EYBL: gutta viste muskler og evner!

Postet av Ullern Basket den 5. Apr 2022

Ullerns G05 reiste til Tallinn for å spille sin andre EYBL turnering i helgen 01.- 03. april. Her følger trener Eirik Ljostveits reisebrev fra turen og de 5 kamper. Well done, boys, coaches and staff ;-)EYBL Runde 3 

Etter å ha måttet stå over runde 2 i EYBL – European Youth Boys League - på grunn av covid restriksjoner var det endelig klart for tur igjen. Denne gangen gikk turen til Estland og Tallinn. Når vi dro til Riga til første EYBL runde før jul var det med mye selvtillit og gode opplevelser i forkant. Vi hadde samtlige spillere friske og skadefrie og hadde nettopp vunnet toppoppgjøret i G17 serien med god margin. Denne gangen var det litt annerledes … 

3 spillere var ute med skade før turneringen startet og det ble stopp for en fjerde allerede etter første kamp. Allikevel visste vi mer om hva vi gikk til, og visste at vi skulle klare å slå greit fra oss! Å ikke ha den bredden i troppen vi er vant til er allikevel alltid uheldig, og vi merket godt etter hvert at flere av dem var savnet. 

Dag 1 ble allikevel en stor opptur! Vi startet dagen med seier mot hjemmelaget, estiske Taltech, og så seier i en jevn og tøff kamp mot latviske BS Cesis. Det ender med seier med 4 poeng i en kamp som er jevn hele veien etter at Oscar Hellebust sender oss i ledelse med 10 sekunder igjen, Cesis bommer en 3-er, må feile, og Emil Unnli er iskald og setter 2 av 2 straffer med 2 sekunder igjen på klokken. 

Dag 2 begynte med en morgenkamp mot latviske BS Pardaugava. Tidlige morgenkamper har aldri vært vår styrke. Vi slurver litt med det vi hadde avtalt å gjøre på forhånd, og på noen enkle ting som normalt sitter. I EYBL straffes det knallhardt! Selv med en god sluttspurt i 4. periode holder det ikke helt. Det ender med tap 58-64. Senere på dagen hadde vi kamp mot BS Ridzene. Ridzene har vært tabelljumbo i begge rundene vi har spilt, vi får tidlig kampen inn i vårt eget tempo, bygger opp et forsprang og det ender med storseier 79-38. Dette inkluderte dunker, pent samspill og en brennheit Oscar Hellebust som senker 7 av 11 treere! En av våre skadde spillere, Scott Priestley, som denne gangen reiste som en del av trenerteamet fikk også sin hovedtrenerdebut da han overtok lederansvaret før 4. periode. Med unntak av et forsøk på å bytte inn en spiller som allerede var på banen ble oppgaven løst på en meget bra måte. 

(reisebrev fortsetter etter bildet...)

Femte og siste kamp var mot North Atlantic Basketball Academy (NABA). Dette er et akademilag som henter spillere fra hele Europa og Afrika til sine skoler i Irland og på Lanzarote gjennom «tryouts». De har i år også tryouts i Norge, den 11. juni. Denne runden var det laget fra Lanzarote vi møtte. Størrelsesmessig, både når det gjelder høyde og styrke, så dette mer ut som ett NBA lag enn et G17 lag. 4 av 5 i startfemmeren var over godt over 2 meter høye. Ferdighetsmessig hang vi derimot med og kampen var tøff og jevnspilt gjennom 4 perioder. Dessverre ender det med litt stang ut også i denne kampen og det blir tap 60-65. 

Vi ender dermed opp med 7 seiere og 3 tap totalt i EYBL denne sesongen. Vi vinner første runde 1 og får 3 plass i tredje runde. Det er bedre enn noe vi hadde våget å håpe på før sesongen startet! 

Vi får Fredrik Kleivdal som MVP i første runde og Oscar Hellebust på all star team i tredje. Begge ender også opp som toppscorere i turneringen, Oscar nr 1 og Fredrik nr 2. I tillegg vinner de også kategoriene for totale assists (Oscar), rebounds (Fredrik), og efficiency (Fredrik). Ikke verst av 2 lokale ullerngutter! 😉

7 seiere gir også delt 1. plass totalt sammen med to andre lag, fordi EYBL bestemte seg for å annullere resultatene i runde 2 da flere lag ikke kunne reise. Nå venter vi på informasjon om hva som er Tiebreaker, for alle har innbyrdes oppgjør mot hverandre. Kanskje ender vi opp med EYBL Superfinale sammen med ni andre lag. Da forhåpentligvis med samtlige spillere tilbake fra skade! Vi ser frem til nye og utfordrende dyst i EYBL som gir laget masse positiv energi og læring!


04.04.2022 

Trener Eirik Ljostveit

Mer info, tabeller, resultater finner man på hjemmesiden til EYBL


Se forøvrig hva Eirik kan gjøre med basketballen(e): https://www.facebook.com/100063566467879/videos/pcb.392163092912570/983088285914184Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.