Knepent tap igjen!

Postet av Ullern Fotball den 15. Mai 2023

Ullern har vist økende form de siste kampene og troen på 3 poeng mot Alta var definitivt til stede. Men nok en gang må man se seg slått med minst mulig margin og laget har enda til gode å vinne denne sesongen. 

16-år gamle Brage Tobiassen (bilde) scoret sitt første mål mot Alta. FOTO: Merethe Fosby

Bra start på kampen
Ullern smalt ut av startblokka mot Alta og presset frem flere feil hos hjemmelaget. Og Ullern burde så absolutt tatt ledelsen etter få minutter når Bådsvik finner Emil Jaf alene foran mål, men avslutningen fra 7 meter reddes av en meget god keeper hos hjemmelaget. 
Ullern er helt klart best de første 15 minuttene, men etterhvert får hjemmelaget litt mer kontroll på kampen og det aggressive presset til Ullern avtar noe. 
Alta skaper et par farlige sjanser før halvtimen er spilt og de begynner å ta over mer og mer. Og når halvtimen passeres så er det superveteranen Christian Reginiussen som noterte seg for scoring i sin kamp nummer 319 i Alta trøyen! 
Målet kommer på et skudd nede i venstre hjørnet fra 17-18 meter. 

Og Reginiussen er nære på å sette sitt andre mål for dagen ikke lenge etterpå når han klinker ballen i nærmeste krysstverrligger. 
Alta er definitivt det beste laget resten av omgangen og etter den gode åpningen kan Ullern være glad for at ikke både 2 og 3 kom før pausesignalet. 

Rett i fleisen
Hovedtrener Stian Børven ser seg nødt til å gjøre grep og forandrer litt på formasjonen. Ut gikk også Edonis Mulaj og inn kom Brage Tobiassen.
Men Ullern får en verste tenkelig start på den andre omgangen. Mads Bådsvik slår en feilpasning høyt i banen og hjemmelaget setter på turboen. Antonsen avanserer 40 meter med ballen og finner Yartey som på nydelig vis spiller gjennom en annen superveteran, Magnus Andersen. Han setter enkelt inn 2-0 etter en mønsterkontring og nå ser det mørkt ut for bortelaget. 

Stian Børven gjør flere bytter utover i omgangen og i takt med byttene blir Ullern bedre og bedre utover i kampen. Men det skal ta 81.minutter før reduseringen kommer og håpet om poeng tennes. Skårn svinger et innlegg fra høyresiden som Bendik Foss Evensen bommer på, men bak han ligger unggutten Brage Tobiassen og han plasserer ballen mesterlig i lengste hjørnet. 16-åringen sitt første mål for A-laget. 

Og de siste 10 minuttene er det full fyr i Finnmarkshallen. Ullern satser alt på utligningen og hjemmelaget er mer enn villig til å kjøre kontra når de vinner ballen. Og begge lag kunne absolutt scoret flere mål i denne perioden. 
Og Ullern og Espen Lindøe er bare en tåspiss unna å få utligningen når det står 95 minutter på klokka. En innsvinger fra Lars Austnes faller ned rett foran Lindøe, men han rekker ikke reagere raskt nok og dermed går ballen over dødlinjen. 
Det ender dermed med nok et 2-1 tap for våre gutter. 

Debutant
Ullern har de siste par sesongene gitt flere unggutter sin debut i 2.divisjon og en av dem som virkelig har imponert i vinter og i 3.divisjon er Herman Udnæs. 17-åringen ble belønnet med sin debut mot Alta de siste minuttene. 


Kampfakta
Alta-Ullern: 2-1
Mål: Reginiussen 30.min, Andersen 47.min, Tobiassen 81.min (Skårn). 
Gule kort: Hansen, Trige, Norbye (Alta)
Tilskuere: Ca 200

Poengbørsen
3.poeng: Lars Jensen Austnes
Meget høy kvalitet på dødballene og har et par forsøk hvor han overrasker med skudd på direkten som kunne endt med scoring. Leverer ellers stabilt uten de store høydepunktene i banespillet. 

2.poeng: Emil Orheim Jaf
I kjent stil på venstresiden er han ofte et angrep alene. Svir en gedigen mulighet alene foran mål, men alt i alt viser han igjen hvor farlig han er. Forsvinner litt i andre omgang når Alta tar mye hensyn til han, men er nære på et par minutter før slutt å sette ballen i vinkelen. 

1.poeng: Brage Tobiassen
Startet de to siste kampene, men måtte nøye seg med å være innbytter denne kampen. Kommer inn i pausen og gjør umiddelbart Ullern litt bedre. Kroner en sterk omgang med sin aller første scoring i 2.divisjon. Bittert tap i sluttminuttene

Postet av Ullern Fotball den 10. Mai 2023

Ullern har fortsatt til gode å vinne i PostNord denne sesongen etter kampen mot Brann 2 på CC Vest Arena. 
Brann 2 var klart det beste laget den første halvtimen og tok tidlig ledelsen 0-1, men så våknet hjemmelaget og produserte etterhvert flere gode muligheter og fikk også scoringen sin før pause. Men istedenfor at Ullern klarte å avgjøre kampen til sin fordel så var det istedenfor bortelaget som scoret helt på tampen. 

Lars Jensen Austnes satte inn utligningen før pause. FOTO: Solfrid Therese Nordbakk, Akersposten

Brann dominans
Det var ingen tvil om at det var rekruttene til Brann som åpnet best på CC Vest Arena. Bortelaget kjørte til tider litt over et hjemmelag som ikke hang helt med de kvikke ungguttene til Brann. 
Og det tok bare 11 minutter så lå ballen i nettet bak Christoffer Bugge i Ullern målet. En farlig overgang fra Brann 2 hvor ballen ender ute på venstresiden hos Mikal Berg Kvinge som fører ballen innover og plasserer den i lengste hjørnet. 
Og Brann 2 fortsetter å skape flere gode situasjoner og det hadde ikke vært ufortjent om de hadde fått en scoring til før halvtimen var spilt. 
Men så våkner Ullern sakte, men sikkert og begynner etterhvert å skape flere gode muligheter. Og etter 37 minutter sitter endelig utligningen, signert Lars Jensen Austnes. I kjent stil hamrer han ballen i mål fra 25 meter. 
Og nå pusher Ullern virkelig på for ledelsen. 40 minutter spilt når Emil Jaf drar seg innover i banen fra sin venstreside og hamrer ballen mot lengste hjørnet. Keeper redder, men returen er like ved å havne rett i beina på Mads Bådsvik som jaktet returen. Dessverre kommer Bådsvik noen hundredeler for sent. 

Jaktet på seier i andre omgang
Etter de siste 15 minuttene av første omgang var det et optimistisk hjemmepublikum som klappet Ullern laget av banen til pause. 
Og Ullern kommer ut fra pause og tar tak i kampen igjen. En toneangivende Emil Jaf fortsetter å plage Brann forsvaret og kommer seg helt ned til linjen inne i boksen og finner Skårn. Skårn får satt panna på ballen, men den kommer brått på og headingen går utenfor. 
Hjemmelaget skaper flere gode muligheter i andre omgangen til å avgjøre kampen. Både Austnes, Ademaj og Martinussen forsøker seg uten hell. Og da er det blytungt når det er Brann 2 som 2 minutter før slutt får ballen i mål via hånden til Dreni Ademaj. Og hjemmelaget klarer aldri å reise seg igjen etter dette og kampen ender dermed med et surt 1-2 tap mot Brann 2. 

Neste kamp er førstkommende søndag borte mot Alta som også har slitt litt i sesongåpningen. 

Kampfakta
Ullern - Brann 2: 1-2
Mål: Kvinge 11.min, Austnes 37.min (Martinussen), Ademaj 88.min (selvmål). 
Gule kort: Skårn (Ullern)
Tilskuere: 160

Poengbørsen
3.poeng: Thomas Skog Martinussen
Sliter i likhet med resten av laget den første halvtimen, men spiller seg stort opp etter det. Serverer den ene gode pasningen etter den andre og spiller også sin første 90 minutter for sesongen. Noterer seg også for assist selv om det ikke akkurat var ferdigscoret for Lars Austnes.

2.poeng: Emil Orheim Jaf
Er et konstant uromoment for Brann forsvaret og klarer ofte å drible seg fri å skape sjanser. Som oftest er det på venstresiden hans det ser farligst ut. Det ligger både mål og assist i luften her! 

1.poeng: Lars Jensen Austnes
Fyrer av gårde en kanon på utligningen før pause og er ikke langt unna å gjøre det samme i andre omgangen.  

Poengdeling nok en gang mot Sotra

Postet av Ullern Fotball den 2. Mai 2023

Ullern var i samme avdeling som Sotra forrige sesong og da endte det med uavgjort i begge kampene. På CC Vest Arena husker kanskje mange et brassespark på overtid fra Sotra keeperen som berget dem 1 poeng. Denne gangen var det Ullern som skulle score helt på slutten i en meget spennende kamp på Straume Stadion. 

(Christoffer Skårn kom inn og satte inn scoring helt på slutten. ARKIVFOTO: Merethe Fosby)


Et skritt i riktig retning
Ullern har manglet litt offensiv kraft i de første kampene denne sesongen, men mot Sotra så vi et Ullern lag som i langt større grad klarte å stå høyt og vinne ballen i gunstige områder. Det ga laget flere gode muligheter og spesielt Emil Jaf hos bortelaget var toneangivende på venstresiden sin. 

Begge lag hadde gode muligheter til å ta ledelsen i første omgang, men en god Bugge i Ullern målet og litt svake avslutninger fra Ullern gjorde at stillingen var 0-0 til pause. 

Andre omgangen starter med en enorm mulighet for Sotra. Men et tigersprang fra Bugge i Ullern buret hindrer at headingen fra Sotra går i mål. 
Etter 52 minutter spilt så er det helt utrolig at dommer ikke gir straffespark til Ullern når Emil Jaf meies ned i feltet til Sotra. Der Jaf ropte på straffe i førsteomgangen i en tvilsom situasjon så var denne i alle fall klink straffe. 
Nå skjer det mye på Straume Stadion og nok en gang må Christoffer Bugge i aksjon. Et nydelig curlet skudd rett utenfor sekstenmeteren er på tur mot lengste kryss, men der henger selvfølgelig Bugge og fister den ut til corner. 

Sotra var det beste laget de første 20 minuttene av andreomgang og skapte flere gode muligheter. Men i en periode hvor Ullern så smått begynner å ta over kontrollen i kampen så får Sotra til et brudd og Mvuka stormer fremover med ballen. Den lynraske kanten er det ingen som får gjort noe med og han serverer Falck alene med keeper og han lobber ballen elegant over Bugge og dermed er det 1-0 til hjemmelaget. 

Med ett kvarter igjen på klokken så var det endelig klart for comeback etter skade for Christoffer Skårn. Han har vært ute siden januar etter operasjon, men nå er han endelig klar for spill igjen for Ullern. Og han skulle vise seg gull verdt å ha tilbake når han 2 minutter før slutt plasserer corneren fra Lars Austnes nede i hjørnet og Ullern utligningen er et faktum. 
Sotra presser på på slutten, men Ullern haler i land poenget og med såpass sen scoring så føltes det nok ganske godt. 

Hovedtrener Stian Børven. Foto: Merethe Fosby

Fornøyd med poenget
Hovedtrener Stian Børven var greit fornøyd med poeng borte mot Sotra og mente det var en del positivt å hente ut av kampen
"- Jeg syns vi gjør fremskritt i flere deler av spillet vårt. Vi er bedre i høyt press og vinner ballen i flere gunstige situasjoner som vi må prøve å utnytte enda bedre i neste kamp. Så slipper vi til Sotra til en del sjanser vi helst skal kunne unngå samtidig som vi selv også skaper en del sjanser, så alt i alt syns jeg vi fortjente å få med oss noe fra denne kampen, sier Børven. 

Kampfakta:
Sotra-Ullern: 1-1
Mål: Falck 66.min, Skårn 88.min (Austnes).
Gule kort: Jaf, Følstad (Ullern)

Lagoppstilling Ullern
1. Bugge
3. Lopez 
4. Dizdar (k)
15. Fosen
10. Martinussen (Følstad 60.min)
11. Austnes
16. Holthe
21. Tobiassen (Jorde 60.min)
29. Aarenes (Skårn 76.min)
26. Støfring (Bådsvik 46.min)
19. Jaf (Foss Evensen 90.min)

Poengbørsen: 
3.poeng: Christoffer Bugge
Stor kamp av Bugge som på et tidspunkt er helt avgjørende for at Ullern holder nullen. 2-3 redninger av meget høy klasse og ellers flere gode involveringer. 

2.poeng: Emil Orheim Jaf
Er nesten verdt inngangspengene alene å se Jaf med ballen i beina. Har en helt egen evne til å passere motspillere og det gjelder å holde bena samlet hvis ikke slår han tunnel på deg. Burde hatt i alle fall ett straffespark denne kampen og har også et par avslutninger som kunne endt med uttelling. 

1.poeng: Thomas Skog Martinussen
Midtbanemaestroen begynner å finne formen etter det lange skadeavbrekket. Finner ofte de gode løsningene på midten og virker som han spiller med mer overskudd enn tidligere. Forhåpentligvis kan han snart fullføre 90 minutt også. 0 poeng hjem fra Bodø og Bergen

Postet av Ullern Fotball den 19. Apr 2023

Både Ullern 1 og Ullern 2 var ute på reise i helgen, men dessverre kom begge lag tomhendte hjem med hvert sitt 2-1 tap. 

ARKIVFOTO: Dreni Ademaj. Foto: Merethe Fosby


Junkeren - Ullern: 2-1
Nordlandshallen
Mål: Chooly 5min, Jakobsen 59.min, Ademaj 77.min.
Gule kort: Mikalsen, Kristiansen (Junkeren), Dizdar, Følstad, Jaf (Ullern). 

Tam første time
Sist gang Ullern var i Bodø og møtte Junkeren var tilbake i 2021 og da ble resultatet 0-0. Og etter Junkeren sitt opprykk til PostNord-ligaen var det igjen klart for borteoppgjør mot laget fra Bodø. 
Ullern møtte et sultent hjemmelag som hadde veldig lyst å vise seg for sitt hjemmepublikum for første gang denne sesongen. Og der Junkeren var heltente fra start, så var det dessverre noe tamt og dødt over Ullern. Det resulterte i en kjapp 1-0 ledelse etter 5 minutter. Dizdar feller motspiller like utenfor boksen og tildeles et tidlig gult kort. Og på påfølgende frispark setter Sidad Chooly ballen noe heldig via muren så ballen forandrer retning og daler ned i det åpne buret til en utspilt Christoffer Bugge. 

Junkeren fortsetter å vinne stort sett alt av dueller på midten gjennom omgangen uten at de skaper så mange sjanser. Ullern har en stor mulighet til å utligne ved Mads Bådsvik, men dessverre for spissen så blir det ikke uttelling. 
Andre omgang starter mye bedre for Ullern sin del som skaper 2-3 fine situasjoner på de første 5 minuttene. Men så begynner hjemmelaget å jobbe seg inn i kampen igjen og øker ledelsen til 2-0 på et langskudd fra 25 meter. 

Nå velger Ullern å gjøre noen bytter, både Mulaj og Martinussen går ut og Brage Tobiassen og Emil Jaf kommer inn. I tillegg bytter Lars Austnes til sin mer vante høyreback posisjon. 
Og sammenlignet med første omgang så leverer Ullern en langt bedre andre omgang og reduseringen kommer etter godt spill før ballen havner ute hos Lars Austnes. Austnes legger inn og keeper til Junkeren bokser ballen rett i bena på Dreni Ademaj. Ademaj er sikker på labben og setter et velplassert skudd nede i hjørnet. 

Ullern fortsetter å presse på det siste kvarteret for utligning, men en meget god Junkeren keeper plukker ned ballen i feltet gang etter gang og dermed må Ullern reise hjem uten poeng. 

Poengbørsen
3.poeng: Tomas Lopez Borgersen
Lopez leverer ganske gode 90 minutter selv om laget slet voldsomt i første omgang. Gjør sjelden feil og er en trygghet bak i forsvaret. 

2.poeng: Dreni Ademaj
Bruker en hel omgang før han kommer i gang, men det han leverer i andre omgang er det veldig høyt nivå på. Åpner opp med gode pasninger og drar av mann med største selvfølgelighet. Åpner også målkontoen. 

1.poeng: Lars Austnes
I likhet med omtrent hele laget så bruker også Lars litt tid før han kommer i gang skikkelig. Kommer mer til sin rett når han flyttes over på høyresiden i andre omgang og da får vi se flere ganger at høyrefoten kommer mer til sin rett. 


Gneist-Ullern 2: 2-1
Mål: Støfring 21.min (Gouelehi), Alsaker 30.min, Stenevik 45.min. 
Gule kort: Rødbotten, Edris, Kvamsdal (Gneist), Tobiassen, Wold, Udnæs (Ullern 2). 


Jevn kamp mot Gneist
Ullern 2 og Gneist er begge for første gang i Norsk-Tipping ligaen og begge lag vil nok kjempe en kamp for å overleve i divisjonen. 
Derfor var det et særdeles viktig oppgjør for begge lag allerede i 2.serierunde. 

Ullern 2 starter best og har mye ball uten at man klarer å skape de store sjansene. Gneist kommer seg etterhvert mer og mer inn i kampen og har et par ok målsjanser, spesielt Stenevik på Gneist var til tider en håndfull for Ullern 2 forsvaret. 
Så varter rekruttene til Ullern opp med et vakkert angrep. Udnæs fører opp fra sin venstre stopperplass, og med en utsøkt ball i bakrom finner han Francklyn Gouelhi som sender ballen videre inn i feltet langs bakken. Og der inne ligger Thomas Støfring som bredsider ballen helt ned i hjørnet og ledelse til Ullern 2. 
Dette var for øvrig Støfring sin første scoring i 3.divisjon. 

Etter timen er spilt så oppstår det en omdiskutert situasjon. Alsaker på Gneist blir spilt gjennom i en offside posisjon, men det får ikke den ferske linjedommeren med seg. Første avslutningen redder Wold, men returen klarer Alsaker å få en fot på og ballen triller inn i det åpne målet.
Så oppstår det en situasjon som i de fleste tilfeller kvalifiserer til rødt kort. Rødbotten på Gneist klipper ned Udnæs bakfra uten å ha noen intensjon om å ta ball, men utrolig nok velger dommer å bare gi gult på den. 

Like før pause får Gneist muligheten til å gå opp til 2-1. Etter klassisk klabb og babb i Ullern 2 forsvaret havner ballen til slutt hos en meget god Jørn Rossi Stenevik som hamrer ballen i mål på verst tenkelige tidspunkt for bortelaget. 

Andre omgangen tar Gneist mer over og er nærmere 3-1 enn Ullern 2 er utligningen. Men bortelaget var veldig nære på etter drøye timen når Bendik Foss Evensen er sterk i feltet og header fra kloss hold, men dessverre for Ullern så redder keeper Husebø. 

Det ender dessverre for Ullern med tap, men igjen viser rekruttene at de absolutt kan hamle opp med motstanderne i denne divisjonen. 
Kommende mandag venter Stabæk sine rekrutter på CC Vest Arena klokken 19:00. 

Poengbørsen
3.poeng: Brage Tobiassen
Gjorde en god figur i innhoppet mot Junkeren dagen før og fortsetter det gode spiller mot Gneist. Med en halvtime i beina fra dagen før, så byttes han ut etter 75 min. God kamp av dagens Ullern kaptein. 

2.poeng: Jonas Jorde
Etter litt ruskete spill i første omgang så spiller han seg stort opp i andre. Midtbanespilleren brukes som stopper denne kampen og viser at han har kvaliteter også i denne posisjonen. 

1.poeng: Herman Udnæs
Spiller en stor førsteomgang hvor han blant annet varter opp med en krempasning i forkant av scoringen. Godt driv med ball og er ofte en offensiv trussel fra sideback posisjonen. Ikke like heldig med alt han gjør i den andre omgangen, men som vanlig løpes det til siste slutt. Tap i generalprøven mot Kjelsås

Postet av Ullern Fotball den 2. Apr 2023

Ullern møtte Kjelsås for andre gang på en drøy uke. Forrige kamp var det Ullern som trakk det lengste strået, mens oppgjøret på CC Vest Arena endte med 0-1 tap i en kamp uten den store underholdningen. Et Kjelsås lag i kjent stil klarer å få Ullern ut av rytmen og dermed blir dette egentlig en kamp med bare duellspill og lite severdig for den nøytrale tilskuer. 

Arkivfoto: Ismar Dizdar & Jesper Nesbakk Wold. FOTO: Merethe Fosby

Sjansefattig oppgjør 
Det var langt mellom høydepunktene i denne formiddagskampen mot Kjelsås. Første omgang er jevnspilt, men var føler kanskje at Kjelsås er det farligste laget. På Grefsen stadion forrige uke var Kjelsås farlige på dødballer, men Ullern var flinkere i dette oppgjøret å vinne duellene inne i feltet. Keeper Jesper Nesbakk Wold gjorde også sitt for å hindre målsjanser med godt feltarbeid. 

Andre omgangen er i bunn og grunn ganske lik den første. Ullern sliter med å skape de store sjansene mot Kjelsås, men har et par gode muligheter som kunne resultert i scoring. 
Men det er Kjelsås som skal trekke det lengste strået i denne kampen og det er tidligere Ullern spiller Jens Aslaksrud som har slitt voldsomt i oppkjøringen med å sette ballen i mål. Men på CC Vest Arena vet man at han trives og får til slutt hull på byllen når han blir spilt alene mot keeper Jesper Wold og da gjør han ingen feil og plasserer ballen utagbart nede i høyre hjørnet. 

Flere mål blir det ikke og begge lag er nok glad for at man endelig er ferdig med treningskamper og kampen om poeng endelig starter opp 2.påskedag.

Ullern åpner hjemme mot Kvik Halden på CC Vest Arena mandag 10.04.23. klokken 15:00. 

Poengbørsen: 
3.poeng: Jesper Nesbakk Wold
Gjør en solid kamp uten at han blir satt på altfor store prøver. Har en strålende benparade ikke lenge etter scoringen til Aslaksrud og er i tillegg trygg og god i feltet. 

2.poeng: Lars Følstad
Legger som vanlig ned utallige løpemeter og i det som blir en typisk krig og slit kamp, så tar han for seg og vinner mange dueller. 

1.poeng: Magnus Fosen
Det var vel ingen av Ullern spillerne som gikk av banen og var veldig fornøyd med egen prestasjon. Men Fosen er en av dem som kan sette OK i margen etter denne kampen. Vinner mye i luften og er god med ballen.