Postet av Ullern Fotball den 8. Mai 2024

Manglerud Star sine beste menn kom tirsdag på besøk i strålende fotballvær. Med full tropp og ambisiøse spillere, kunne Manglerud Star vente seg tøff motstand mot 3 poeng!😊

Ullern fra start:

1.omg

I likhet med forrige kamp, møtte vi et lag som hadde gjort det bra de første 4 kampene. 9 av 12 poeng. Som forventet fikk Manglerud Star tøff motstand første 20, og den virkelig største sjansen hadde Oliver Fitzgerald med sitt skudd i tverrligger. Ullern kunne altså vært i ledelsen. Kampen "svinger" godt videre, hvor begge lag nokså fort kommer seg nærme målene. Det løsnet til slutt for Manglerud Star hvor et langskudd ble første målet som kom. Ullern går da til pause med 0-1 i sekken, hvor likevel mulighetene for poeng er store.

2.omg

Andre omgang blir Ullern oftere spilt lave i forsvar. Det blir utfordrende å komme seg nærme nok i press, og Manglerud Star får ofte spilt videre før vi vinner ballen. Det skjedde også på Manglerud Star sitt 2. mål, hvor det er enda et langskudd hvor Ullern er noe for langt unna i press. Med enda et mål fra Manglerud Star på innlegg, kunne veien videre se nokså vanskelig ut. Likevel klarer flere å bidra godt for Ullern sitt beste, og Danial Khoshpayam havner til slutt alene med keeperspiller, hvor han perfekt plasserer ballen i nettmaskene. Ullern trykker på videre, men klarer ikke å komme til flere store målsjanser, før dommeren mener at "nok er nok". Ullern med nytt tap, men har flere svakere konkurrenter i vente. Poeng kommer. Mer om det senere.

Postet av Ullern Fotball den 4. Mai 2024

Tre deilige poeng mot Langhus og Grorud tar vi med oss inn i en uke der vi skal få ladet batteriene. Som jeg har sagt før, det er viktig å tenke litt lengre frem i tid midt i sesongen. Selv jeg som verdens sterkeste trener tar av og til hele to dager helt off, for å bare være 100% restituert selv om jeg føler jeg kunne trent. Sånn holder en kroppen fresh og gir den en mulighet for å hente seg inn.

Været fører med seg mye flott, men solen rett på huden gir ikke bare lett nøttebrun eller knall rød farge, den gjør også at kroppen bruker enormt med energi på å kjøle seg ned og om en blir bare litt brent må den regenerere huden. Energi du heller vil ha til treningen og kampen din om du skal utvikle deg og prestere på nivået du ønsker for deg og oss.

Skolen knyter seg gradvis til fremover, planlegg og ha dialog, så finner vi nok løsninger.

Man 6.mai

Kl.16.45 - Trening. Innhold: Oppvarming + skadeforebyggende, rondoer av ulike slag, 11v11 taktisk og 11v11 spill 2X10 min. Spillermøte og litt video etter økten. Ferdige kl.18.30.

Kl.19.00 - MSA vs Sarp 08 Rekrutt

Tirs 7.mai

Kl.16.45 - Trening for de som IKKE spiller onsdag. Innhold: Oppvarming, 1v1/2v2, spill 7v7/9v9 og liten konk til slutt. Ferdig kl.18.00.

Søn 12.mai

Kl.19.30 - Trening. Innhold: Oppvarming, 2+2v3 innleggsøvelse, 11v11 taktisk og 11v11 spill. Ferdige kl.21.00.

MSB: Tøff motstand mot Lyn 2

Postet av Ullern Fotball den 1. Mai 2024

Lyn sine rekrutter var mostander i sesongens andre bortekamp. Denne gangen oppe ved kongelige Sognsvann, hvor Kringsjå kunstgress ligger. Med noen tidligere Ullernspillere på Lyn sitt lag, skulle det bli tøff motstand mot serieleder.

1.omg

Ikke langt ut i 1. omgang kunne Lyn juble for første skåring etter en corner. Dette i en periode hvor Ullern hadde hatt mest ball. For de som kjenner til OBOS-laget til Lyn, ville nok noen dra kjennskap på spillestil hos rekruttene. Det skulle vises seg videre ut i omgangen, da Lyn legger seg ofte lavere. Ullern hadde ballen mest - noe uventet. Flere kjennetegn med OBOS-laget kom frem, da de vant ballen raskt etter balltap, høyt i banen. Det ble utnyttet og Lyn går opp i 2-0. Fortsatt lave, kontrer Lyn inn 3-0 etter de vinner ballen og Ullern er posisjonert for å skåre en redusering. Lyn var nok mest fornøyd til pause, men trener Dennis Berg Smalsundmo opplevde nok at det var muligheter for flere målsjanser i favør Ullern.

2.omg

Etter en tøff 1. omgang, gjorde Ullern noen bytter. Lyn presser også ofte høyere, og Ullern sliter med å komme seg lenger frem i banen. Selv etter en pauseprat, kunne ikke Ullern se tilbake på store målsjanser i 2. omgangens startfase. Det var heller Lyn som angriper godt og får enda et mål. Dette gjør at Lyn kan "slappe mer av", og legger seg enda lavere. Ullern kommer til en del sjanser, men klarer ikke få ballen i mål. Til slutt blir det enda et mål til Lyn, og tirsdagens seniorlag fra Ullern måtte dra hjem uten mål og poeng.

Postet av Ullern Fotball den 28. Apr 2024

For første gang på 5 år tok et Ullernlag poeng i G19 Interkrets, og vi fikk oss også 3 poeng litt gratis mot Lyn 2 på torsdag. Aldri moro når kamper blir avlyst, men lite vi får gjort noe med.

I uken som kommer blir det litt mental trening på oss i to korte møter, mens på onsdag så satser vi på litt grilling i finværet ute. Mer om det kommer.

Kommende helg legger vi opp til helt fri for de som trenger det både lør og søn, de med lette nok ben kan møte på frivillig økt søndag.

Fre 3.mai

Kl.20.15 - IK vs Grorud på Ullernbanen.

* Styrke ben sammen etter kampen i treningsrommet.

** Plass på 7er banen til egenrestitusjon for de som vil samles der før IK kampen. Det organiserer dere evt selv.

Lør 4.mai

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet.

Søn 5.mai

MSB: 0-1 mot Holmlia

Postet av Ullern Fotball den 24. Apr 2024

Ny hjemmekamp for våre nest beste menn. Denne gangen mot tidligere landslagsspiller Haitam Aleesam sitt Holmlia. I sine svarte bortedrakter skulle Ullern få nok en jevn kamp. Også nå med flere innslag av spillere fra Ullern sitt G19-lag.

1.omg

Holmlia opptrådde på en måte som kunne minne om tidligere analyser. Spesielt med lavt press i en K-4-4-2- Der havnet de ofte i 1. omgangen, og Ullern kom til en god del store sjanser. Det Holmlia-laget som har blitt sett tidligere år har tatt noe større risiko i angrep. Årets utgave var mer direkte, og sparket den ofte så langt som mulig fra keeperspiller. Det skulle ikke bli noen mål for noen lag i 1. omgang. Likevel var Ullern nærmest med både heading på mål og skudd like utenfor. En del ganger blir også ballen vunnet like fremfor Holmlia sitt mål, men skiftet i arbeidsoppgavene kunne vært løst bedre.

2.omg

Holmlia overtar ballen i større deler nå. Ullern har større utfordringer med å beholde ballen etter den er vunnet, samt komme seg forbi flere motstandere. Det setter "fyr" på teltet til Holmlia, og havner oftere i høyt press når de mister ballen. Slik fortsetter også kampen til Holmlia får sitt første og eneste mål. Hovedtrener Dennis Berg Smalsundmo gjør noen justeringer både strukturelt og individuelt, men med tendenser som Fredrikstad mot Brann i årets Eliteserie, skulle det bli vanskelig med flere mål. Nikolai Bryn sin heading 15 cm over mål er det nærmeste de kommer. En samling av mange spillere fikk også publikum skue, da dytting og andre handlinger havnet i fokus på tampen av kampen. Enda en gang er det mye bra å ta med seg videre, og veien til MSB sine første poeng er kort!

Gule kort Ullern: Jon Røen Bjørge og Sindre Lundh