Fra EYBL til USA - et norsk basketeventyr

Postet av Halldrift Bestum den 22. Aug 2022

"Welcome to Houston" står på inngangen til flyplassen. Og akkurat ditt har Ullerns forsterkete G17 lag reist i dag for å spille basketball i basketballens hjemland USA! En hel uke! Det skal bli en fantastisk opplevelse å spille EYBLs svar på RyderCup i San Antionos Spurs lekestue i Texas: 2 europeiske teams møter 4 US amerikanske teams til dyst! Og det blir ikke noe "walk in the park", selvfølgelig er det Teams som holder høyt nivå også for US forhold. Ullern vil møte spillere som var med i G17 landslaget til USA i sommerens VM !

  • Strength and Motion Prep-Academy (SNM)
  • Duncanville Prep Academy
  • SanAntonio Elite
  • TJ Ford Elite
  • Sopron academy fra Hungaria

Ullern var så dyktige å legge inn en god søknad for USA turen gjennom en meget sterk EYBL prestasjon vinter våren 2022. G17 laget vant en delturnering i Riga og kom på delt andre plass totalt i second divsjon. Kvalifikasjon til superfinalen (2 lag fra andre divisjon samles med de 8 beste fra første divisjon) var et faktum. Der bet Ullern meget godt fra seg! 

Ingen hadde forventet at laget skulle prestere såpass bra med 4 seire i finalehelgen til EYBL! En rå internasjonal prestasjon, der laget og tilhengere også kunne vise støtte til Ukraina ovenfor de 3 ukrainske lag som deltok. Så var det også nettopp det ukrainske 06 landslaget som tilførte Ullern et knepen tap (70:79) som hindret G17 å komme til final 4. Totalt ble det 11 seire og kun 4 tap i EYBL sesongen 21/22.

Men nå er det USA som gjelder og laget har etter råd fra organisatoren blitt forsterket med 03/04 fødte Ullernspillere. Hele 6 landslagsspillere er blandt de 12 som reiste over dammen. Laget og coach Ljostveit har landet kl 22:00 mandag CET +2 og skal lade opp til helgens turnering de neste dager.

More to come...  

 


J19 - bra start i NM

Postet av Halldrift Bestum den 22. Apr 2022

U19 NM dag 1 er unnagjort og jentene har greid seg med bravur sålangt i turneringen. I første kamp ble nr 3 seedete Hop slått med 1 poeng i en nervepirrende kamp! Andre kampen på fredag ble vunnet med klare sifrer mot Kolbotn. I siste gruppekamp heter motstander Høybråten. Kampen spilles kl 10:00. Med seier blir Ullern puljevinner i gruppe C og vil i så fall møte 3. laget i gruppe B kl 19:30 på lørdag. 


Lagkontakt Ragnhild Kristoffersen har følgende å si om NM


Til U19 NM i Asker stiller Ullern med fem av sine 06ere (som over), en 05er (Helena Eckhoff-Eliassen), en 07er (Amelia Yazhi Liu) og tre 03ere (Lisa Hjelde, Selma Zachariassen Nasby og Felicia Dyngeland-Sundén). Ullern er seedet som nr 4 etter Ulriken, EB-85 og Hop. I vår pulje (C) møter vi innledningsvis Hop, Kolbotn og Høybråten. Kolbotn har vi møtt i årets seriespill i J19 serien og slått med god margin begge gangene.

 

Vi har kun tre 19-åringer som spiller aldersbestemt i år.  Med et ungt U19 lag med overvekt av U16-spillere er vårt fokus at klubbens juniorspillere (03-06) skal delta i aldersbestemt NM, spille mot andre på samme alder og utvikle seg på eget nivå. U19 NM er en flott arena der unge og talentfulle spillere fra hele Norge møtes og konkurrerer. Det er også stedet å vise seg frem for landslagstrenere, både for U16, U18 og U20. Vårt mål er å gi alle lag god motstand og ha det gøy i turneringene.

 

Kom gjerne til Leikvollhallen i Asker og hei på oss helgen 22.-24.4.!

 

Tekst/foto: R Kristoffersson