Scania Cup 2022

Postet av Ullern Basket den 20. Apr 2022

3 ungdomslag fra Ullern fant veien til Södertälje for å konkurrere i årets utgave av det uoffisielle nordiske mesterskap for klubblag. Klubben hadde nok stilt med et fjerde Ullernlag, men i år ble det en annen prioritering: Ullerns jenter hadde basketsamling i påskeuken med 19 kypriotiske basketjenter fra Keranvos. Meget vellykket event!


For de tre deltagende Ullernlag ble det blandete opplevelser i helgen. Noe stang ut, viktig stang inn da det gjaldt og utur med sekretariatet. Sistnevnte gjaldt for G19 som trodde allerede at laget hadde sikret seg en trepoengs seier over Djurgården i siste gruppespillet. En dommer viste "game over", men iherdige protester fra motstander, et svakt sekretariat og uenighet i dommertrioen sørget for 4 ekstra-sekunder til motstanderlaget. En "vill" treer traff kurven og ga ekstraminutter, motstanderen utnyttet momentum og gutta kasserte et bittert tap. Tapet førte til 2 norske dueller der en kamp ble tapt og en vunnet. G19 skal til NM førstkommende helg og vi tror at laget tar Scania som oppvarming og motivasjon for kommende oppgaver!


G05 fikk en tøff gruppetrekning mot Danmarks beste lag (Falcon) og en av Sveriges 4 beste lag. Men som så mange ganger før i ScaniaCups historie: det mer erfaren norske lag blir, det bedre henger de med: G05 tapte knepent med henholdsvis bare 4 og 2 poeng forskjell – stang ut! I kvalifisering til kvarten var det derimot stang inn: danske BMS Herlev ble slått med 11 poeng. Mye også takket være iherdig innsats fra tribunen der Oppsal G17, Ullern G19 og danske EVN (!) sørget for spetakkel. Takk alle sammen! 
5 av Ullerns G17 kom blant de 50 mestscorende spillere. Det er meget sterkt for et lag som til slutt havner på 8. plass og har spilt mot bla vinner og sølvvinner. Fredrik Kleivdal ble toppscorer for hele G05 årgangen! Fantastisk prestasjon! I tillegg fikk han 3 bestemanns priser tildelt etter kampen. Henrik Schneidt ble assistkonge og fikk 2 bestemanns priser. Men igjen: uten team, ingen individuelle prestasjoner.


Norsk Basket har hyllet G06 og lagets prestasjon i ScaniaCup og det med rette! Laget har prestert over forventning mot meget sterk motstand. At G06 skulle vinne gruppen og vise ekstrem vinnermentalitet i knepne kamper mot basket-storheter som Lobas, BMS Herlev og AIK hadde vel ingen forventet. Deilig! G06 ble til slutt nr 6 i turneringen med hele 4 seire! Dette lover bra for U16 NM i mai!
Oscar Hellebust er en outstanding spiller! Han leder laget og hans talent for basket skinte ekstra lyst i Södertälje! Oscar scoret helt utrolige 176 poeng i 6 kamper, nesten 30 per kamp! Flere motstanderlag doblet og «var på» Oscar, men de lyktes ikke med å stoppe pointguarden som skyter, finter, driver som ingen andre i den alderen. 


Mer stats om G19, G05 og G06 finner man på websiden til ScaniaCup! https://scania.cups.nu/2022/result/team/31857885


Grattis til alle lag og spillere! Vi håper å se enda flere lag i Södertälje til neste år!


https://www.basket.no/nyheter/2022/beste-norske-i-scania-cup/
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.