Det grønne kortet belønner fair play på håndballbanen

Postet av Ullern Håndball den 20. Jan 2020

Har du fått med deg "det grønne kortet" enda? Ikke? Forståelig, for dette ble etablert i forbindelse med Bring-serien i fjor. Kortet anerkjenner positiv og ønsket atferd på håndballbanen, og er et kort alle vil ha! 

I fjor lanserte Bringserien Grønt kort, motsatsen til de gule og røde - og særlig de blå - kan man kanskje si. Dette kortet anerkjenner positiv og ønsket atferd på håndballbanen. 

Kortet deles ut for å belønne gode lagspillere under Bring-rundene, og det laget som har flest grønne kort etter sluttspillet vinner 10 000,- kroner til lagkassen til både jentene og guttene. Alle andre som får grønne kort i løpet av de 6 rundene inkludert sluttspillet får "ett lodd pr kort" og er videre med i trekningen av ytterligere 10 000,- kroner til slutt. 

Vi i Ullern Håndball er jo veldig stolte av våre tøffe Ullern-jenter - som i første runde tok med seg 2 av 3 mulige grønne - og nå i helgen, på hjemmebane, fikk grønt kort i alle sine tre kamper. Så tilsammen 5 grønne kort til våre Jenter 16! Sportslig har jentene fått med seg 11 av 12 mulige poeng etter 6 kamper - og vi gleder oss til å følge de neste rundene! 

Kriteriene baserer seg på at spilleren utøver atferd i henhold til NHFs verdier; respekt, innsatsvilje, begeistring og fair play - og vi gratulerer Ingeborg Strøm, Tora Tande og Matea Sekulic som i hver sine kamper ble belønnet med kortet for å være nettopp den spilleren som tydeligst viste denne adferden!


Les mer om kriteriene og gjennomføringen av grønt kort under: 

Kilde: https://www.handball.no/regioner/nhf-sentralt/kampaktivitet/nasjonale-serier/bringserien/gront-kort/

Arrangørklubben står for organisering, utdeling og registrering av grønne kort. Sekretariatet er ansvarlig for å kåre en vinner og dele ut kortet etter hver kamp. Kortet deles ut rett etter kamp, før spillerne takker for kampen. Det er kun ett grønt kort som deles ut per kamp.

Kriterier for utdeling

Kriteriene baserer seg på at spilleren utøver atferd i henhold til NHFs verdier; respekt, innsatsvilje, begeistring og fair play. Kortet skal deles ut
til den spilleren som tydeligst viser denne atferden.

Respekt

  • Spilleren bruker ikke skjellsord eller nedsettende utrop, og reagerer på andre spillere som gjør det.
  • Spilleren oppfordrer medspillere til å ikke kritisere dommer.
  • Spilleren viser omtanke for andre spillere, både på eget lag og motstanderlag.

Begeistring

  • Spilleren viser tydelig glede ved å spille håndball. Han eller hun oppmuntrer når andre på laget ikke har lykkes.
  • Spilleren viser glede når andre lykkes.

Fair-play

  • Spilleren utviser og praktiserer god sportsånd.

Innsatsvilje

  • Det er tydelig at spilleren setter lagets beste fremfor seg selv.
  • Spilleren står tydelig frem som positiv, også når kampen ikke går i spillerens eller lagets favør.

Foto: Gøril Solheim 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.