Vår bekymring for frafallet er tidligere varslet! Det må skje noe raskt og politikere må på banen.

Postet av Ullern Idrettsforening den 13. Mar 2024

Vi er også bekymret for frafallet og politikere som ikke tar dette på alvor! Hvor er handlekraften? Skal vi bare se på at utfordringene vokser? Det er ingen overraskelse at Oslo har størst mangel på fotballbaner og anlegg i landet, men hva gjør vi med dette? Vi har tidligere varslet en klubbdød og vi er bekymring for frafallet, men flere politikere er mer opptatt av aksjer og "tastatur-kriging" på Facebook enn å gjøre noe for idretten.

Jeg inviterer både Eirik Lae Solberg og Anita Leirvik North til hjemmelaget lunsj (mye billigere og bedre enn å kjøpe ferdig!) og god dialog for å belyse noen store utfordringer idretten står overfor i Oslo. 

Vi lever i et byråkrati der behovsplan og anleggsutvikling skal kartlegges i forankres i en lengre strategiplan. Det er vel og bra, men mens vi venter så kommer vi til å se at frafallet øker og klubber må si nei til nye medlemmer. Bekymringen er at tilbudet blir for dårlig og banene er elendige så barn og unge slutter med både fotball og annen idrett. Min tillit til politikere er tynnslitt, og når politikere i tillegg kommer med forslag om å trene mindre for å få plass til flere, så vitner det om fullstendig mangel på kompetanse og forståelse for hvor viktig idrett er!

Les artikkelen om Haugerud IF som må si nei til nye spillere. Les artikkelen i Aftenposten:

Haugerud IF har vokst siden 2019. Kanskje for fort, vedgår daglig leder Thor Olav Delgado-Rodriguez. Foto: Olav Olsen


Det som er trist er at Haugerud IF ikke er unike. Langt derifra! Det er mer og mer vanlig, og det er en farlig trend som politikere må gjøre noe med. Det må bevilges mer penger til idrett og det raskt! Vi har ikke tid til å vente flere år på beslutninger skal tas mens utfordringene vokser. Jeg forstår at det er mangel på tomter og plass, men vi må utnytte alle eksisterende anleggsområder bedre. Vi trenger blant annet å fornye vår kunstgressbane som gjør at vår kapasitet blir bedre. Det er flere områder i Oslo som kan benyttes til ok fotballbaner om vi får satt opp lys som f.eks Hullebergmyra. Det er sikkert mange områder i Oslo som kan fornyes og forbedres mens vi venter på mer langsiktige planer om flere tomter til idrettsanlegg.

Vi er bekymret for at frafallet betyr økt gjengkriminalitet og økt narkotikabruk. Det er det ingen som ønsker!

Ullern fotball ble lovet nytt kunstgress i 2024, men politikere bevilget ikke disse pengene allikevel. 

Får NULL av 100 milliarder!

Vi har en 11 år gammel kunstgressbane som lever langt på overtid. Om vinteren så bruker vi masse penger på strøm og brøyting, altså over en million i vinterhalvåret i driftskostnader. Dette er kostnader medlemmene våre må ta. Her burde Oslo Kommune og BYM anerkjenne fotball som en helårsidrett og ta driftsansvaret om vinteren også. Selve driftsavtalen med BYM må revideres og fornyes. Men er en annen viktig diskusjon. 

Det blir is og kunstgresset krøller seg så det blir ujevnt og direkte farlig mange steder.

Skal idretten overleve så må det offentlige bidra i større grad. Øk hodestøtten til kr 500,- nå i 2024. Jeg utfordrer Lae Solberg til å gjøre noe med dette.

Men vi på Ullern er bekymret for at vår kunstgressbane ikke tåler en vinter til. Koblingsbokser til undervarmen går i stykker etter 11 år. Det er da mange steder som ikke får undervarme og kunstgresset blir ødelagt. Denne vinteren så var det direkte uforsvarlig å spille kamper så vi måtte leie andre steder, men det er jo heller ikke lett da kapasiteten er sprengt de fleste steder! Et skrekkscenario er om vi må stenge banen neste vinter. Hva skjer med barn og unge da? Vi kan fornye banen vår til verdens mest miljøvennlig kunstgress og vannbåren varme. Men vi trenger penger og politisk vilje. 

Alexander Aas, daglig leder i Ullern IF Foto: Magnus Nøkland/ TV 2Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.