G16 IK: Det ble et litt surt tap mot Vålerenga i første høstkamp

Postet av Ullern Fotball den 13. Aug 2022

Etter en solid camp på Kolbu var det duket for spill i G16 Interkrets igjen og kamp mot en av Oslos største klubber i Vålerenga IF. Ullern fikk en drømmestart og både kunne og burde ledet med mer før VIF ble forært to meget billige mål som skulle snu kampen.

Det var lite som stod på forholdene i oppkjøringen til årets sesong når årets camp ble lagt til fantastiske naturgressforhold på Kolbu og treningskamp mot Toten G16. Den kampen endte med 8-0 seier, men mot Vålerenga ble det hakket tøffere.

Tidlig ledelse - ble fort snudd

Det skulle bare gå noen minutter før toppskåreren i G16 Interkrets Storm Sundet Luytkis var frempå og gav Ullern ledelsen 1-0. Høyt press og flere gunstige ballvinninger gav gode muligheter til både to og tre mål i den perioden. Men fra full kontroll i fotball er det aldri lagt til ikke noen kontroll og dessverre brukte keeper Emil Protosevich litt for lang tid og ble fratatt ballen. 1-1. Dermed får VIF kommet seg litt til hektene etter en tøff start og kampen jevner seg ut. 1-2 kommer etter ett innlegg som Ullern håndterer fryktelig dårlig og en VIF spiller får altså dempe ballen inne i 5m og rulle den til side for mål. Utover i omgangen skaper Ullern spesielt mange gode muligheter som en ikke får omsatt i mål. 1-2 står seg til pause.

Dagen da ballen ikke ville i mål

I andre omgang er det en jevn fotballkamp mellom to lag som ønsker å spille fotball på en kontrollert måte. To gode lag og kampen står lenge og vipper på stillingen 1-2. Dessverre vil ikke ballen gå i mål flere ganger for Ullern og når det oppstår et balltap på vei fremover med backen ute av posisjon straffer deres gode høyrekant oss og det ender 3-1 på CC Vest Arena lørdag ettermiddag.

Hovedtrener Johan Egil Rudi om kampen og litt annet

Det er ingen tvil om at Interkretsserien er en fantastisk kamparena for våre 16 åringer og spesielt mot lag som Vålerenga får vi brynt oss på spill motspill på et nokså høyt nivå for dette alderstrinnet. Selv med stadig flere spillere ut og opp fra vår gruppe så er det spesielt gledelig at nye gutter tar sine sjanser og hevder seg. I dag får også se en spennende 2007 modell i Martin Tran som kommer inn til sin debut fra start og tar godt for seg, mens 2008 modellen Philip Fjellman får sitt andre innhopp i årets serie. Litt bevegelser er det i gruppen, kaptein Andreas Vindenes flytter til Fredrikstad og skal fra i høst starten på Wang i plankebyen. Mens vi fra Jardar har fått inn en ny solid keeper i Noah Meland. Vi gleder oss til en spennende høst med mye god matching, kommende onsdag får vi besøk av Lillestrøm på Ullernbanen kl.18.45.