MSA: Bunnsolid 3-1 seier mot Asker i cupen

Postet av Ullern Fotball den 25. Jul 2021

Endelig skulle vi få se seniorfotball også på CC Vest Arena og vi gikk like godt rett på cupen når Asker tok turen østover. Asker startet best, men Ullern spilte klokt og til tross for både straffe og rødt kort mot så kan vi glede oss til 2 runde og muligens enda mer spennende motstand enn Asker.

Innbyttere: Jesper N. Wold, Felix S. Halle, Mikael F. Evensen, Espen T. Andresen (82 for Badou Jor), Alexander Nilsen, Nicholas Kristiansen (45 min for Martinussen) og Håkon Øverby (64 min for Sunde)

Mål: 0-1 45.min Sindre Maritz-Hansen, 1-1 48.min Finn Badou Jor (str), 2-1 51.min Lars Følstad (assist Austnes) og 3-1 78.min Harold Biata Mufoncol (assist Navarsete).

Tilskuere: 125

Dagens Ullerngutt: Terje Kirsebom (bak et meget godt forsvar)

1.omg - Havnet under like før pause

Etter de første 10 minuttene var det nok mange på tribunen som tenke sitt, da hadde Asker hatt ballen i 90% av tiden og tatt kommando i kampen. Men det ble ikke skapt rare greiene og en satt med en følelse av at Ullern hadde god kontroll. Etter 30 min kommer kampens første virkelige sjanse når Benjamin Sunde header utenfor fra god posisjon. Etter 36 min er Sunde på tokt igjen og vipper ballen forbi en Askerspiller før han blir felt, men dommeren ble ikke nevneverdig imponert og vinker spillet videre. Så kommer Asker sin store sjanse i det 38 min. Et godt plassert skudd tvinger frem det beste i unge Kirsebom som såvidt får slått til corner. Rett før pause skulle Asker få litt for mye rom på utsiden av vår 16 m og Sindre Mauritz-Hansen takket for det, ballen ned i hjørnet og Asker kunne gi til pause med ledelse 1-0. En tett og jevn 1.omg, Ullern var helt med og kunne fort ha putta et selv.

2.omg - Mål, rødt kort og strafferedning

Midtbanemaestro Thomas Martinussen måtte av i pausen, inn kom Nicholas Kristiansen. Det byttet gav fort effekt, etter par et minutt fikk Ullern straffe når Benjamin Sunde ble dratt ned og Finn Badou Jor satte den meget kontrollert i mål. Utakbart for den gamle Ullernkeeperen Thomas Lia. Men Ullern var ikke ferdig, etter flere lange innkast som kunne blitt farlige skulle det endelig lykkes når Lars Austnes sitt kast ble omsatt rett i mål av Lars Følstad. 2-1 og de 125 på tribunen begynte å kjenne lukten av Eliteserielag i neste runde. Men en skal aldri ta gleden på forskudd. For når Asker sin raske spiss Okeke ble spilt gjennom i det 63 min måtte Espen Lindøe ty til litt holding i kragen. Det likte dommeren helt middels og rødt kort ble utfallet. Dermed en halvtime med en mindre for hjemmelaget. Spiss Sunde ble dermed ofret og Håkon Øverby kom innpå. Ullern la seg bakpå med store sterke Badou Jor på topp som hele tiden var en trussel for Asker på overganger. De store sjansene kom aldri mot Ullern og når sjansen bød seg for Harold Biata Mufoncol, etter masse kriging i feltet av Henrik Solvoll Navarseteså som kunne servere ballen videre, var han kald som en fryseboks og plasserte den rolig til side for keeper. 3-1 og nå så ting riktig så bra ut. Asker sliter med å skape noe særlig, men helt mot slutten kviknet de til, det var flere situasjoner som kunne blitt farlig men veldig farlig ble det ikke før godt innpå overtiden når Asker får straffe etter en felling. Men dagens ullerngutt Terje Kirsebom vartet opp med et nytt tigersprang og reddet straffen.

Dermed endte det med 3-1 i den første seniorkampen av betydning på Ullern CC Vest Arena på veldig veldig lenge. Vi takker alle for oppmøtet og gleder oss til ny kamp allerede neste helg i 2 runde av cupen. Hvem det blir får vi straks vite.