Uke 22: NM mot Stabæk på torsdag

Postet av Ullern Fotball den 26. Mai 2024

Seriesesong betyr alltid drama og det fikk vi i bøtter og spann denne uken, dramatisk seier i 4.div og flykick på Holmlia. Vi får se hva sistnevnte resulterer i. I uken som kommer er det både 4.div tirsdag og dobbel på torsdag. Siden NM kampen begynner før 1.div kampen så blir det en vurdering på antall på benk på Nadderud vs at de som er på benk der skal starte på Ullernbanen 30 min etter kampslutt. De aktuelle blir snakket med på onsdag om hvordan vi løser dette på beste måte så en slipper 3 timer på Nadderud og så ny kamp på Ullernbanen, det blir for mye og dårlig oppladning. 

Ellers blir 8 stk valgt ut til Østersdugnaden på fredag, de slipper da unna med 3 timer mindre arbeid på Øya for fellesskapet der. Om noen vil ta på seg det frivillig så må eg ha beskjed fort. 

Man 27.mai

Kl.18.15 - Trening. Innhold: Oppvarming med rondoer, Fotballdueller/skåre mål, spill 11v11 4X14 min og styrke ben sammen i bua. Ferdige ca kl.20.15. 

Tirs 28.mai

Fri/egentrening

* Fin dag for styrke overkropp, balanse og bevegelighet. 

Kl.20.15 - 4.div vs Oslojuvelene (B)

Ons 29.mai

Kl.18.00 - Trening. Innhold: Oppvarming og prepp/1v1, spill 11v11 2X8 min og 15 min egenterp før kampene i morgen. Ferdige kl.19.00. 

Tors 30.mai

Kl.18.00 - G19 NM vs Stabæk. Oppmøte på Nadderud kl.17.00. 

Kl.20.15 - 1.div vs Holmen. Oppmøte på Ullern kl.19.15. 

Fre 31.mai

Egenrestitusjon. 

Enkelte på Østersdugnad fra kl.16.00-19.00. 

Lør 1.juni

Kl.11.00 - Trening. Innhold: Konkurranse, skåre mål øvelse, spill 7v7 3X5 min og videre spill for de som ikke er i troppen i morgen. Ferdige kl.12.30. 

Kl.13.00 - MSA vs Asker på Ullernbanen. 

Søn 2.juni

Kl.15.00 - IK vs Drøbak Frogn. Oppmøte på Seiersten kl.14.00. 
Uke 22 - Godt i gang med standarder😊

Postet av Ullern Fotball den 26. Mai 2024

 Uke 22

Første uke med meg tilbake! Det har vært kjekt, og vi har fått kanalisert oss inn på standarder til både trening og kamp. Nå spisser vi fotballhandlingene 😊


 Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Michael + Amund
 • Vester og kjegler: Otto
 • 6 småmål: Emil + Ler
 • Garderobeansvar: Ankjell
 • Bøtter med vann: Frank


Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 

 

Mandag 

 • Egentrening/fri

Tirsdag 

 • Trening TG1, 16:15 (16:10) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Onsdag 

 • Kamp borte for lag 1 mot Ås, 20:15. Oppmøte senest 19:20 (Idrettsveien 1, 1430 ÅS). Tropp: kommer på FB!
 • Kamp borte for lag 2 mot RASK/Lambertseter, 20:30 (KAN BLI FLYTTET TIL TORSDAG). Oppmøte senest 19:35 (Smedbergvn 25, 1187 OSLO). Tropp: kommer på FB!

Torsdag 

 • Egentrening/fri

Fredag

 • Trening TG1, 18:30 (18:15) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Lørdag

 • Kamp hjemme for lag 1 mot Moss, 16:00. Oppmøte senest 15:05. Tropp: kommer på FB!

Søndag

 • Trening TG1, 09:00 (08:15) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 
MSB: Ny seier for vårt seniorlag i 4. divisjon!

Postet av Ullern Fotball den 22. Mai 2024

Med nytt rekruttlag som motstander i 4. divisjonen, var forrige kamp sterkt i minnet. Denne gangen kunne Ullern juble for nye 3 poeng mot Oppsal 2. 

Ullern fra start:


1.omg

En relativt jevn omgang spillemessig, selv om Ullern hadde mest ball. Det blir likevel ikke til de største målsjansene. Ullern manglet spillalternativer bredt i bakrom, noe som oftere kunne skapt større mellomrom eller gitt ballfører flere alternativ på flere høyder. Oppsal sliter dog med å komme seg fremover i banen etter de har vunnet ballen nære eget mål, mye grunnet Ullern sine posisjoner i forkant av balltap. Ballen vinnes ofte høyt. Det skulle et frispark til for at Thomas Vold (ny signering i A-stall) kunne justere retningen på innlegget, og sette den helt i siden av mål. Ullern går til pause med 1-0.

2.omg

Det ble ingen justeringer på laget for Ullern sin del til pause, og med sola i ansiktet, tok Ullern fatt på nye utfordringer. Selv om det bare tok 21 sekunder før Ullern fikk sin nye målsjanse, var det Oppsal som skårte først på en av sine eneste målsjanser i kampen. Det skulle være mulig å komme med hypoteser om et Oppsal-lag som nå "skrudde på alle plugger", men det er Ullern som fortsetter å vinne ballen høyt. Dette gir også mange målsjanser som vi sliter med å få inn i mål. Etter noen justeringer fra Smalsundmo og Razzaq, vinner vi enda oftere ballen høyt, noe som for andre ville skapt "momentum", men for Ullern skapte det flere målsjanser. På tampen av kampen får Ullern corner. Der er Thomas Vold enda en gang, og pannebrasker den inn i mål! Etter det er det ingen målsjanser til noen lag, og Ullern kunne ta 3 poeng med også denne uka.

Gule kort Ullern: Marius Stensland, Oskar Ihlen og Junior Peya

Tilskuere: 50🎉

Ullern ⭐:

⭐⭐⭐ Thomas Vold

⭐⭐Jacob Francke

⭐Junior Peya


Neste kamp: Oslojuvelene tirsdag 28.5 kl 20:15

Neste hjemmekamp: BVH tirsdag 11.6 kl 20:15


Vi takker Oppsal, dommertrioen og publikum for kampen🤝
Hva skal til for å løfte jentefotballen?

Postet av Ullern Fotball den 21. Mai 2024

Det har vært mange artikler som argumenterer for at jentefotball ikke tas tilstrekkelig på alvor. Det argumenteres med at jentene ikke får det opplegget de ønsker, at det er for lite profesjonelt og at det fokuseres for mye på det sosiale. Dette er en viktig debatt, men den blir dessverre for generaliserende.

Forskning viser at det er en sterkere tilknytning mellom Amygdala (det emosjonelle senteret), og Hippocampus (hukommelsessenteret) i en kvinnelig hjerne (Mosconi, 2020), og kjønnsforskjeller i hjernens respons på empati-utløsende situasjoner (Singer med flere, 2006). Selv om forskningen på dette ikke gir en direkte fasit, kan det delvis være med på å forklare et tilsynelatende «kultur- og holdningsproblem». Funnene tilsier at jentefotballspilleres prioritering oftere kan være å ta vare på hverandre og å vise omsorg.

I følge Mosconis forskning er det også forskjell på den delen av hjernen som prosesserer visuell informasjon. I netthinnen har jenter flere P-celler (celler som er ansvarlige for å oppdage farger, former og detaljer), mens gutter har flere M-celler (celler med ansvar for å oppdage blant annet bevegelse). Dette kan bety at gutter har en fordel når det kommer til å oppfatte og reagere på bevegelige objekter i omgivelsene.

I sine respektive doktorgradsprosjekter har Marlene Persson (forsker ved Nova Oslo Met) og Lars Erik Espedalen (stipendiat ved Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett ved NIH) funnet at jenter og gutter har ulik motivasjon for deltakelse i idrett. De har identifisert tidlig profesjonalisering og for stor grad av «seriøsitet» som hovedårsak til frafall blant unge idrettsutøvere. Persson legger frem at flertallet av guttene uttrykker et ønske om å satse i en alder av 13 år, og at det er motsatt hos jentene. Både Persson og Espedalen viser også til at flere jenter enn gutter slutter i idretten grunnet skader og/eller sykdom.

Denne forskningen gir oss heller ikke en fasit, men en forståelse av at det å ta jentene på alvor ikke nødvendigvis betyr at de trenger et «mer profesjonelt opplegg».

Som nevnt innledningsvis, er noe av det man oftest leser om i artikler som omhandler jentefotballen, at de må bli tatt på alvor. Dette blir ofte slengt ut uten mer forklaring om hva det egentlig vil si. Så hvordan kan vi finne gode løsninger på et problem vi ikke har klart å definere?

I stedet for å tilpasse opplegget med jentene som utgangspunkt, prøves det å tilpasse jentene etter et opplegg som har guttene som utgangspunkt. Dette gjelder hele veien, fra de er små til de blir voksne. For å løse dette problemet burde man fra tidlig alder ha egne treninger for jentene, uten at man skal frarøve de som ønsker å trene med guttene muligheten til det. Da har vi mulighet til å tilpasse opplegget for jentene allerede fra de er små, med nettopp de selv som utgangspunkt. Videre må NFF sette seg inn i jenters fysiologi, og bruke dette i trenerutdanning for å sikre bedre forståelse og tilpasning blant trenere. Klubbene har også et ansvar når det kommer til hvilke personer som får roller innen jentefotballen. De bør forsikre seg om at disse har en forståelse av at det som gjøres på guttesiden, ikke bare kan kopieres ukritisk inn på jentesiden. Det krever en innsats både hos klubb og trener i å skaffe seg mer kunnskap om jenter.

Jentefotballen har lenge blitt nedprioritert på flere områder, men å ta jenter i fotballen på alvor, handler om så mye mer enn øvelsesutvalg. Det må også etter hvert tas hensyn til faktorer som menstruasjon og hormoner som påvirker både trening og livskvalitet. Det første og viktigste stedet å starte for å få jentefotballen dit vi ønsker, blir derfor å skaffe oss kunnskap om jentenes fysiologi. Da kan vi i større grad tilpasse opplegget, og få et mer skreddersydd opplegg for jentene.

Vi skylder virkelig jentene at dette blir gjort noe med. Det er ikke deres feil at vi som jobber i fotballen rundt omkring i landet har brukt alt for lang tid både på å forstå problemstillingen, opparbeide nødvendig kunnskap, og således ikke klart å gi jentene det opplegget de virkelig fortjener.
Uke 21 - DBS tilbake!

Postet av Ullern Fotball den 19. Mai 2024

 Uke 21

Så kan nok noen tenke at "Dennis legger altså ut bilde av seg selv når han selv skriver ukeplanen. Sykt teit". Likevel handler dette bildet om mer enn det. Andre har gitt meg et nytt perspektiv i livet. Hvordan reflekterer du selv over dine bidrag til det som er mye større enn deg selv?

 Fravær meldes seinest kl 12:00 på treningsdag! 

 

Påkledning: Vi trener alltid i rødt Ullerntøy i tillegg til svart hals, hue og hansker når det er kaldt. Dette må alle sørge for å ha på plass. 

Utstyrsansvar TG1:

 • Ballansvar: Æræs + Yousef
 • Vester og kjegler: Parsa
 • 6 småmål: William Ø + William S
 • Garderobeansvar: Oscar B

Utstyrsansvar TG2:

 • Ballansvar: 
 • Vester og kjegler: 
 • 6 småmål: 

 

Alle samler utstyr etter økt, mens ansvarlige får det inn i ballboder og representative bur. 


Tema: Oppbyggende spill

 

Mandag 

 • Trening TG1, 13:30 (13:15) på CC. Ca. 75 min. Innhold på Facebook-siden. 

Tirsdag 

 • Trening TG1, 16:15 (16:10) på CC. Ca. 70 min. Innhold på Facebook-siden. 
 • Møte i 3. etasje på nye klubbhus rett etter økta

Onsdag 

 • Kamp hjemme for lag 2 mot Frigg, 20:30. Oppmøte senest 19:35. Tropp: Michael, Æræs, Lars, Ler, Frank, Noah, Sandro, Erik, William Ø, William S, Parsa, Spilde, Didrik, Eldar

Torsdag 

 • Egentrening/fri

Fredag

 • Trening TG1, 18:30 (18:15) på CC. Ca. 70 min. Innhold på Facebook-siden. 

Lørdag

 • Egentrening/fri - fornuftig med litt lett bevegelse for de som er aktuelle til kamp for lag 1

Søndag

 • Kamp hjemme for lag 1 mot Lillehammer, 14:00. Oppmøte senest 13:05. Tropp: kommer!