Kypros sommeren 2022

Postet av Hans-Jörg Schneidt den 12. Jul 2022

Takket være Gøril og Roar Wæggers utrettelige innsats ble fjorårets planer for basketcamp på Kypros virkelighet sommeren 2022. Tusen takk til alle som bidrar til planlegging og gjennomføring av campen! Nedenfor Gørils reiseberetning.

 

16 gutter og 9 jenter fra Ullerns jenter og Gutter født 2005 og 2006 er på en ukes ungdomsutveksling til Kypros. Her er vi sammen med 25 jenter og gutter i samme alder fra basketklubben Keravnos i Nicosia. Dette er en ungdomsutveksling støttet av Erasmus+ og arrangeres av Sport4Understanding som ledes av Gøril og Roar Wægger. Vi oppholder oss i fjellene på Kypros i landsbyen Agros. Her spiller vi basketball, har konkurranser, deltar på workshops hvor vi lærer å bli mer åpen, inkluderende, hvordan vi kan jobbe sammen som team og mye annet som vi håper ungdommene kan ta med seg videre i livet. Med 32 grader og sol er det også godt med mye fritid ved bassenget hvor aktiviteten er stor. Ståle og Hege Frey, Tom Barkvoll, Eirik Ljostveit og Gøril og Roar Wægger er med som coacher og fasilitatorer og jeg lover at vi gjør det vi kan for at ungdommene skal kose seg. Fellestrekkene her er basketball, og det er flere treninger om dagen og på kveldene er det basketball kamper. I kveld er det finalekamp samt finaler 1mot1 og 3 poengs konkurranse. Jentene har dominert sistnevnte og det er Aurora og Camilla som skal konkurrere om 3 poengs tittelen.  

 

Stemningen er høy og etter flere dager sammen ser vi at alle begynner å mingle mer og mer, og vennskap knyttes mellom Nordmenn og Kypriotere – det er gøy for oss Coacher å observere.  I morgen skal vi dra til stranda og på kvelden skal vi krysse og komme oss over til Nordsiden for å spise middag der.

 

Onsdag håper vi at alle kommer seg hjem med Tom og Eirik ved spakene!
 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.