MSA: Uavgjort i kampen ingen kunne tape!

Postet av Ullern Fotball den 13. Okt 2022

Før match var premissene ganske enkle, det laget som vinner ville vært mer eller mindre helt klare for spill i neste års PostNord liga. Taper du så får du kniven på strupen og nedrykksspøkelset henger over deg foran de siste to rundene.
Det var dermed en solid nerve i kampen og mye som stod på spill på Skagerak Arena når Odd 2 tok imot tabellnabo Ullern.

ARKIVFOTO: Ismar Dizdar (Merete Fosby)

Olsvoll greit fornøyd med poenget
Keeper Andreas Olsvoll har gjort sine saker meget bra siden han kom til klubben på lån fra Jerv. Og etter nok en solid prestasjon fra sisteskansen så var han greit fornøyd med å ta med seg det ene poenget fra Skagerak Arena.
- Jeg syns det er helt greit resultat for vår del. Det poenget er viktig for oss i innspurten, det fører oss foran Vard på tabellen og vi har en kamp mer igjen. Vi leverer en ganske god kamp, spesielt defensivt er vi igjen veldig trygg. Vi skulle selvfølgelig gjerne tatt alle poengene, men alt i alt er vi fornøyd med prestasjonen, sier Olsvoll.

ARKIVFOTO: Andreas Olsvoll (Merete Fosby)

Odd 2 best før pause
Hjemmelaget stilte et sterkt mannskap mot Ullern med hele 14 spillere fra Eliteserielaget i troppen. Odd står i fare for nedrykk og det var ingen tvil om at denne kampen var særs viktig, det kunne man blant annet merke godt på Odd 2 treneren som virket meget stresset i samtlige 90 minutter.
Men det er hans lag som er farligst før pause. De har ikke de store sjansene, men det ligger noe i luften kan man merke. Og like før pause kommer til da kampens største mulighet når Odd spissen Abel Stensrud spilles gjennom med en jagende Borgersen rett i hæl. Stensrud rekker ballen først og blir lagt i bakken av Borgersen. Odd spissen skriker på straffe, men dommeren vinker spillet videre. Lagene går minuttet etter til pause med en fortsatt skrikende Stensrud som kan høres hele veien inn i garderobeanlegget.

Martinussen inn til andre omgang
Ullern trener gjør noen justeringer og setter inn Thomas Martinussen til andre omgang. Og bortelaget får et langt bedre grep om kampen etter hvilen. Nå er det Ullern som tar føringen og nevnte Martinussen presenterer seg tidlig i omgangen når han trer Dreni Ademaj nydelig gjennom i bakrom. Ademaj rekker ballen før keeper, men sklir dessverre og dermed klarer Odd forsvaret å rydde opp.

Ullern viser langt bedre takter og får satt opp flere angrep med gode tendenser. Christoffer Skårn blant annet var farlig ved flere anledninger langs sin venstrekant.
En time er spilt når Ullern får sin største mulighet i kampen. Ismar Dizdar som for øvrig spilte en aldeles strålende kamp i forsvaret viser at han også har offensive kvaliteter. Fra dypt i banen slår han en nydelig pasning gjennom til Jens Aslaksrud som fyrer på direkten rett innenfor sekstenmeter. En god avslutning tvinger frem en meget god redning fra Odd keeper Klausen.
Den påfølgende corneren brytes av Odd og de kan kontre, men Lars Følstad klarer å løpe opp Odd spilleren med ballen og utfører en strålende takling som faktisk medfører overgang for Ullern igjen. Følstad fører ballen helt opp til 20 meter før han slipper ballen til Fosen som får til et skudd som går en meter over mål. Strålende av Følstad det der.

Så er det Ullern sin tur å vise at også de har en god keeper. Abel Stensrud kommer seg til avslutning fra kloss hold, men en eventyrlig god redning av Olsvoll hindrer Stensrud fra scoring.
Noen minutter etterpå får Odd frispark fra drøye 25 meter. Frisparket slås på bakerste og Odd header tilbake i feltet, der står innbytter Zulechner helt alene og setter ballen i mål. Men til stor lettelse hos Ullern står linjemann med flagget i været og vi er fortsatt like langt. Dette får Odd treneren til å miste det ganske greit på linjen og det hagler vannflasker.

Andre omgang er langt mer innholdsrik enn den første og nå er det Ullern sin tur å angripe. Et langt gjennomspill finner Ademaj på litt skrått hold. Ademaj fyrer på volley, men dessverre en halvmeter utenfor lengste stolpe.
Så kommer det et par farlige dødballsituasjoner for Ullern hvor Følstad i returrom får testet Klausen. Men ved begge anledninger redder Klausen meget godt.
Etter 85 minutter crosser Austnes fra sin høyreback posisjon helt over til motsatt back Skårn som med en god første touch får muligheten til å føre ballen inn i sekstenmeteren til Odd. Han trekker seg innover i banen og fyrer med høyrefoten, men dessverre blokkes skuddet. En god mulighet igjen for bortelaget.

Kampen ender til slutt 0-0 og lagene tar med seg ett poeng hver, noe ass.trener Anders Johansson var greit fornøyd med.

Arkivfoto: Anders Johansson

- Først og fremst vil jeg trekke frem innsatsen gutta legger ned her. Samtlige mann gir virkelig alt utpå der gjennom hele kampen. Også syns jeg den sportslige prestasjonen vi leverer i andre omgang er veldig god. Vi møter et veldig godt Odd lag med mange spillere som er i deres A-stall og dem hadde sett seg ut denne kampen for å sikre plassen. Allikevel syns jeg det er vi som hadde fortjent å ta med oss seieren, så vi skal være godt fornøyd med det vi leverer, sier Johansson.
Nå venter Ørn Horten i neste runde og vi står fortsatt uten seier på bortebane i år, kommer den til helgen?
- Jeg tenker ikke noe på borte og hjemmebane. Tror til dels det er litt tilfeldig også at vi ikke har vunnet på bortebane i år. Det er flere kamper borte som vi har vært det beste laget og fortjent alle poengene, og kampen i dag er også et eksempel på at vi like gjerne kan vinne bortekamper. Så vi har stor tro på at vi skal kunne ta Ørn Horten til helgen, avslutter Johansson.

Kampfakta

Odd 2 - Ullern: 0-0

Gule kort: Mufoncol, Stensrud

Tilskuere: 150

Poengbørsen

3.poeng: Ismar Dizdar

Kanskje årsbeste fra Ullern kapteinen. Header unna ballen utallige ganger på Odd sine dødballer og setter inn flere viktige taklinger. Rett og slett plettfri kamp. I en kamp hvor egentlig alle spillerne fortjener honnør så stikker han seg ut som den beste.

2.poeng: Christoffer Skårn

Livlig på sin venstre side og er en offensiv trussel ved flere anledninger. Gjør også en sterk jobb bakover med flere gode involveringer.

1.poeng: Andreas Olsvoll

Det er veldig mange gode aktører som fortjener poeng i denne kampen, men vi velger å gi det siste poenget til Olsvoll som er trygg og god i alt han gjør. Så varter han også opp med en avgjørende redning på Stensrud sitt skudd som var avgjørende for at Ullern får med seg poeng i denne kampen.