Møt Alexander – Ullern IF's nye, daglige leder!

Postet av Ullern Idrettsforening den 23. Mar 2023

Møt Alexander – vår nye, daglige leder!


Navn: Alexander Aas (44)

Aktuell som: Daglig leder i Ullern IF (fra 1. juli 2023)

Sivilstatus: Gift med Elisabeth Lohk, bonuspappa for Markus og Nicklas Lohk.

Sportslig bio: Tidligere profesjonell fotballspiller i Odd, Odense og Strømsgodset med over 250 kamper i Eliteserien og 60 kamper i dansk toppdivisjon. Åtte A-landslagskamper (ett mål) og flere kamper på aldersbestemte landslag.

Utdanning: Bedriftsøkonom, samt ett år på barnevernsutdanning og tatt spesialpedagogiske fag på høyskolen.

 

Alexander har alltid vært interessert i forskjellige idretter, og testet ut det meste som barn: bandy, ishockey, basket og turn. Det var håndball og fotball som var hovedidrettene, men fra 13 års alder ble fotballen hans lidenskap. Han spilte mange år profesjonelt, med kamper på både A-landslaget og aldersbestemte landslag. Alexander brenner for at alle skal få muligheten til å drive sin idrett. 

 

«Idretten er en viktig arena for sosialisering og læring, det er det som gjør den så unik. For meg skaper idretten en viktig tilhørighet og fellesskap, både for barn og voksne. Idrett skal være en arena og møteplass for alle uansett bakgrunn og legning. Det skal være nulltoleranse for rasisme og mobbing. Vi skal heie på hverandre!»

Alexander har lang erfaring med å skape prestasjonskultur, og han brenner for en verdibasert lederstil. Det er kompleksiteten med en idrettsforening og fem ulike grener (allidrett, bandy, basket, fotball og håndball) med ulike behov og ønsker som han gleder seg til å bli bedre kjent med. Hans erfaring fra forhandlingsutvalget i NISO - der han representerte alle idrettsutøvere i håndball, fotball og ishockey - og evne til dialog samt finne gode løsninger blir viktige egenskaper for å lykkes i jobben som vår nye, daglige leder.

«Det er viktig for meg at vi i idrettsforeningen snakker med hverandre. Vi skal være rause, inkluderende og spille hverandre gode! Som daglig leder vil jeg ha det overordnede ansvaret for økonomi, salg, marked, anlegg, sponsorer, drift og det viktigste av alt - alle menneskene og medlemmene. Jeg har fått med meg at det er et veldig godt miljø i Ullern IF og at de ulike grenene driftes godt, men det er alltid muligheter for videre utvikling, spesielt på sponsor- og driftssiden. Det blir viktig for meg å bli kjent med menneskene og de ulike grenene før vi sammen legger en strategi de neste 3-5 årene. Jeg fikk også et veldig godt inntrykk av styret som blir min arbeidsgiver, og de blir også en viktig sparringspartner».

 

Alexander bor sammen med sin familie et par hundre meter fra Ullern idrettspark. Han kjenner derfor godt til Ullern IF fra før, og har sett flere fotballkamper og vært mye på arenaen. Begge sønnene til Elisabeth har spilt fotball i Ullern, og Nicklas er nå trener for de yngre lagene. Elisabeth og faren til guttene, Peter, har i mange år bidratt med oppfølging og dugnad. Det at familien og deres omgangskrets har sagt veldig mye fint Ullern IF, har også vært viktig for Alexander.

 

«Jeg gleder meg til å bli en del av Ullern IF, men før jeg begynner er det noe spennende som skal skje:

23. juni setter jeg meg på sykkelen fra Oslo for å sykle til Bilbao. Målet er å rekke starten i Tour De France som går fra nettopp Bilbao den 1. juli. Det blir en tur med over 2400 kilometer på åtte dager, og jeg skal sykle distansen alene. Det blir i snitt ca. 280 km hver dag, så jeg får testet både mental og fysisk styrke! Jeg skal lage en sykkeldrakt med Ullern IF logo og jeg skal jobbe hardt for å samle inn mest mulig penger som skal gå direkte til idrettsforeningen og et medlemsfond. Om noen har lyst til å prege drakta med logo så må de gjerne ta kontakt allerede nå. Kanskje TV2 og TDF tar meg i mot ved ankomst Bilbao?»

 

Vi gleder oss til å få Alexander på plass og ønsker han lykke til på turen til Bilbao!