MSA: Vi er videre til 2. runde i NM!

Postet av Ullern Fotball den 1. Mai 2019

De av oss som befant seg på KFUM-arena i dag, ble vitne til en aldri så liten cupbombe da Ullern MSA slo andredivisjonslaget Oppsal 3-5 i første NM-runde. Det at vi til pause lå under 3-0 etter at Oppsal hadde scoret alle (!) målene på mer eller mindre korrekte idømte straffespark, gjorde kampen til en utrolig opplevelse. Vi ble nemlig vitne til en spektakulær opphenting da Ullern scoret ikke mindre enn 5 mål i 2. omgang!

Ullern stilte følgende menn:

Henrik i mål, Tobias, Eivind, Kristian og Henry i backfireren.

Lars, Jesper, Nyemah, Joakim og Håkon på midtbanen, og Johannes på topp.

Innbyttere; Harold, Espen, Finn og Johan.

Målscorere; Finn x 3, Eivind og Lars

-Dette ble litt av en snuoperasjon Didrik, ta oss igjennom kampen.

Ja, dette ble litt av en kamp. Lagidrett kan være vakkert noen ganger. Måten gutta stod sammen i motgang på i dag viser modenhet i en relativt ung spillerstall. Ikke minst viser det hvor viktig det er å stå sammen i fotball og spille hverandre gode til tross for vanskelige utsikter.

Kampen starter noe tamt. Vi har en del ball, men er ikke gjennombruddshissige nok når vi har skapt ubalanse i Oppsal laget. I tillegg var vi langt fra der vi skulle være med tanke på å utnytte overtallet sentralt i banen og deretter komme oss rettvendte inn i mellomrommet. Så kommer det en rekke med svært tvilsomme dommeravgjørelser. Vi visste at Oppsal var gode på dødballer så vi hadde forberedt oss godt på det, men i denne omgangen må jeg si at jeg synes de fikk veldig god hjelp. Selv om jeg tenker godt etter klarer jeg ikke å huske en eneste fotballkamp der det blåses for det vi opplever som tre svært billige straffer. Den første straffen er det en helt likeverdig duell der en Oppsal spiller legger seg ned da han ser at han ikke rekker frem til ballen. Straffe nr to ser jeg ikke så den kan jeg ikke si noe om, men straffe nr tre blåses etter en Oppsal spiller løper rett inn i Henry som står helt stille etter å stått i mur. Med andre ord går vi til pause med 3-0 mot ett lag fra et høyere nivå.

Da vi kommer ut i andre omgang snur vi kampen totalt. Jeg synes vi er det helt klart beste laget og vi vinner kampen veldig fortjent. Ikke bare fortjent, men vi varter opp med tidvis vanvittig godt angrepspill og viser gjentatte glimt av toppnivået til denne gruppa.

-Kampen endrer jo helt karakter etter pause, hva sa du til gutta i pausen?

Vi gikk alle til pause med en følelse av at vi var urettferdig behandlet, men ting som ikke kan gjøres noe med er sjeldent smart å bruke mye tid på. Vi brukte litt tid på å børste av oss frustrasjonen og gikk fort over på hvordan kampen de første 45 hadde vært. Vi hang godt med i omgangen, men var slurv unna å skape en del mer enn hva vi gjorde, pasningene i 2v1 situasjoner ble slått bak løpet fremfor i forkant og enkle pasninger gikk til blå fremfor hvit. En gjennomgang av rommene Oppsal hadde til vane å etterlate seg når de presset, sammen med noen strukturelle endringer vi tok på taktikktavlen så gikk vi ut til andre omgang med en klar strategi.

-Nå er vi videre til 2. runde i NM, noen spesielle motstandere du håper på?

Jeg håper selvfølgelig på eliteseriemotstand. En revansje mot Stabæk hadde jo vært gøy, selv om det skal mye til for å toppe prestasjonen fra i fjor. Av de 64 kampene som ble spilt denne runden var vi faktisk også ett av to lag som fikk bortekamp mot lag fra høyere nivå, og sånn sett skulle vel det meste ligge til rette for en ny festdag på CC Vest Arena.

-Det er heller ikke lenge til neste kamp, da møter vi Lyn på Kringsjå. Blir det en ny seier allerede på lørdag?

Ja, med midtuke kamp så kommer kampene tett. Trenerteamet er allerede godt forberedt på hva som møter oss i den kampen, men nå handler det mest om å klare å få cupen ut av beina og bli fysisk klare til lørdag. Lyn har uttalt målsetting om opprykk i år og til tross for et stygt tap i cupen mot Moss har bøttet inn mål i serieåpningen. Klarer vi å levere en ny kamp på høyde med dagens prestasjoner er vi vanskelige å slå, men vi er nok nødt til å komme oss dit for å ta med oss poeng.