G19: Mathias Enge Railo, Bendik Foss Evensen og Ole Dokken Skrivervik tar steg opp fra G16

Postet av Ullern Fotball den 27. Jan 2020

Mandag kunne de tre lovende 2004 modellene Mathias Enge Railo (t.v), Ole Dokken Skrivervik og Bendik Foss Evensen (t.h) sette sitt navnetrekk på papiret som tilsier at de er blitt tildelt plass i G19 stallen for sesongen 2020. Guttene har gjennom vinteren hospitert mer og mer i trening og fått stadig større tillit i kamp av G19 trener Anders Johansson. 

G04 trener Johan Egil Rudi sier følgende om trekløveret som nå forlater hans gruppe for større utfordringer. 

Mathias Enge Railo

Mathias har de siste 12 mnd gått fra å være en litt rotete indreløper til å bli et midtbanebeist dypere i banen. Med hans ferdigheter som ballvinner er det ingen tvil om at det er i dypet, i en ankerrolle, han hører hjemme. Mathias dekker enorme rom, mister så å si aldri ballen og har en lav feilprosent i sitt pasningsspill. Han innehar også den unike egenskapen å kunne sklitakle på kunstgress hele uken uten å få skrubbsår, det er verdt et studie i seg selv. 

Ting har naturlig nok ikke kommet tilfeldig, Mathias er ekstremt nøye på detaljer, gjør alltid sine skadeforebyggende tiltak før og etter trening, trener med klare mål for seg selv og forventer mye av de rundt seg. At han har holdt seg skadefri over tid og fått utvikle seg i den dype rollen har gitt han den stabiliteten vi nå kan se. I vinter har han også vært selvskreven på kretslaget og kan umulig være langt unna et nivå som gjør han aktuell for nasjonale oppdrag. Det er få som har de egenskapene som Mathias har defensivt i den rollen som jeg har sett i hans aldersklasse. En spennende spiller med de rette verdiene i bunn. 
Ole Dokken SkrivervikOle var mye lik Mathias i forhold til valg med ballen om vi går 12 mnd tilbake i tid, det var mye føring og dribling på egenhånd, lite spill med laget rett og slett. Hans erkjenning om at dette var en heller dårlig måte å bruke hans ferdigheter på ble et vendepunkt våren 2019, og med hans blikk for spillet og evne til å finne den gode pasningen foran å gjøre alt selv hele tiden gjorde at han både ble med på G19 sin treningsleir og hospiterte jevnlig frem mot sommeren. 

Men å spille med opp mot 4 år eldre var ikke ideelt og en gradvis tilvenning med G04 og G19 ble løsningen som virkelig skulle få ting til å løsne. At Ole vokste kraftig utover høsten førte også med seg at han i større og større grad var seg selv i G19 sammenheng. Etter en meget god høstssesong som endte med et solid antall mål og assist fra sin indreløperposisjon gjorde Ole seg mer og mer gjeldende også på G19 treninger. Med en silkemyk nærteknikk, godt blikk for spillet og stor taktisk forståelse er det liten tvil om at Ole er en herlig spiller å se på. Med sin nyoppdagede fascinasjon for backrollen blir det spennende å se hvor Ole havner på fotballbanen til slutt. Bendik Foss Evensen

Bendik har gått fra i være en spiss som kom til mye sjanser, men som ikke helt fikk ballen i mål på vårsesongen til å bli en notorisk målskårer for G04 i høst. Et uendelig antall timer på Ullernbanen med en ivrig kjerne av 04ere skal ha mye av æren for at det virkelig løsnet for Bendik utover i 2019. Et målskred i vinterens kamper mot NF Academy gjorde også at han fikk et spennende, motiverende og lærerikt opphold i den portugisiske storklubben Sporting Club de Portugal tidligere i år. 

En klassisk nr 9, midtspiss, med stor fysikk og god nærteknikk gjør Bendik til en perfekt Ullernspiss. Både feilvendt og rettvendt utgjør han en trussel for motstanderen og ikke minst i større og større grad i luftrommet der med sine 190 cm bør sette skrekken i de fleste midtstoppere ved innlegg og dødballer. 

Mye tillit på topp for G19 gjennom vinteren fra hovedtrener Johansson og det blir spennende å se om målene fortsetter å renne inn også på dette nivået. Videre hardt arbeid både på felles og egentrening vil være en nøkkel for fortsatt utvikling. Årets G19 stall begynner virkelig å ta form og gjennom de neste to ukene vil vi presentere stallen med både nye spillere inn og de som fra i fjor har blitt et år eldre. 


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc