MSB: Blandede følelser i serieåpningen i 4 div

Postet av Ullern Fotball den 11. Aug 2021

Det var duket for serieåpning også i 4.visjon på KFUM Arena hvor KFUM 2 og Ullern 2 møttes til dyst. Laget til Ullern stilte med et forholdsvis ungt lag med offisiell senior debut for Jacob Franke som nylig ble tatt ut til landslaget på G15 og Bendik Foss Evensen (f.04) fra start. I tillegg hadde Ullern 2 med seg mer erfarne A-lagsspillere i Håkon Øverby og Alfred Sankoh.
Kåffa også med et ungt lag, pluss Obos spillerne Christopher Linquist, og ikke minst David Tavakoli på topp.

Ullern fra start: Jesper Nesbakk Wold, Casper Lindeman (Jacob Cleve Broch 60.min) - Jacob Francke - Christian Ågnes - Felix Smith Halle (Lucas Gallo 70.min) - Mikael Foss Andersen, Alfred Sankoh (C) (Andreas Dahl Jørgensen 30.min), Alexander Nilsen - Håkon Mæhlumsæter Øverby, Bendik Foss Evensen - Espen Tveter Andresen.

Mål: 0-1 Kuber Sharma 1.min, 1-1 Bendik Foss Evensen 59.min (assist Tveter Andresen), 1-2 Bendik Foss Evensen 65.min (assist Tveter Andresen), 2-2 David Tavakoli 75.min (straffe), 2-3 Lukas Gallo 78.min (assist Foss Andersen), 3-3 David Vang 90.min.

Tilskuerer: 44

Verst tenkelig åpning
Det ble en tøff start på kampen for Ullern. Dommeren hadde knapt nok rukket å settekampen i gang før keeper på Kåffa klarerer en lang ball opp som Ullern forsvaret feilberegner, og nevnte David Tavakoli kan spille gjennom Kuber Sharma på blankt mål. Sharma gjør ingen feil og setter inn 1-0 til Kåffa, en marerittstart for Anders Johansson sine gutter.

Ullern får samlet seg litt og blir gradvis bedre og bedre utover omganger, og viser etter hvert at de absolutt er på høyde med dette Kåffa laget. Og frykten blant Ullern supporterne om en særdeles lang kveld på KFUM Arena begynner så smått å gå over til tro på at dette kan Ullern ta.
Tveter Andresen og spisskollega for kveld og debutant Bendik Foss Evensen hadde hver sine sjanser til å sette inn utligningsmålet, men lagene går til pause på 1-0 til KFUM 2.

Bendik Foss Evensen var frempå ved to anledninger.

Bedre i 2.omgang og debutantene presenterer seg for alvor
Ullern tar umiddelbart grep fra starten av 2.omgang og er langt mer tålmodige i sine angrep. Dette gir etter hvert tellende resultat når Bendik Foss Evensen setter inn sitt første mål for kvelden etter 59.minutter.

Den gode Ullern perioden fortsetter og bare 6 minutter etterpå varter Ullern opp med dagens fineste angrep langs venstresiden. Jacob Cleve Broch er kommet inn på venstreback til sin debut. Han spiller opp langs siden til Alexander Nilsen, Nilsen finner Andresen inne i boks som igjen legger nydelig igjen til Bendik Foss Evensen som ruller inn sitt andre mål for kvelden. En herlig sekvens av de unge Ullern guttene.
Så skjerper KFUM seg og de flytter mer folk opp i banen, og de angriper spesielt mye på høyresiden hvor de har en lynrask og driblesterk ving. Uheldigvis for KFUM så har yngstemann på banen Jacob Francke bestemt seg for at den siden der skal ingen score fra og han imponerer stort i flere 1V1 dueller langs kanten. Men etter 75.min er Foss Evensen uheldig og legger ned en Kåffa spiller inne i 16m og straffe til KFUM som David Tavakoli setter sikkert til venstre for Jesper Wold i Ullern buret.

Ullern gjør et bytte, ut går Felix Smith Halle og inn kommer Lukas Gallo. Gallo har knapt nok vært borti ballen før Ullern får et frispark fra ca 20m. Mikael Foss Andersen legger frispark presist på bakerste hvor Gallo får stå helt alene og header Ullern nok en gang i føringen, 3-2 til Ullern.

Gallo header ballen nydelig over keeper til 3-2.

Resten av kampen handler om å forsvare 3-2 ledelsen og lenge ser dette ut til å lykkes. Men 1 minutt på overtid får KFUM corner. David Stakkeng Vang på Kåffa vinner duellen i feltet og utligner til 3-3 noe som der og da føles utrolig surt for et hardt kjempende Ullern lag.

Mer skjer ikke i kampen og det blir uavgjort og poengdeling på KFUM Arena. Sett kampen under ett så var det nok et fortjent resultat, men allikevel føles det nok tungt for Ullern som hadde 3 poeng i lommen.

Poengbørsen:
3.poeng. Bendik Foss Evensen

Vanskelig å komme foruten han med sine to mål. Litt uheldig i straffesituasjonen imot, men viser i tillegg til målene gode kvaliteter både rettvendt og feilvendt med ball. Rett og slett en håndfull for Kåffa forsvaret. Her har Ullern en meget spennende 04-gutt.

2.poeng. Alfred Sankoh

Kapteinen for anledningen holder på å spille seg i form igjen etter en skade som satt han ut av spill i hele sesongoppkjøringen. Spiller bare 60.minutter, men viser hvilke kvaliteter han har og at han begynner å nærme seg 100% igjen.

1.poeng. Jacob Francke

Uheldig i sin første involvering når KFUM scorer 1-0, men unggutten blir bare bedre og bedre utover i kampen. Og 2.omgangen han leverer er av høy klasse. Han blir satt på en rekke prøver som han løser på en meget god måte. I tillegg til å være god defensivt så viser han også klokskap å ro med ball.

Debutant Jacob Francke i en av flere friske dueller mot KFUM 2.