Fantastisk NM turnering ga sølv!

Postet av Ullern Basket den 25. Apr 2022

Ullern har greid noe som kun de aller største Ullernfansene på forhånd hadde drømt om: å utfordre Ulriken i finalen! Mange sterke prestasjoner og gode nerver hos alle impliserte måtte til for å komme så langt. Allerede i "gruppefinalen" ble høyre seedete Hop slått med 1 poengs margin. Neste skalpen fulgte i kvartfinalen der "uslåelige" EB85 anført at tidligere Ullernspiller Sofia Brokhaug Koch ble beseiret, men trener Hamremoen hadde lagt en kampplan som ble fulgt og som slo an!

I semifinalen ventet sterke Tromsø. I rekkene til Tromsø finnes årets unge Firi talent med Vilde Havnes og meget sterke Vilde Sjåvik og Ingeborg Gruber som ble valgt inn i Allstar team! Det ble en thriller av en kamp hele veien. 2 minutter før slutt prikket Felicia Dyngeland-Sundén inn en to-poenger til 53:52 og det holdt til seier. En meget sterk lagseier igjen av Ullern! Over all forventning! Ved siden av Felicia (15poeng) bidro 06er Aurora Toyomasu sterkt på scoringsfronten (18poeng), begge prikket inn 3 trepoengere. Fra den meget sterke 06 årgangen fikk også Sophia Priestley og Fanny Dyngeland-Sundén mer enn 30 minutters spilletid. Alle de tre 06ere har denne sesongen samlet sine første erfaringer i Firi laget til Ullern og man kan bare se fra sidelinjen. Om en uke er det allerede U16NM og da kan suksessen for 2006 årskullet fortsette.

Å møte Ulriken i finalen ble som man kunne forvente en tøff affære. U19 laget fra Bergen stiller med mange spillere i Ulrikens Firi lag, et lag som dominerer fullstendig i dameserien. Disse jentene har dominert norsk jentebasket helt siden de ble slått for 5 år siden av Ullern J01 i U16 finalen (og 3 ganger til av Ullern i J19 NM) ! Ulriken spiller helbanepress og det er ikke lett å få ballen kontrollert over midtstreken. Ullern holdt ut kampen og kunne deretter endelig slippe løs jubelen over sølv!

Felicia Dyngeland-Sundén ble belønnet med en plass i Allstar Team sammen med Ingeborg Gruber fra Tromsø og tre Ulriken-spillere! Men hun var ikke den eneste spilleren fra Ullern den dagen fordi sterke 04er Finley Heath fra G19 laget også fikk plass i guttenes allstar team. Gratulerer begge to spillere!

Vi gratulerer Ullerns J19 – spillerne, coach Ellen Hamremoen og alle hjelperne i kulissene - med en meget sterk prestasjon og sølv i U19NM!


Bilde: NBBF

Bilde: Johanna Sundén


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.