G16: Høy temperatur når Ullern slo Asker 4-1 i første kampen på det nye gresset

Postet av Ullern Fotball den 4. Sep 2022

God stemning i garderoben etter 4-1 mot Asker på Nye Ullernbanen lørdag ettermiddag. Etter vår suverent svakeste prestasjon i vår mot samme motstander var det liten tvil om at vi ønsket å vise seg fra vår bedre side denne gangen og det ble en klar seier som fort burde vært enda større.

Trenertabbe før bortekampen mot Asker

Overivrig Rudi: Det er liten tvil om at jeg før vårens kamp mot Asker på Føyka ble noe ivrig når vi endelig hadde litt plass på Jarmyra. Å trene over to timer under 20 timer før kamp er ikke særlig lurt og det preget oss på Føyka der Asker var effektive og vi manglet spruten i bena til å spille vårt ønskede presspill. Så den kampen handler mer om dårlige valg av meg som trener enn gutta sitt nivå, så derfor var det liten tvil om at det var en fin revansj for både meg og spillerne å vise at vi er langt bedre enn det vi fikk vist på Føyka i vår.

Deilig å være et ballspillende lag på nytt dekke

Det var liten tvil om hvem som tok kommandoen fra start på det nye dekket på Nye Ullernbanen. Hjemmelaget presset Asker til flere feil og vant ballen ofte høyt i banen, det gav både flere sjanser og ikke minst en haug med dødballer. 7 minutter var spilt når Marius K. Teigen kom fri i mellomrom, ingen gikk på og han kunne skyte presist ned i høyre hjørne for keeper og 1-0 til Ullern. Så fulgte noen enorme ullernsjanser på løpende bånd, både på corner og frispark ble headinger for svake. Men når venstre (inverted) back Jon Røen Bjørge kom snikende frem på første stolpe, kom først på ballen og dermed 2-0 så det riktig så fint ut for hjemmelaget. I denne perioden haglet det med gule kort, så den deilige 5 min regelen laget fullstendig hakkemat av det som normalt sett i fotball er 11v11 selv med gule kort. Vi fikk også et mål annulert i første omgang som er verdt å nevne, fantastisk pasning av Fredrik Stavseth og mål av Albert Aleksanjan, soleklar onside men AD dessverre helt ute av posisjon og feilaktig annulert.

Full kontroll i andre omgang og en kandidat til årets mål

Med en man mer ut fra pause så tok hjemmelaget umiddelbart kontroll på kampen og i det 55 min var Noah Cameron Aansløkken frempå en retur og satte inn 3-0. Et nytt annulert mål fra Jon Røen Bjørge på corner fulgte før Asker fikk en straffe som de satte til 3-1 i det 75 min. I det 79 min kom derimot dagens rakett når Aleksanjan, som fikk målet sitt i 1 omg annulert, får drømmetreff fra 25m og smeller ballen rett i krysset. En flott avslutning på en god prestasjon fra Ullernlaget.

Ballen 1 meter fra krysset etter drømmetreffet til Aleksanjan.

En kamp med finfin temperatur som blir fullstendig ramponert av den udugelige 5 min gulkortregelen - men vi koste oss på den nye plastplenen vår ;)

Keeper Emil Protosevic og hovedtrener Johan Egil Rudi koste seg på den nye jevne plenen på Ullernbanen.

Hovedtrener Johan Egil Rudi om kampen: En fotballkamp skal ha noen gule kort i seg og det skal være litt kok mellom lagene både på banen og på tribunen, det er bare gøy så lenge det er saklig og skikkelig konkurranse. Men når gule kort etter taklinger ender med power play i 5 min så blir det bare surr og det ødelegger en fotballkamp som kunne vært så mye bedre. Det er liten tvil om at denne regelen MÅ bort så fort som overhode mulig så vi kan begynne å spille skikkelig fotball der en litt sen takling i forsøket på å vinne ballen ikke ender i en potensielt totalendring i kampbilde. Vi er selv skyldige i vel mye kakling mot dommere, motstandere og trenerbenker, det må vi slutte med og holde oss på et saklig nivå.

Kampen er jeg voldsomt fornøyd med, vi kler veldig godt en mye bedre bane enn CC Vest Arena, vi liker å dominere kampene med ballen og på dette dekket kunne vi virkelig kose oss og kontrollere kampen i store perioder med ball. Vårt presspill har jeg hyllet tidligere og med løpsfantomet Storm Sundet Luytkis i front sammen med resten av laget er vi leie å spille mot atter engang. En langt mer kontrollert og dominerende prestasjon enn mot Skeid der vi for ofte ble for direkte i situasjoner der langpasningene ble for lange og ofte slått fra ugunstige posisjoner der laget overhode ikke var i posisjon til å vinne tilbake ballen. I denne kampen er det mye bedre og vi både skaper mye selv og slipper til lite bakover. Aleksanjan står for årets mål sålangt for oss og vi er i god tro til møte borte med serieleder Drøbak Frogn kommende helg.