Bli bedre kjent med Josefine fra J15 (UFO).

Postet av Ullern Fotball den 11. Aug 2021

Josefine er en ung og ambisiøs keeper på vårt J15 lag, også kjent som UFO, som vi tidligere har skrevet om. Hun har fra den tidlige starten i 2. klasse hvor det i første rekke var lek og moro som var motivasjonen, hatt en utvikling som har ført til både sone- og kretssamlinger, og hun skal i høst også hospitere med Røas J19 lag. 


Vi har tatt en nærmere prat med Josefine om det som har vært og det som skal komme. 
Litt om deg selv. Hvor lenge har du spilt fotball, hvorfor begynte du og hva er målet ditt på lang sikt?


Josefine 14 år, født 2006. Jeg begynte på fotball i 2. klasse og har da spilt i 6 år. Jeg startet på fotball fordi alle vennene mine rundt meg spilte det. 


På kort sikt ønsker å komme inn på J16 landslaget (Josefine var en av de nominerte keeperne til årets Equinor samling i Porsgrunn, men ble dessverre ikke tatt ut) og  på langs sikt å spille for en klubb i toppserien.Hva var ditt forhold til fotball bår du begynte og hvordan sammenligner du det med hva det er nå?


Mitt forhold til fotball når jeg først begynte var at jeg kunne være med venner og ha det gøy. Det er fortsatt veldig viktig for meg at jeg har det gøy å trives, men jeg tar fotball mye mere seriøst og jeg vil lykkes. Fotball er nå en veldig stor del av livet mitt og jeg putter veldig mye hardt arbeid inn i det, som jeg ikke gjorde da jeg først starta.


Hva var det som førte til at du begynte å spille keeper og når ble det mer eller mindre permanent?


Jeg begynte å spille noen kamper i mål også ble jeg spurt om å være med på keeper akademiet. Der trente jeg en gang i uka, men det var ikke fast at jeg skulle bli keeper. Jeg tror det var når vi begynte å spille 9er fotball at jeg ble mere en permanet keeper i laget.


Hvordan ser (trenings)hverdagen din i Ullern ut? 


Akkurat nå er det veldig rolig, men vi innledet høstsesongen med en treningsleir på Kolbu som var veldig bra. 

Fra høsten av kommer det til å bli 1 økt med Ullern (UFO) + 1 kamp, i tillegg til 2 hospiteringsøkter med Røa J19.                               (Lagbilde etter treningskamp som avsluttet treningsoppholdet ute på Kolbu) 


Etter et lengre opphold var du i sommer igjen tilbake på sonetiltak. Hvordan har det vært og hva synes du er positivt med disse tiltakene?


Sonetiltaket var veldig bra, jeg får utfordret meg selv masse og jeg følte jeg utviklet meg på de 3 ukene jeg trente. Det er mange gode spillere samlet så da blir treningene veldig bra med høy intensitet, hvor jeg lærer mye og blir ordentlig sliten.Relatert til hverdagen din i Ullern så har du jo også blitt innlemmet i trenerkorpset, i likhet med en håndfull andre jenter fra J15 laget vårt, og har nå en del faste treneroppdrag i uka. Hvordan har det vært, hvilke erfaringer har du gjort deg, og har du fått bruk for spillerbakgrunnen din som trener, og omvendt, og er trenergjerningen noe du kanskje vil fortsette med også i fremtiden?


Jeg syntes man lærte mye av å være trener, og at det ikke er like lett og ha styr på de små jentene. Men det har vært gøy og trene dem og få opplevd og vite hvordan det er, også er det veldig gøy og observere mange unge, lovende spillere som jeg tror kan bli veldig flinke etterhvert. 

Med andre ord, fremtiden ser lys ut på jentesiden! Vi takker Josefine for praten, og gleder oss til å følge utviklingen videre. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.