G19: Seier mot Moss G19 Interkrets

Postet av Ullern Fotball den 10. Des 2022

Lag 1 avsluttet dagen med bedre stemning enn i pausen i garderoben etter 3-2 seier mot Moss FK.

Våre juniorer på herresiden tok turen til den ferske OBOS klubben Moss i dag formiddag for møte med deres G19 Interkretslag og andrelag. Det ble kjempematching for begge parter i begge kamper.

Litt småtynn suppe i 1.omg, mer fløte og flyt i suppen i 2.omg

I den første kampen var det en særs tafatt utgave av et fotballag som hang greit med, men som aldri klarte å ta noe særlig føring i kampen. Når vi i tillegg gav bort to meget enkle mål så var det en solid oppoverbakke, men Sondre Lund Roland smatt frem og gav oss et håp om bedre tider mot slutten av omgangen. En klassisk pauseprat om de grunnleggende ingrediensene i en god suppe måtte forklares, det skulle gi Moss langt mer å sette tennene i de siste 45 minuttene.

Ullern kom ut fra pausen med en helt annen innstilling til oppgaven og Moss havnet tidlig bakpå. Anført av en god Edi Hockic på midten tok Ullern mer og mer kontroll på kampen. Når Danial Khoshpayam setter inn 2-2 målet er det ingen tvil om hvordan dette vil enda. Ellef Herstad Oldevik blir felt på vei ut av 16m, straffe som Marius Lund Stensland setter sikkert i mål. Vi produserer mer enn nok til å vinne kampen med større margin, men litt udyktighet og en dommer uten linjemenn sørger for at det står seg 3-2 ved full tid.

Hovedtrener Rudi om kampen

Uten energi, engasjement og entusiasme så kan du være så forbanna god på alt annet du bare vil, det vil aldri skape den kraften som skal til for å vinne fotballkamper mot gode fotballag som Moss FK. Kommunikasjon, kroppsspråk og ren skjær innsats må danne basen for en hver prestasjon. Før pausen er vi et fotballag som spiller pent og pyntelig med snille lavmælte gutter fra Oslo Vest, siste 45 min er vi utekatter med en dæsj av finesse. Særs godt fornøyd med egen pauseprat, enda mer fornøyd med responsen fra gutta ute på banen. Solid å komme tilbake fra 0-2, det krever litt ekstra mentalt, og når 07 gutten Marius Lund Stensland går frem og setter den avgjørende straffen så smilte jeg litt ekstra i skjegget. Slike vinnerskaller liker vi :)

Tidlige mål i begge omganger

Bare minutter var spilt når Theodor Furuseth var frempå med et sugende løp inn i bakrom, fyrer løs og det harde skuddet ender med retur fra keeper. 07 modell Jakob Nesta Steen er raskt frempå, får en tå på ballen og dermed en tidlig ledelse for det meget unge G19-2 laget vårt. Moss FK viser en god bredde i sin junioravdeling og det er en tett og tøff kamp mot gode spillere. Midtveis i omgangen mister vi ballen på egen halvdel og noen spede forsøk på taklinger senere ruller Moss inn utligningen til 1-1. En jevn og tett første omgang ebber ut med 1-1.

Andre omgang begynner også med et smell, denne gangen er det Noah Oliver Cameron Aansløkken som setter inn en tidlig skåring og vi tar tilbake ledelsen i kampen. Men så begynner vi å merke at en del for mye lange sugende pressløp fra mange har tært på kreftene, fra 55 min til 75 min så er det fullstendig kaos foran Ullern sitt mål. Moss presser frem en feil som fører til 2-2 og de peiser på. En kombinasjon av utrolig flaks og mye god blokking holder oss på magisk vis inne i kampen i en periode vi sliter med å spille oss ut. Når Moss får straffe, som de setter i mål til 3-2, så er det lite som tyder på at vi skal komme fra dette med noe som helst annet enn hederlig innsats. Men når vi begynner å få til et visst overtall i midten og kan spille oss ut på mer enn en måte, så jevner det seg ut og vi kommer oss oftere ut fra deres press. Så siste 10 min er det helt åpent, vi skaper litt dødballer og på en corner så får Magnus Skalleberg Moe SKALLET ballen i mål til 3-3. Det kriges de siste minuttene og vi tar med oss et litt heldig, men deilig resultat til med hjem fra iskalde Melløs stadion.

Vi mønstrer et meget ungt lag mot et sterkt Moss G19-2 lag og det blir kjempematching for mange. Mot en del to og tre år eldre spillere må en handle fortere ute på banen og forhåpentligvis gjorde det oss til litt bedre fotballspillere i dag. I denne kampen leder vi to ganger og mister ledelsen, mot slutten ser det mørkt ut og vi må ned trappen et lite stykke til den berømte kjelleren. Men i mørket er det ikke noe moro, og vi fant en måte å snu i den i perioder fryktelig trange trappen og kom oss på et vis opp igjen gjennom noen taktiske endringer der vi følger våre prinsipper. Litt hint fra sidelinjen var der, men det skal gjennomføres ute på banen. Moro med mål fra to 07 gutter, moro at vi kommer tilbake fra en posisjon godt nedi trappen ned i kjelleren og kjekt å reise fra Moss ubeseiret.