Ullern med Bring-runde hjemme - Aker Rekrutt til Lerøy-runde i Bodø

Postet av Ullern Håndball den 15. Jan 2020

Den nasjonale Bring-serien i håndball  for 16-åringene er godt i gang, og denne runden er det vi som får være vertskap for klubbene vi møter. Samme helg skal Aker TH Rekrutt til Bodø for å spille andre runde av Lerøy-serien, som er tilsvarende "NM" for 18-åringer. 

Bring-serien står igjen med 60 jentelag fra hele landet - fordelt på fire avdelinger a 15 lag. Og Ullerns J2003 er klare! 

Seriespillet går over frem runder frem til april måned. De tre best plasserte lagene i hver avdeling etter endt sluttspill går til nasjonal sluttspillhelg i mai.

Ullern Jenter 03 klarte seg fint gjennom høstens Bring-kvalifisering og er i Avdeling 1 i årets Bringserie. Første Bring-runde gikk av stabelen i november i Molde. Ullern kom hjem med 5 av 6 mulige poeng. Helgen 18.-19. januar går runde to av stabelen - på hjemmebane. Junkeren (Bodø), Bjarg og Lund er gjestende lag denne runden. Ullern Håndball håper mange tar turen til hallen i helgen og forventer stor stemning i Ørakerhallen lørdag og Hovseterhallen søndag.


Helgens Bringkamper i avdeling 1:

Lørdag 18/1 kl 12:00 – Ørakerhallen: Ullern – Lund HK
Lørdag 18/1 kl 13:00 – Ørakerhallen: Bjarg – Junkeren (Bodø)
Lørdag 18/1 kl 16.30 – Ørakerhallen: Lund HK – Bjarg
Lørdag 18/1 kl 18:00 – Ørakerhallen: Junkeren (Bodø) – Ullern
Søndag 19/1 kl 10:00 – Hovseterhallen: Junkeren – Lund HK
Søndag 19/1 kl 11:30 – Hovseterhallen: Ullern – Bjarg


Lerøy-runde samme helg! 

Lerøy-runden er tilsvarende Bring-serien, men for jenter og gutter født i 2001 og 2002.  Fra 16 år er det som dere kanskje vet doble alderstrinn i håndball - 16 - 18 - 20 år. 

Aker Topphåndball har sine Jenter 18 med i denne nasjonale Lerøy-serien. Her er det 24 lag fordelt på to avdelinger. Også her spilles det fem runder før de 4 best plasserte lagene i hver avdeling går til nasjonalt sluttspill til våren. Aker-jentene er i pulje to og møter Bodø HK og Rælingen denne helgen i Bodø Spektrum.

Bakgrunn: Diskusjonen om Lerøy-sluttspillets siste runde og valg av spillearena

Det har stormet litt rundt Lerøyserien i forbindelse med at siste runde i april skulle spilles på Oslofjord Convention Center. Massive reaksjoner fra hele landet kom frem da det er Brunstad Christian Church ("Smiths venner") som eier arenaen, en stiftelse som er åpne om at de er motstandere av homofili. 

Håndballforbundets styre behandlet saken i sitt styremøte helgen som var - og kom frem til at de ønsker å flytte arrangementet til et mer egnet sted. 

" Det er viktig for oss at alle medlemmer føler seg trygge på at våre verdier etterleves i vår aktivitet og våre arrangementer" sier Håndallforbundets styre. 


"I Norges Håndballforbunds strategiplan for perioden 2019-2022 heter det blant annet at «organisasjonen norsk håndball skal preges av åpenhet og inkludering», og at «håndballen vil motarbeide mobbing, og vil praktisere nulltoleranse for diskriminering og trakassering uansett kjønn, etnisitet, livssyn, seksuell orientering og funksjonsevne.»

Ullern Håndball og Aker Topphåndball stiller seg 100% bak denne strategiplanen, og sendte en samlet oppfordring til Håndballforbundets styremøte - om å legge arrangementet et annet sted.  

Les mer her: 

https://www.handball.no/nyheter/2020/01/om-norsk-handball-og-oslofjord-arena/


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.