MSA: Nok en 3 poenger og tabelltopp for Ullern

Postet av Ullern Fotball den 30. Aug 2021

Etter 4-0 seier borte mot Nordstrand i forrige match, så var det et Ullern lag som jaktet tabelltopp med seier mot Bodø/Glimt 2. Ullern gjorde ingen endringer i start elleveren, men for første gang var 15 år gamle Jacob Francke involvert i kamptroppen. Bodø/Glimt 2 tapte hjemme mot Junkeren i forrige runde og trengte seier for å komme seg bort fra nedrykkstriden.

Alle bilder fra kampen tatt av Akersposten ved Solfrid Therese Nordbakk.

Bytter: Finn Badou Jor (59.min for Sunde), Harold Biata Mufoncol (78.min for Fosen).

Kampfakta:
Ullern – Bodø/Glimt 2: 2-1 (0-1)
Mål Ullern: Martinussen 65.min (Austnes) og Kristiansen 79.min (Martinussen).
Mål B/G: Tomas Rataj 28.min.

Gule kort: Eskil A. Rønning Imøy, Thomas S. Martinussen, Nicklas Sundvåg, Ismar Dizdar, Lars Følstad.

Tilskuere: 125

Tamt hjemmelag før pause

De fleste holdt nok Ullern som store favoritter i dagens oppgjør, men det var Glimt som hadde ballen mest mot et lavtliggende Ullern forsvar. Ullern forsøkte å få gode kontringsmuligheter, men mot et Glimt lag som var gode til å trille ball, så fikk hjemmelaget ikke de bruddene de hadde håpet på. Og de gangene Ullern vant ballen rant kontringene stort sett ut i den berømte sanden. En sjansefattig omgang for begge lag så var det Glimt som tok ledelsen etter 28.min, signert Tomas Rataj etter et innlegg fra venstresiden som han noe heldig styrer i mål. Lagene går til pause og et noe skuffet hjemmepublikum finner noe å trøste seg med i kiosken med håp om en bedre andre omgang.

Samme lag, samme dag, to forskjellige omganger

Der Ullern var avventende og lite aggressive i første omgang så var det en helt annen intensitet i hjemmelaget etter pause. Laget var flyttet mye høyere i banen og nå var det Ullern som hadde kontroll på ballen utpå et kokvarmt CC Vest Arena. Først er det Jens Aslaksrud som er nære etter at han får hodet på ballen i en duell med Glimt keeperen, men ballen klareres på streken. Så er det Nicholas Kristiansen som blir spilt nydelig gjennom av Lars Følstad på blankt mål, men linjedommer vinker utrolig nok for en offside. Her hadde VAR vært fin å ha.Men nå er det et stresset bortelag som sliter med å holde Ullern unna de store målsjansene. Så, etter 65 min skal det endelig løsne for hjemmelaget. En corner fra Lars Austnes finner Thomas Martinussen på bakerste som får stå helt alene og heade inn utligningen for hjemmelaget. Og nå begynner både hjemmelag og publikum å kjenne ferten av en seier. Ullern trykker og trykker og etter 79.minutter sitter ballen i nota igjen. Etter en del frem og tilbake i feltet får Thomas Martinussen tuppet ballen til Nicholas Kristiansen, som får kastet frem en lang tå og 2-1 til hjemmelaget. Og denne gangen holdt linjedommer klokelig flagget sitt nede.

Ullern fortsetter å produsere store sjanser og burde punktert kampen, både Finn Badou Jor og Jens Aslaksrud kommer alene med keeper, men dessverre er begge avslutningene for svake og Glimt keeper spilles noe god i disse situasjonene. Ullern gir vekk noen unødvendige frispark i farlige situasjoner helt på tampen av kampen, men Glimt klarer aldri å komme tilbake og nok en 3 poenger og tabelltopp er et faktum etter dagens oppgjør.

Poengbørsen

3.poeng: Thomas Martinussen
Uvanlig anonym før pause, men de siste 45 tar han over midtbanen i kjent stil. Serverer flere flotte pasninger og stikkere og vinner masse dueller. Sist ble det nevnt at han ikke nødvendigvis noterer seg for så mye målpoeng, men mulig man må trekke det tilbake etter på scoring og assist i dagens kamp.

2. poeng: Magnus Fosen
Unggutten imponerer stort i sin første sesong i Ullern trøya. Solid og sterk defensivt og er i tillegg sikker og god med ballen. Løser flere småekle situasjoner på en måte som får det til å se enkelt ut. Har i tillegg god rekkevidde i pasningsspillet sitt og slår flere presise crossere.

1. poeng: Nicholas Kristiansen
Var bunnsolid i forrige match borte mot Nordstrand og fortsetter å imponere også i dag. I likhet med resten av laget så var han noe anonym før pause, men våkner til liv i andre omgang. Vanligvis ikke så målfarlig, men kroner en god kamp med matchvinner scoringen etter 79 minutter.