Sillen og Lars utgjør årets keeperduo!!

Postet av Ullern Bandy den 26. Sep 2019

Vi fortsetter presentasjonen av årets spillertropp og er veldig tilfredse med at Christofer Silius og Lars August Askheim blir vår målvakts duo kommende sesong!

Christofer som med dette gjør sin 4 sesong i Ullern, er en av eliteseriens aller beste målvakter. Med sin rutine og matchvinner egenskaper er han en veldig viktig spiller for oss. Han fungerer også godt som sparringspartner og mentor for Lars. Lars på sin side, har gjort store fremskritt de siste årene og kommer til å få mange muligheter gjennom sesongen. Lars er også tatt ut på U19 landslaget som skal representere Norge kommende sesong. Sammen er de utrolig fine representanter for klubbens fine keeper kultur. Verdt å nevne er at vår egen Elias Husøy er tatt ut i U17 landslagets brutto tropp. Ettersom Christofer nå også har blitt norsk statsborger, kan vi i teorien ha med målvakter på alle landslagene kommende sesong.

Coach Sletta som aldri har bommet på skudd fra ringen, har følgende kommentar; «- Jeg er veldig godt fornøyd med keeper duoen! Utrolig viktig for ett lag og ha stabilitet på denne posisjon og med Sillen og Lars, har vi kanskje eliteseriens beste keeperteam! Sammen bringer de trygghet i laget samtidig som de begge har matchvinner egenskaper. Under kyndig ledelse av Markus kommer de begge til å ha en veldig god sesong.»

Vi er utrolig glade for at dere er med videre!0 Kommentar

Klubbturen 2019 til Rättvik

Postet av Ullern Bandy den 21. Sep 2019

Første istrening i Rättvik arena unnagjort - med 51 spiller og hele A-laget.

Det er GØY PÅ ISEN som er tema og klart at de yngste «kan lære av de beste» 

Ullern bandy fortsetter treningene over to fantastiske dager i Rättvik arena. Vi har samlet årganger 2008, 2007, SmåJenter, SmåGutter, Gutter, Juniorer, Rekrutt og A-lag. Totalt med spillere, ledere og støøteapparat er vi over 100 personer på tur. 

Har fått fantastisk vertskap av IFK Rättvik, bor bra på Lerdalshöjden hotel og sjenerelt nyter vi livet.


#klubbturen2019 #ullernbandy #ullern #ullern #ifkrättvik #arenarättvik #bandy0 Kommentar

Andreas Sletta er klar!!

Postet av Ullern Bandy den 19. Sep 2019

Når man bygger klubb, er det alltid viktig å fylle på med unge spillere. Det er derfor veldig gledelig at Andreas Sletta vender tilbake til Ullern etter sitt eventyr i Vänersborg forrige sesong. 

Andreas flyttet til Sverige i fjor for å spille på Vänersborg sitt P20 lag. Under sesongen gjorde han 25 mål for laget som røk ut i semifinalen mot Villa. I tillegg gjorde han 6 mål på 4 kamper for Ale Surte i divisjon 1.  Andreas er fortsatt ung, men kommer hjem som en mer voksen og robust spiller. Vi gleder oss til å se hans skudd og fart når sesongen drar i gang!

Coach Sletta har følgende kommentar; «- Andreas er en spiller med bra potensiale, han har utviklet seg mye det siste året, noe vi allerede ser på trening! Vi skal være en klubb som gir unge spillere tillit, samtidig som vi skal ha tålmodighet i forhold til at prestasjonene kan svinge når man gjør sin første sesong som senior. Andreas kommer til å lære av de etablerte og ta nye steg denne sesongen. Han må bare å være uredd å kjøre på!!»

Vi er veldig glade for at Andreas er med! Velkommen hjem!0 Kommentar

Tenåringer som er fysisk aktive klarer studiene bedre enn andre.

Postet av Ullern Bandy den 19. Sep 2019

 Det viser en undersøkelse der over en million svenske menn har deltatt.

Unge voksne som har god fysisk kondisjon, har høyere IQ enn andre. Og de som har god kondisjon på videregående skole, har også større sannsynlighet for å gjøre det bra faglig på høgskoler og universitet. 

Det viser en studie fra Sahlgrenska akademin i Göteborg. Dette er den største i sitt slag i verden og er nylig publisert i det anerkjente tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences, PNAS. 

Omtrent 1,2 millioner svenske vernepliktige menn som er født mellom 1950 og 1976 inngår i studien. Forskerne har analysert resultatet fra både fysiske tester og IQ-tester.

Studien viser en tydelig sammenheng mellom god kondisjon og bedre resultat på IQ-tester. 

Forskerne har fulgt mennene via et dataregister fra førstegangstjenesten til utdannelse og karriere. Det viste seg at de som var best på testsykkelen, også hadde høyere utdanning og mer kvalifiserte jobber.

- Vi har sett en veldig sterk sammenheng mellom det fysiske prestasjonsnivået og hvordan man presterer på IQ-testene, sier Michael Nilsson, professor ved Sahlgrenska akademin i et intervju på Svensk TV.

Og selv om studien er gjort på menn, mener forskerne at resultatene gjelder også for kvinner. 


Gjelder kun for kondisjon

Studien viser at det er kondisjon, ikke styrke, som henger sammen med logisk tankegang og språklig oppfattingsevne.


- Å ha bra kondisjon betyr at man også har god hjerte- og lungekapasitet, og at hjernen får mye oksygen. Dette kan være en årsak til at vi ser en tydelig kobling til kondisjon og ikke muskelstyrke, sier Nilsson i en nyhetsmelding på universitetets hjemmeside. 

Gjennom å analysere tvillingdata har forskerne kunnet fastslå at det framfor alt er miljøfaktorer og ikke gener som forklarer sammenhengen mellom kondisjon og høy IQ. 

- Vi kan også se at ungdommer som forbedrer sin fysiske arbeidskapasitet når de er mellom 15 og 18 år, øker sin kognitive prestasjonsevne. Idrett er altså et fag som virkelig hører hjemme i skolen, sier Maria Åberg ved Sahlgrenska akademin. 

Forskergruppen har også sammenlignet resultater fra kondisjonstestene med den sosioøkonomiske statusen som de vernepliktige oppnådde senere i livet. De som hadde bra kondis da de var 18 år, hadde oftere gjort det godt på universitetet eller høgskoler og flere hadde kvalifiserte yrker. 

Tidligere studier

Koblingen mellom fysisk trening og mental prestasjonsevne har tidligere blitt vist i studier gjort på dyr, barn og eldre mennesker. Studier som er gjort på unge voksne, har så langt vært mangelfulle. 

Det er likevel verdt å merke seg at denne studien er en såkalt kohort-studie, og ikke tilhører de beste, randomiserte studiene. Det betyr at forklaringen på disse funnene også kan være at intelligente mennesker velger å trene - og at det ikke nødvendigvis er treningen som gjør dem kloke.

Studien er gjennomført ved Center for Brain Repair and Rehabilitation i Göteborg i samarbeid med det svenske tvillingregisteret ved Karolinska Institutet.

 

Artikkelen ble publisert i Norsk Helseinformatikk, av Marthe Lein i 20090 Kommentar

Se på dette engasjementet og drøm deg bort til sesongstart!

Postet av Ullern Bandy den 18. Sep 2019

Det er en glede å annonsere at Daniel Zeilon er klar for en ny sesong i Hvitt og Rødt!!

De siste årenes kaptein, kom til Ullern før 16/17 sesongen og har siden vist at han er en av de aller beste toveis spillerene i Eliteserien. Med sin fine passningsklubba, smartness,defensive kvaliteter og fantastiske skudd er han en veldig viktig del av vår reise mot toppen

Coach Sletta har følgende kommentar; «- Daniel er hel ved, en spiller som setter laget foran seg selv. Med sine fine ferdigheter er han veldig viktig for oss! Utrolig fint å ha han med videre!»

Vi er utrolig glade for at Daniel er med videre! #forza ullernbandy0 Kommentar

Henrik er klar !

Postet av Ullern Bandy den 17. Sep 2019

På denne nydelige høst tirsdagen fortsetter vi presentasjonen av neste års spillertropp. 

Og hvem vet, kanskje er dagens høstsol, verdens respons på at Henrik Brune er klar for en ny sesong!!


Henrik, som kom til oss da vi rykket opp til eliteserien, har vist sesong på sesong hvor viktig han er for laget. I fjorårets sesong ble han vår toppscorer med 35 mål. Ett antall som gav han tredje plass på toppscorer listen i Eliteserien.

Coach Sletta, smørblid for anledningen, har følgende kommentar; «For ett lag å beholde sin toppscorer er selvfølgelig veldig viktig. Henrik har vist at han er en av de beste offensive spillerne i eliteserien og vi tror han kommer til å ta ytterligere steg i vinter. Dette blir bra!!»

Vi i Ullern er utrolig glade for at Henrik er med på satsningen videre!!0 Kommentar

En shot for alle !

Postet av Ullern Bandy den 16. Sep 2019

Du kan trene med forkjølelse og litt sår hals - men det er hyggeligere både for deg selv og din omgivelse om du kan forebygge disse symptomene. Det går også smidigere på skolen uten forkjølelse og sår hals.

Følgende oppskrift har hjulpet meg og spillere jeg har trent tidligere til å bygge opp immunforsvaret i kroppen. For min del passer det best å ta en ingefærshot om morgenen - men noen foretrekker å ta den om kvelden. Prøv deg frem, men prøv (!!) og det skal «rive litt» i halsen når du tar den. 

Sukker er ikke tillatt, for sukker er en trigger til å utvikle infeksjoner i kroppen. Honning er noe helt annet. 

Oppskrift på ingefærshot

ingefær - sitron - honning - vann 

Riv ca 100 gram ingefær i kasserolle (helst økologisk ingefær, da kan du også benytte skallet)

Fyll opp med 1 liter vann - varm opp til straks under kokepunkt (70-80 grader), la stå å trekke i varmen ca 20 min

Hell blandingen gjennom en sil - f.eks over i et litermål 

Skvis i en halv sitron

Bland inn en spiseskje honning.

Avkjøl blandingen og hell deretter i flaske. Kan oppbevares flere uker i kjøleskap.

Men det viktige er at du tar en shot hver dag!


Dette er den desidert beste oppskriften jeg kan bidra med til å holde forkjølelser borte og unngå sår hals. 

Unn deg en ingefærshot, allerede idag!0 Kommentar

Kan du trene med forkjølelse?

Postet av Ullern Bandy den 16. Sep 2019

Lurer du på om du bør droppe treninga? Trolig blir du ikke verre av fysisk aktivitet, så lenge du ikke presser for hardt.

Forkjølelse rammer mange i vintermånedene. Lett aktivitet skader trolig ikke.

 Er det greit å gjennomføre treningsøkta, selv med forkjølelse?

Om høsten og utover vinteren må mange regne med både en eller flere luftveisinfeksjoner, men du trenger ikke å droppe treningen om du bare føler deg litt uopplagt. Med en virusinfeksjon i kroppen, er det all grunn til å redusere treningsaktiviteten, sier de fleste spesialister i allmenmedisin

Men lett trening som ikke er anstrengende ser ikke ut til å bety noe for sykdomsforløpet. Når man ikke er frisk, skal man lytte til kroppen. Blir du uvanlig sliten av treninga, er det et tegn på at du må ta det roligere.

Lytt til kroppen og aksepter at kondisjonen er dårligere enn når man er frisk.

Ikke tren med feber

Har du derimot feber, bør du ikke trene. Infeksjoner tilsier i de fleste tilfeller at du må ta det noe med ro. Når du har høy feber bør du holde deg i ro hjemme og unngå all form for trening. Høyt aktivitetsnivå når en infeksjon bryter ut i kroppen, kan svekke kroppens evne til å få kontroll med infeksjonen.

Feber er en infeksjon i hele kroppen også i muskulaturen og dermed også hjertet, og trening kan virke nedbrytende. I verste fall kan trening påvirke hjerterytmen og føre til hjerterytme-forstyrrelser. 

Frisk luft er ikke farlig - men trening skal du holde deg unna mens du har feber.0 Kommentar

Jonathan & Truls er klare

Postet av Ullern Bandy den 10. Sep 2019

Ny uke og vi benytter anledningen til å presentere to spillere!!!

Jonathan Saraby og Truls Larsen har nemlig satt penn til papir!

Jonathan og Truls har de siste årene vært meget viktige brikker for Ullern og vi er derfor veldig glade for at de fortsetter satsningen sammen med oss.

Coach Sletta har følgende kommentar; «Jonathan og Truls har de siste sesongen vist hvor viktige de er for klubben. Det er 100% gutter som gir alt på hver trening og kamp. Å få med seg deres kvaliteter og rutine videre er rett og slett utrolig positivt!»

Igjen, takk for at dere blir med på satsningen!0 Kommentar

Løp - for en god sak!

Postet av Ullern Bandy den 5. Sep 2019

Onsdag 11. september går Elveløpet av stabelen, langs vakre Lysakerelven. Siden 2002 har dette løpet blitt arrangert i regi av Ullern Fotball og med CC Vest som stolt samarbeidspartner og støttespiller/sponsor. Elveløpet skal være en god opplevelse for alle. Her vil du finne likesinnede enten du er eliteløper, turgåer, barn, pensjonist, eller en hel familie som skal ha en hyggelig opplevelse i flotte omgivelser. Elveløpet tilbyr både 2, 5 og 10-kilometersløype, her er det noe for alle, uansett form og fysisk nivå.

Når du melder deg på Elveløpet går automatisk 50 kroner av kontingenten til Aktiv mot kreft. Resten av kontingenten går til å drifte arrangementet og til Ullern Fotball som sørger for et aktivt og godt tilbud til alle barn og unge i nærmiljøet. Ved å gi 50 kroner til Aktiv mot kreft er CC Vest og Elveløpet med på å hjelpe en stiftelse som har visjon om å forebygge kreft gjennom motivasjon og tilrettelegging for fysisk aktivitet. Hovedformålet er å finansiere trenings- og aktivitetssentre for kreftpasienter.

Les mer her: https://ccvest.no/artikler/bli-med-pa-elvelopet-2/

Meld deg på her: https://signup.eqtiming.no/?Event=elvelopet&lang=norwegian0 Kommentar

Vemund og Fridtjof er klare for ny sesong !!

Postet av Ullern Bandy den 3. Sep 2019

Vemund Thorkildsen og Fridtjof Schmidt er klare for en ny sesong!!!

For at ett lag skal lykkes, er det alltid viktig med ett solid defensivt fundament. Og for å lage ett solid defensivt fundament, trenger man defensive spesialister. 

Vi er derfor veldig glade for at Vemund og Fridtjof er med videre. De er begge spillere som har tatt store steg de siste årene og blitt viktige kontinuitets bærere i laget.

Coach Sletta har følgende kommentar; - Vemund og Fridtjof er to som alltid gir alt og setter laget foran seg selv. Vi ønsker å spille med offensive backer som også kan bidra i offensiven, en rolle som passer Fridtjof og Vemund bra. Kontinuitet er alltid viktig og det får vi med dem. 

Vi takker for at dere begge er med videre!! Kjør hardt!0 Kommentar

Carla og Thomas er tilbake !

Postet av Ullern Bandy den 3. Sep 2019

Vi fortsetter vår presentasjon av kommende sesongs spillertropp og er veldig glade for å kunne presentere to «comeback».

Og for noen comeback det er!!!

Christoffer Carlstrøm ble skadet i en av de siste oppkjøringskampene i fjor og mistet dessverre hele 18/19 sesongen. I vår og så langt i høst har han trent godt og begynner å nærme seg gammel storhet!

Like  gledelig er det at Thomas Bang vender tilbake etter studier. 

Den allsidige forsvarsspilleren,er godt igang med oppkjøringen og vil bringe med seg rutine og fighter egenskaper inn i laget!

En tilfreds coach Sletta har følgende godord å si om sine comeback kids; - Carla og Thomas er to meget bra gutter å få inn i troppen igjen. De har begge kvaliteter og ferdigheter vi vil få god bruk for. De har begge vært ute en vinternatt før og vet hva som må til for at laget skal ta de neste steg på utviklings stigen.»

Vi er svært fornøyde med Thomas og Carla igjen er tilbake for fullt!!


0 Kommentar

Joni Vuopio klar for Ullern

Postet av Ullern Bandy den 2. Sep 2019

Vi i Ullern Bandy er utrolig glade for å kunne ønske Joni Vuopio velkommen til klubben.

Joni er 26 år gammel og kommer til Ullern fra IFK Helsingfors i Finland. Joni er meget allsidig spiller som kan bekle de fleste posisjoner.

Coach Sletta har følgende å si om årets andre ny signering; - I Joni får vi inn nok en meget skøyte sterk spiller. Kombinert med hans fine skudd og pasninger, vil han gi oss mye kommende sesong.

Vi kommer tilbake med intervju med Joni utover høsten.

Hjertelig velkommen til Ullern bandy Joni


0 Kommentar

Joni Vuopio klar for Ullern

Postet av Ullern Bandy den 2. Sep 2019

Vi i Ullern Bandy er utrolig glade for å kunne ønske Joni Vuopio velkommen til klubben.

Joni er 26 år gammel og kommer til Ullern fra IFK Helsingfors i Finland. Joni er meget allsidig spiller som kan bekle de fleste posisjoner.

Coach Sletta har følgende å si om årets andre ny signering; - I Joni får vi inn nok en meget skøyte sterk spiller. Kombinert med hans fine skudd og pasninger, vil han gi oss mye kommende sesong.

Vi kommer tilbake med intervju med Joni utover høsten.

Hjertelig velkommen til Ullern bandy Joni


0 Kommentar

Powered by: Bloc