All organisert idrett settes på pause!

Postet av Ullern Håndball den 11. Mar 2020

Da kom meldingen fra Norges Idrettsforbund, med anbefaling om å stanse all organisert idrett i Oslo. Da forholder også Ullern Håndball seg til dette, og legger med det all organisert trening på hold inntil nærmere informasjon kommer.


Som vi skrev tidligere i dag har vi hele veien vært i tett dialog med bydelsoverlegen og har fulgt med på alle råd fra helsemyndighetene, Håndballforbundet og Idrettsforbundet. Tidligere i dag kom meldinger om at både Bring, Lerøy, Minirunder, Loppetasser, SPU og regionale samlinger er avlyst, i tillegg også alle seriekamper for våre lag. Nå kom også anbefalingen om å avlyse all organisert trening, og da iverksetter vi dette umiddelbart med virkning fra torsdag 12. mars. 

Vi holder dere oppdatert med informasjon så fort det foreligger nytt i saken. 

***

Les hele saken i linken eller utdrag under: 

https://www.idrettsforbundet.no/idrettskretser/oslo-idrettskrets/nyheter/anbefaler-stans-av-all-idrettslig-aktivitet-i-oslo/?fbclid=IwAR3bW1DBBcg4DFYJlz3Bn5NXHJ1YhEA5nOR9Vhb8VaD5-mGlyCPxKfFEEoo 


Oslo kommune har i dag hevet beredskapsnivået for spredning av Koronaviruset. Det er fastsatt forskrifter av betydning for Osloidretten og som all organisert idrett i Oslo bes forholde seg til.

 

Det er innført forbud mot større arrangement og krav om at bl.a. forsamlingslokaler og arenaer uten plasstildeling skal sørge for at alle til stede kan holde 1 meter avstand til andre i lokalet og på arenaområdet. For alle praktiske formål er det neppe forsvarlig å gjennomføre det meste av normal idrettsaktivitet.

Byrådet ber om at alle bedrifter, organisasjoner og innbyggere gjør det som står i sin makt for å redusere spredning av Koronaviruset. – Idretten må ta sin del av ansvaret og delta i den dugnadsinnsatsen som kommunen ber om, sier styreleder i Oslo Idrettskrets Sveinung Oftedal.

Store idrettslag som Kjelsås IL og Bækkelagets spkl har allerede innført stans av all idrettslig aktivitet og Oslo Idrettskrets ber om at alle idrettslag vurderer det samme.

Forbud mot større arrangement

Arrangører med mer enn 100 deltakere må ha eksplisitt tillatelse for gjennomføring og må søke bydelen om dette.

Det er innført generelt forbud mot alle arrangementer med mer enn 500 deltakere, både innendørs og utendørs.

Det er viktig å være klar over at uaktsom eller forsettlig overtredelse av bestemmelsene i de kommunale forskrifter er straffbart, jf. smittevernloven § 8-1.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.