Møt Matti, vår sportslige leder

Postet av Ullern Bandy den 22. Apr 2021


Selv om aktiviteten er lavere i vår- og sommerhalvåret, går det med mye tid med til planlegging, koordinering og møter for å stille best mulig rustet til sesongstart. Et A-lag i Eliteserien, fokuset på å være en breddeklubb for barn og ungdom og en økende medlemsmasse, gjør at det er mer nok å holde fingrene i. Vi møter Matti for en liten prat på Sletta.


Hva gjør en sportslig leder? Som rollen sier, så er det å utvikle den sportslige virksomheten sammen med klubben. Jeg jobber med retningslinjer internt, deltar på ledersamlinger, finner nye trenere til lag, organiserer kalender for treninger og kamper, er kontaktpunktet til Bandyforbundet og de utviklingskonsulenter som finnes der. Jeg brenner for å ta vare på bandytradisjoner, samtidig som det er viktig å utvikle opplevelsene.


Hva er planene fremover? Sommer Camp i uke 26, en fleridretts camp for 8-12 åringer i samarbeid med Ullern IF og Ullern Tennis. Sommerbandyskole i uke 32 for 8-12 åringer, sammen med Røa på Frogner i  nye Sonia Henie ishall. Planlegging av innebandyturnering i uke 38 og generelt planlegge for treninger i hallen for innebandy (når det åpnes for trening). I disse pandemitider må klubben ofte legge alternative planer i tillegg. Det er utfordrende med så korte frister og regler som hele tiden endres. Et eksempel: vi ønsker tilrettelegge for en Sommer Camp med 60 barn (tre grupper à 20 spillere som normalt) men nå er kohortens størrelse på ti personer. Kanskje den blir 20 til sommeren? Slike ting gjør det litt vanskeligere å planlegge og gi tydelig informasjon til alle våre medlemmer. Får vi trene sammen, kan vi skifte i garderober til istrening og deretter ut på barmark? Som sportslig leder er jeg også involvert rundt A-laget både med tanke på trenere, signering av spillere og en del dialog med Bandyforbundet. 

 

Hva tenker du om at Ullern Bandy hadde en medlemsøkning med 17% siste sesong? Det er veldig gledelig! Medlemsøkningen kommer av to ting: at klubben jobber bevisst med rekruttering i de yngste lagene og vår populære Bandyskole der alle er velkommen til å prøve seg. Vi ønsker å være en breddeklubb og tilby et miljø der alle er velkommen. Foreldre og barn oppdager fort hvor spennende og komplett bandyspillet er! 


Matti har bakgrunn som aktiv spiller og trener i Finland, Sverige og Norge.
 

Hva gjør bandy til "den komplette sporten"? Det er noe med de individuelle ferdighetene teknikk, styrke og smidighet kombinert med en en enorm lagdimensjon som gjør bandy så herlig! Bandy sies å være den raskeste av alle lagidretter. Vi sørger for at barn og ungdom lærer seg koordinasjon, fokus og balanse - i tillegg til kondisjon! Spillerne må forholde seg til alle disse elementene. Dagens ungdom får overload av informasjon og digital forstyrrelser - og vi mener bestemt at å holde fokus (som du gjør i bandy når det går fort) hjelper deg senere i skolearbeid og livet til å kunne fokusere på din oppgave akkurat der og da. All mosjon er bevist også eneste medisin uten bivirkninger. Les mer her og her.


Bandy kan for mange være litt mer fremmed enn for eksempel fotball. Har du noen gode råd til foreldre om hvordan de kan hjelpe til rundt laget? Meld deg som lagleder! Det er et morsomt og ikke minst givende verv. Rollen som lagleder krever ingen bandykunnskap, men handler om å være "limet" mellom barna, trenerne, foreldregruppa og klubben. Lurer du på noe, er det bare å spørre noen av våre erfarne lagledere - de er her for å hjelpe deg i gang :-) Det er også viktig at flere foreldre bidrar for å få en velfungerende foreldregruppe rundt barna. Det ideelle er at alle lag har et team på fire til fem personer som aktivt deltar: alt fra å hjelpe til med utstyr, legge vant til kamper, slipe skøyter, sørge for gode sosiale rammer (pizzakvelder, bowling, dra å bade osv), organisering med kioskvakter og dugnader med mer. Vi ønsker å senke terskelen for at flere skal bidra - alt blir mye morsommere og bedre for barna når man deler på oppgavene. Ikke minst er det hyggelig å knytte nye kontakter gjennom fellesskapet idretten står for. Laglederhåndbok - her finner du mer informasjon om det å være lagleder. 


Lykke til med planleggingen videre! Takk for det! Jeg krysser fingrene for at kommende sesong er tilbake til normalen med kamper, cuper og et yrende folkeliv på Sletta i publikumstiden. Forhåpentligvis uten smittevernvakter.


Happy Bandy!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.