC Vest Arena etter å ha vunnet 1-3. 
Ullern på sin side ender dermed som nummer 9 i årets PostNord liga, noe man kan si seg godt fornøyd med. 

FOTO: Merethe Fosby

Skremmeskudd og gavepakke
Ullern kunne fått en pangstart på kampen når Jens Aslaksrud i kjent stil jager en ball i bakrom. Avslutningen ser god ut og ruller forbi Ranmark i Moss buret, men skuddet går i stolpen og klareres unna av en Moss spiller. Like før denne situasjonen så var også Borgersen nære på å styre inn en dødball når han får stå helt umarkert i feltet. En pangåpning av Ullern de første minuttene.

Og Ullern har god kontroll på kampen og er det farligste laget helt til Ullerns kaptein Ismar Dizdar serverer Claudio Braga en gavepakke når han header en ball rett i beina på Moss spissen som enkelt kan sette den i åpent mål.
Og nå forandret kampen litt karakter og Moss virker som dem kan senke skuldrene litt. Og like før pause er det klart for 0-2 når Ali blir spilt gjennom i bakrom og vinner duellen med Borgersen. Avslutningen er god og nå ser det unektelig lyst ut for Moss.

Jens Aslaksrud i en av mange dueller. Foto: Merethe Fosby

Tidlig scoring

Ullern forstod nok at en tidlig scoring for dem ville skape nervøsitet hos Moss, men istedenfor en Ullern scoring så er det bortelaget som kan juble etter bare noen få minutter av andre omgang. Hjemmelaget har et fryktelig balltap på midten som Moss kan kontre på, og når Claudio Braga blir servert alene med Olsvoll så gjør spissen ingen feil og dermed 0-3 på tavla.

Og nå virker kampen i stor grad kjørt for hjemmelaget. Moss legger seg bakpå og venter på kontringsmuligheter, noe de også får en del av uten at det materialiserer seg i flere scoringer.


Ullern får seg et trøstemål når det gjenstår 13 minutter av kampen. Et utsøkt frispark fra 18 meter signert Lars Austnes gir kampen en viss form for spenning, men flere scoringer blir det ikke å Moss skal spille Obos liga neste sesong.


Thomas Støfring fikk sin debut mot Moss. Foto: Merethe Fosby

Kampfakta
Ullern - Moss: 1-3
Mål: Braga 23.min, Ali 44.min, Braga 49.min, Austnes 79.min.
Gule kort: Skårn
Tilskuere: 1050

Poengbørsen
3.poeng: Andreas Olsvoll
I sin foreløpig siste kamp for Ullern så viser sisteskansen igjen at han er en meget god keeper. Kan ikke lastes for baklengsmålene og varter opp med flere gode involveringer. Byr på en aldeles strålende redning når Moss kommer alene med han. Vi takker for hans bidrag denne sesongen og ønsker han lykke til videre i Jerv.

2.poeng: Jens Aslaksrud
Ender opp med 15 scoringer denne sesongen og blir dermed toppscorer i ligaen sammen med Stensrud Ness i Kvik Halden. Er millimetere fra å score etter bare minuttet spilt, men dessverre for spissen så har han ikke marginene med seg. Er alltid på løp og er vanskelig å forholde seg til for Moss forsvaret.

1.poeng: Lars Austnes
En kamp på det jevne av Austnes, men frisparket var langt over det jevne. Flott scoring og Austnes leverer totalt sett en god sesong for Ullern. 
MSA: Ullern sikret plassen mot Ørn, nå kan Ullern 2 rykke opp!

Postet av Ullern Fotball den 17. Okt 2022

Ullern berget plassen helt på tampen av nest siste serierunde. I og med at Moss scoret på overtid å slo Vard 3-2, så holdt det med uavgjort mot Ørn Horten. Dermed sikret Ullern plassen i PostNord 1 serierunde før slutt. Det betyr også at Ullern 2 har alle muligheter for opprykk til 3.divisjon foran kveldens kamp mot Fagerborg på Marienlyst. 

Arkivfoto: Lars Austnes


Spenning til siste fløytesignal

Ørn Horten startet kampen best på Lystlunden stadion. Ullern som bare hadde fått et par dagers hvile etter kampen mot Odd 2 virket litt slitne og var ofte den ene meteren for sent ute i duellene. 19 minutter er spilt når et innlegg finner en umarkert Nuno Soares på bakerste stolpe og han sender Ørn Horten i ledelsen.


Men etter dette våkner Ullern til liv og tar i stor grad over kampen. En corner fra Lars Austnes faller rett i beina på Jens Aslaksrud, og han setter ballen kontant i mål. Aslaksrud var i fyr og flamme denne kampen og var nære å sette inn 1-2 før pausesignalet, men skuddet hans blokkeres til corner av en Ørn spiller.


2 omgangen er lik den første med sjanser til begge lag. Ørn er nære ledelsen når Gustav kommer til avslutning, men skuddet blokkeres på streken av Tomas Borgersen. Og det var ikke siste gang denne kampen at Borgersen berget ballen på streken.

Så er vi passert 70 minutter spilt. Ullern får frispark fra 30 meter og Lars Austnes stiller seg opp. Alle på Lystlunden bortsett fra Austnes forventer et innlegg, men Austnes velger skuddet. Solberg i Ørn buret var forberedt på å gå ut i feltet og rekker dermed ikke ut til hjørnet hvor ballen havner. Frekk og freidig avslutning av sunnmøringen.


Og nå skjer det mye på Lystlunden. Olsvoll kommer ut og plukker ballen, men dommer mener han har vært utenfor sekstenmeter og dømmer frispark til Ørn og gult kort til Olsvoll til store protester fra keeperen. Heldigvis er fargen ikke rød og Olsvoll får fortsette i Ullern buret. Påfølgende frispark redder Olsvoll, men først på returen er en mistenkelig plassert Falchener og setter inn 2-2. Ullern spillerne vil ha offside, men dommer er uenig.

Det som så så lyst ut for Ullern skal altså snu i løpet av veldig kort tid. Kun 3 minutter etter utligningen til Ørn så tar de ledelsen ved Adrian Rogulj på en heading fra kloss hold. Og på dette tidspunktet står det 2-2 mellom Moss og Vard og ting ser bekmørkt ut for Ullern.


Arkivfoto: Jens Aslaksrud

Så skal plutselig alt flyte Ullern sin vei. En dødball sendes mot bakre stolpe og Magnus Fosen får headet den tilbake i feltet. Og hvem andre enn Jens Aslaksrud står der og prikker inn utligningen til enorm jubel fra bortebenken. Et par minutter etterpå er Ørn centimetere fra å score vinnermålet når først Olsvoll redder flott på en heading fra Thomas Knutsen. Ballen klareres av Espen Lindøe, men rett ut i feltet til Falchener som fyrer skuddet mot det åpne målet. Men der er igjen Borgersen og redder på streken.

Og på overtid så scorer Moss vinnermålet mot Vard som betyr at Ullern bare trenger dette uavgjort resultatet. En siste sluttspurt fra Ørn hjelper ikke å Ullern kan streke hendene i været å juble for fornyet kontrakt i PostNord etter en makeløs spennende kamp.


Arkivfoto: Didrik Bjella

Sterk prestasjon
Hovedtrener Didrik Bjella var veldig fornøyd med guttene etter at de sikret plassen en runde før slutt.
- Nå er vi først og fremst veldig glad for at vi har klart å beholde plassen som var vårt hovedmål før denne sesongen. Som nyopprykket er det alltid litt vanskelig å si hvor man står før sesongen, og med alle skadeproblemene vi hadde på sentrale spillere i vårsesongen, så syns jeg dette er en veldig sterk prestasjon. 

Nå venter et opprykksjagende Moss i siste runde, en runde som er av mindre betydning for Ullern. Hva tenker du om den kampen?
- Det er en kamp vi ser veldig frem til. Og av respekt for alle lagene i divisjonen så kommer vi til å stille med vårt sterkeste mannskap å gjøre det vi kan for å vinne den kampen, sier Bjella.

Ullern 2 kan også rykke opp til 3.divisjon i kveld, hva tenker du om den kampen?
- Helt uavhengig av resultatet i kveldens kamp mot Fagerborg så sier det masse om den jobben som er gjort for å sette oss i denne situasjonen. Vårt 2.lag kan rykke opp i divisjonen vi var i med A-laget i 2021 og det er en enorm prestasjon av alle involverte spillere som støtteapparat. 

Arkivfoto: Anders Romsøy Johansson, Hovedtrener Ullern 2

Ullern 2 kan rykke opp i kveld

Med to kamper igjen i 4.divisjon så leder Ullern 2 med 4 poeng ned til Holmlia, og nettopp disse to lagene møter hverandre i siste serierunde på CC Vest Arena. 

Men Ullern 2 kan ta livet av spenningen i divisjonen allerede i kveld når de møter Fagerborg borte på Marienlyst Kunstgress klokken 20:15.
Og Hovedtrener Anders Johansson ser frem til kveldens kamp mot laget som ligger på 5.plass på tabellen før denne runden.
- Ja, vi ser frem virkelig frem til kampen. Vi har satt oss selv i en god posisjon og vi har vært det beste laget så langt denne sesongen, så vi fortjener å ligge der vi ligger. Nå møter vi et Fagerborg lag vi hadde god kontroll på sist, så hvis vi klarer å prestere mot vårt beste så ligger mye til rette for at vi skal vinne denne kampen, sier Johansson.

Hvordan er forberedelsene til denne kampen, føler dere litt ekstra på omstendighetene?
- At vi føler på det litt ekstra er helt naturlig, noe annet ville vært rart. Men det betyr ikke at det er negativt, tvert imot. Det vil skjerpe oss ekstra foran oppgaven som ligger foran oss. Vi stiller også en sterk tropp i kveld, Ola Rye som måtte av sist med skade er tilbake og Brage Tobiassen som har vært viktig for oss i år er også klar, sier Johansson. 

Forrige sesong spilte dere også meget viktige kamper på denne tiden, men da i andre enden av tabellen. Nå kjemper dere om opprykk, hva er årsaken?
- Ja, det har vært en kjempeutvikling siden forrige sesong. Vi har mange unge spillere som nyter godt av erfaringen fra forrige sesong samt at vi rett og slett har hatt et bedre lag denne sesongen. De spillerne som har kommet fra A-stallen har lagt ned en enorm innsats i hver eneste kamp og vært like ærgjerrig for å vinne som de er i 2.divisjon. Så det resultatfokuset vi har hatt har betalt seg i form av poeng, sier Johansson. 

Kampfakta
Ørn Horten - UIlern: 3-3
Mål: Soares 19.min, Aslaksrud 33.min (Austnes), Austnes 72.min, Falchener 77.min, Rogulj 80.min, Aslaksrud 86.min (Fosen).
Gule kort: Olsvoll (Ullern), Kadriu, Tørnby, Rogulj (Ørn Horten)
Tilskuere: 150

Poengbørsen
3.poeng: Lars Austnes
Legger ned en enorm innsats denne kampen og er et eksempel til etterfølge. Serverer strålende dødballer hvor en havner i beina til Aslaksrud som fører til mål, samt et sylfrekt frispark fra 30 meter som sendte Ullern i ledelsen. I kamp med veldig mange gode så kårer vi Lars til den beste.

2.poeng: Jens Bonde Aslaksrud 
Jakter toppscorer tittelen i 2.divisjon og fyller på to kasser til som fører han opp i 15 mål så langt. Lukter mål hele tiden av Jens og med litt marginer hadde han puttet nok et hat trick.

1.poeng: Tomas Boye Lopez Borgersen 
En solid signering, har vært strålende i hver eneste kamp han har spilt siden ankomsten og denne kampen er intet unntak. Gjør to helt avgjørende redninger på streken som berger poenget mot Ørn.