Fra EYBL til USA - et norsk basketeventyr

Postet av Halldrift Bestum den 22. Aug 2022

"Welcome to Houston" står på inngangen til flyplassen. Og akkurat ditt har Ullerns forsterkete G17 lag reist i dag for å spille basketball i basketballens hjemland USA! En hel uke! Det skal bli en fantastisk opplevelse å spille EYBLs svar på RyderCup i San Antionos Spurs lekestue i Texas: 2 europeiske teams møter 4 US amerikanske teams til dyst! Og det blir ikke noe "walk in the park", selvfølgelig er det Teams som holder høyt nivå også for US forhold. Ullern vil møte spillere som var med i G17 landslaget til USA i sommerens VM !

  • Strength and Motion Prep-Academy (SNM)
  • Duncanville Prep Academy
  • SanAntonio Elite
  • TJ Ford Elite
  • Sopron academy fra Hungaria

Ullern var så dyktige å legge inn en god søknad for USA turen gjennom en meget sterk EYBL prestasjon vinter våren 2022. G17 laget vant en delturnering i Riga og kom på delt andre plass totalt i second divsjon. Kvalifikasjon til superfinalen (2 lag fra andre divisjon samles med de 8 beste fra første divisjon) var et faktum. Der bet Ullern meget godt fra seg! 

Ingen hadde forventet at laget skulle prestere såpass bra med 4 seire i finalehelgen til EYBL! En rå internasjonal prestasjon, der laget og tilhengere også kunne vise støtte til Ukraina ovenfor de 3 ukrainske lag som deltok. Så var det også nettopp det ukrainske 06 landslaget som tilførte Ullern et knepen tap (70:79) som hindret G17 å komme til final 4. Totalt ble det 11 seire og kun 4 tap i EYBL sesongen 21/22.

Men nå er det USA som gjelder og laget har etter råd fra organisatoren blitt forsterket med 03/04 fødte Ullernspillere. Hele 6 landslagsspillere er blandt de 12 som reiste over dammen. Laget og coach Ljostveit har landet kl 22:00 mandag CET +2 og skal lade opp til helgens turnering de neste dager.

More to come...  

 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Halldrift Bestum