A-laget med stø kurs inn i 2020-sesongen

Postet av Ullern Fotball den 24. Jan 2020

A-laget er godt i gang med forberedelsene mot 2020-sesongens tellende kamper. Her kommer en statusrapport fra hovedtrener Didrik Bjella, som er flott å få med seg før årets første treningskamp lørdag kl. 12 på Ullernbanen mot Gjelleråsen:

A-laget er inne i sin tredje treningsuke av sesongoppkjøringen. Innledningsvis har de første ukene bestått av å «komme i gang» etter en lengere friperiode for å snart kunne komme tilbake til en mer normalisert treningshverdag.

Tiden fremover mot seriestart går veldig fort og allerede i morgen tester vi oss i årets første treningskamp. Denne kampen spilles på hjemmebane mot 3.divisjonslaget Gjelleråsen kl.12.00. I denne kampen vil vi så langt det går gi 45minutter spilletid til samtlige som er klare for det. Etter denne kommer kampene på rekke og rad. I år har vi valgt å booke doble treningskamper stort sett hver gang for å kunne gi rikelig med spilleminutter i oppkjøringen til samtlige slik at alle står godt rustet og forberedt til sesongstarten i 3.- og 4.divisjon.

Fjoråret ble på mange måter starten på noe nytt. 2019 startet med store utskiftninger i spillerstallen der vi stod igjen med spillere som virkelig hadde lyst til å spille i Ullern. Resultatet endte med at en mer eller mindre helt ny spillergruppe som aldri hadde spilt sammen før ble en veldig god kameratgjeng som jobbet hardt for å utvikle seg og for å vinne fotballkamper. Jobben som ble lagt ned for ca ett år siden resulterte i avansement til 2.runde i NM der vi fikk bryne oss på Strømsgodset og en sterk 4.plass på tabellen i årets (kanskje) sterkeste 3.divisjons avdeling. Men, den største og viktigste prestasjonen laget la ned var tillitten til hverandre. Denne tilliten førte til at mer eller mindre hele stammen resignerte sine kontrakter så tidlig som i fjor sommer, noe som er nokså unikt på dette nivået. Den samme sultne kameratgjengen spiller også i Ullern i 2020, noe som betyr at vi kan videreutvikle det vi begynte på, fremfor å begynne helt på nytt. Nå har vi et meget godt utgangspunkt til å kunne bli bedre, til å kunne spille bedre fotball, levere flere mål, slippe inn færre og forhåpentligvis ta flere poeng.

Vi har hele veien sagt at vi mener vi kan slå alle lag på dette nivået, det utsagnet står vi fortsatt ved. I så måte har ikke våre mål forandret seg noe fra i fjor annet enn at vi forventer mer av oss selv etter å ha jobbet sammen ett helt år. Vi har som mål å bli kvitt de store prestasjonssvingningene vi hadde i fjor og levere et mer stabilt nivå gjennom sesongen. Toppnivået vårt vil vi gjerne se igjen oftere og bunn nivået vårt må bli høyere. Samtidig ser vi at vi har havnet i en veldig interessant avdeling som byr på andre utfordringer enn det vi møtte i fjor. Vi møter en del lag vi aldri har spilt mot før og som vi vet svært lite om på forhånd. Vi vet også at det krever litt mer av oss å få flere lange reiser i kontrast til fjorårets «trikke avdeling», og dette blir også en ny utfordring som vi blir nødt til å håndtere på en god måte.

Lagene i Nord blir tøffe, der spesielt pengesterke Mjølner som rykket ned fra Post Nord ligaen blir en vanskelig nøtt å knekke. Finnsnes, på lik linje med Mjølner har ansatt en godt kjent hovedtrener og uavhengig av lokal profil eller ikke, også blir en tøff motstander. Vi kommer heller ikke fra at vi møter en haug med rekruttlag der man aldri helt vet om man møter juniorspillere eller etablerte A lagsspillere. I år Har vi Tromsø2, Bodø/Glimt2, Skeid2 og Stabæk2. Lagoppstillingen i deres kamper kan naturligvis være med på å avgjøre en del. Jeg vil også trekke frem Nordstrand som et «wild card», de kom fryktelig sterkt på slutten av forrige sesong og skapte problemer for flere av topplagene i avdelingen sin. Når det er sagt står vi for at hva vi klarer å oppnå i år er helt opp til oss selv. Vi har mye jobb å gjøre og det viktigste for oss i kommende sesong blir å sørge for at vi har tatt de nødvendige stegene for å kunne starte sesongen som et bedre fotball lag enn det vi er i dag.

Når det gjelder spillerlogistikk så var som nevnt det viktigste for oss å beholde så mange som mulig fra fjoråret. Kun to spillere som var sentrale brikker har funnet seg nye klubber. Nyemah Brownell prøver lykken i Lyn, mens Håkon Helland Hoseth har tatt turen til KFUM.

Av spillere inn har vi tatt opp fire spillere fra egen juniorstall, og vi har signert tre spillere utenfra. For kommende sesong skal vi ha en større stall for å kunne dekke både 3.divisjon og 4.divisjon på en måte som gjør os konkurransedyktige på begge arenaer. Dette innebærer at vi fortsatt ser oss om etter ytterligere 2-3 signeringer som både bidrar til å heve treningskvaliteten og som bidrar til miljøet og kulturen vi har skapt i troppen. En nærmere presentasjon av A stallens nyeste tilskudd blir offentliggjort om kort tid.

Vi gleder oss allerede til sesongstart, men før den tid skal det legges ned en god mengde arbeid på treningsfeltet de kommende ukene. Håper å se så mange som mulig når sesongen sparkes i gang.

Didrik Bjella


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc