Guttelaget tok bronse i Mini World Cup - Helt rått!

Postet av Ullern Bandy den 29. Des 2022


Trener Haakon Heyerdahl oppsummerer opplevelsen i Vetlanda:

Målet om deltagelse i Mini World Cup ble satt i april 2021. Ved å vinne NM for SG så ble vi automatisk kvalifisert og det var bare å glede seg til MWC-2022.

Vi var alle enige om at avreise kl 09:00 på 2.juledag var brutalt, men ingen sure miner og det var 17 blide spillere som satt seg i bilen.

6-7 timer senere ankommer vi Vetlanda og klar for første kamp mot finske Vesta. Vi styrer det meste den kampen, selv om resultatet er litt misvisende.

3-2 og to pinner til Ullern.

Så var det nattkamp som stod for tur. Kl 02:30 stod Åby/Tjuvreda på motsatt banehalvdel. En meget beskjeden opptreden fra oss og vi taper denne kampen 5-3. Realiteten av dette var at vi måtte slå Villa Linköping med tre mål for å gå videre.

Gutta fra Oslo Vest var klare for oppgaven og gikk ut i 110. 

Fysisk bandy med høyt press var ikke noe Villa taklet særlig bra. Vi dominerer kampen totalt og feier et passivt Villa lag av banen med 5-2. Vi vinner gruppa og er i kvartfinale. Prestasjonen er over hva alle hadde forventet, men så absolutt fortjent.

I sluttspillet så gikk vi fra kamplengde på 2x30 min, til 2x40 min. Det skulle ha stor betydning for utfall senere i cupen. Västerås var motstander i kvartfinalen. Gutta fra Västmanlands län knuste vi 5-1 tidligere i år og vi var enige om at her har i sjansen til å gjøre noe få, om noen, har gjort før  oss. Nemlig å gå til semi.

Dette var en kamp hvor vi viser karakter. Ligger under 2-0 før Embrik scorer på straffe og vi går til pause på 2-1. Åpner 2.omg med at Lars blir spilt fri og gjør 2-2. Västerås går så igjen opp i ledelsen før Olav setter to på slutten og semi er et faktum.

I semifinalen møter vi de finske mesterne Mikkelin Kampparit som tidligere i cupen har bøtta inn mål. Kampparit endte også opp med å bli mestere ved å vinne finalen 8-0.

Vi taper semifinalen 7-5, men gjør kanskje vår beste prestasjon.

Det høye presset sitter, Kampparit blir stressa og vi har dem på gaffelen. Dessverre så er Kampparit dødelige på faste situasjoner. De scorer på 2 frislag og 3 cornere + to flotte langskudd.

Vi derimot styrer spillet, men sløser med sjansene. Samtidig så har Kampparit turneringens beste keeper og hans beste venner er nok stolpene. Vi scorer 5, men misser på straffe og har to i stanga. Statistikken viser at vi hadde presset og sjansene. Surt tap og gutta var deppa i garderoben etter matchen.

Med tap i semi var vi kvalifisert til bronsefinale. Sandviken bandy er en annen storhet i svensk bandy. Et fysisk sterkt lag vi har et knepent tap for under TIC cup tidligere iår.

Bronsefinalen bar preg av to lag som spilte sin tredje match på tolv timer.

Fulle av melkesyre hadde Ullernlaget egentlig god kontroll på SAIK og vinner komfortabelt 5-2.

Alt i alt så står vi igjen med en fantastisk opplevelse. Alt fra å bo på sjarmerende Vetlanda stadshotell til at vi hadde med oss verdens beste supportere som lagde et skikkelig leven i den fantastiske bandyhallen.

Oppsummert så presterer vi på et jevnt høyt nivå gjennom turneringen. Defensivt er vi sterke. Presser motstanderene våre og orker ta de tunge løpene hjem. Knapt noe lag kom igjennom alene med våre keepere. Offensivt så er vi også gode. Varierer spillet vårt med pasninger, flipper, langskudd og gjennombrudd. 

Denne gjengen er sammensveiset og god med offer vilje utover det normale. Det kommer man langt med!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.