Ballmoro for unga!

Postet av Ullern Håndball den 6. Des 2019

Det kan fort gå litt i ball når 60 jenter fra Ullern, Haslum og Njård møtes. Særlig når Flyball, Goalball og lokalt «NM i Straffekast» står på programmet.

 

Lørdag 30. november var de tre klubbenes jenter 13-lag samlet i Njårdhallen - etter initiativ og arrangement av Njårds lagledelse, med Lars som primus motor. Målet er ha ha det gøy med ball, men også å knytte enda tettere bånd mellom lagene og jentene - som følger hverandre tett i både serie og cup. Lagene ble blandet sammen på tvers av klubber gjennom loddtrekning og ble fordelt på ti ulike lag med team-navn fra spillere på damelandslaget. 

 

Det ble konkurrert i tre ulike grener, først lokalt «NM i Straffekast» samtidig med Goalball. Deretter ble det konkurrert i Flyball, samtidig som lagenes spillere kunne forsøke seg på en rekke individuelle utfordringer. Det er morsomt å konkurrere i nye idretter og det blir fort litt mer lek og moro i fokus. 

 

Det var mange glade jenter som stiftet nye bekjentskaper på tvers av klubbgrensene, og det var mye tid i mellom kamper til å sosialisere med hverandre. Tilbakemeldingene fra mange av jentene både under arrangementene og på sosiale medier i etterkant var at dette gjør man gjerne igjen. 

 

Det er flott at klubbene kan samarbeide på tvers og både jentene og trenerne samarbeidet godt. Totalt bidro over femten voksne trenere og frivillige til å avvikle arrangementet, tusen takk alle sammen! 

 

Goalball er en idrett der du får bind for øynene og skal benytte de andre sansene til samarbeid og scoringer. Banen er på tvers av en håndballbane, og man scorer ved å kaste en ball – med bjeller inni – fra sin sone på ene siden og over på andre siden av banen forbi tre forsvarere. Ballen kan ikke sprette etter et gitt punkt på banen slik at de som «ligger» i forsvar skal kunne stoppe den basert på lyden. Goalball er også gren i Paralympiske leker. Vi fikk hjelp til Goalball fra både en tidligere landslagsspiller og en erfaren dommer. 

 

I lokalt «NM Straffekast» møtte lagene hverandre til straffekast konkurranse i et puljespill. Alle spillere inklusive målvakter må skyte, og man får to poeng for seier. Deretter møttes lagene i sluttspill basert på plassering i gruppespillet, og endte til slutt med en finale. 

 

Flyball er en innendørs variant av Beachhåndball der lagene spiller på tvers av en håndballbane og med færre spillere på banen. Det gis to poeng for spektakulære scoringer som flyvere, backhand og scoring fra egen målgård. Kampene gikk rett i sluttspill med en åpning for lucky loosers, og ble avgjort med en finale og bronsefinale. 

 

Vinnere av de ulike konkurransene ble Team Løke (Goalball), Team Solberg (Flyball), Team Waade (Lokalt «NM Straffekast»). I tillegg utmerket følgende seg i de individuelle prøvelsene: Emma, Team Tomac (Planken 4.10 min), Malene, Team Fauske (Pushups: 30), Lykkeball Bettine, Team Waade, Hermine, Team Løke, Kristina, Team Waade (Lykkeball: 8), Neneh, Team Arntsen (Sjonglering:11), Malene, Team Fauske (Situps: 120). 

 

Skrevet av Njård J06 Skrivepanel i samarbeid med Ullern Håndball.  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.