MSA: Befester posisjonen på toppen med 3 nye poeng!

Postet av Ullern Fotball den 6. Sep 2021

Stabæk 2 berget poeng hjemme mot Skeid 2 i forrige serierunde med en scoring på overtid, mens Ullern jaktet sin 3 strake seier i Norsk Tipping ligaen.
Kaptein Finn Badou Jor var tilbake igjen i startoppstillingen for hjemmelaget etter 2 kamper på benken, mens Stabæk 2 hadde med seg Tortol Lumanza på midten som vanligvis spiller for førstelaget i Eliteserien.

Bytte: Benjamin Sunde (34.min for Badou Jor), Alexander Nilsen (83.min for Kristiansen), Espen Tveter Andresen (88.min for Austnes), Christian Hanche-Olsen (88.min for Aslaksrud).

Kampfakta
Ullern – Stabæk 2: 2-1
Mål Ullern: Martinussen 44.min, Aslaksrud 53.min (Øverby)
Mål Stabæk: Hellan 93.min.
Gule kort: Martinussen, Mufoncol, Dizdar (Ullern), Harrison (Stabæk)

Rødt kort: Thomas Vold (Stabæk).
Bytter Ullern: Sunde 34.min (Badou Jor), Nilsen 83.min (Kristiansen), Hanche-Olsen 88.min (Austnes), Tveter Andresen 88.min (Aslaksrud).

Tilskuere: 150

God første omgang av Ullern
En litt ruskete start for hjemmelaget med en farlig Stabæk mulighet allerede etter et par minutter skapte litt urolighet i hjemmepublikummet som for øvrig hadde møtt opp i et ganske stort antall for dagen. Der Ullern gikk ut lavt mot Glimt 2 i forrige serierunde, så var det et Ullern lag som selv ønsket å dominere matchen og de får etter hvert kampen inn i sitt spor og skaper en del gode muligheter spesielt langs venstresiden. Og når bortelaget får sin kaptein Thomas Vold utvist allerede etter 16 minutter for å ha felt Jens Aslaksrud som siste mann så skulle det bli tøft for Stabæk.

Kaptein Finn Badou Jor måtte dessverre gå av med en skade etter 34 minutter, og inn kom Benjamin Sunde som i sin første involvering holder på å sende Ullern i føringen da han vender vekk en Stabæk spiller og stormer mot mål, men avslutningen fra 10-12 meter går dessverre like utenfor.
Like før pause kommer endelig scoringen for hjemmelaget. Igjen angriper Ullern på sin venstreside hvor Håkon Øverby slår et innlegg inn boksen som Sunde får lagt ned til Thomas Martinussen. Martinussen treffer først stolpen, men setter ballen kontant i nettaket på sin egen retur.
Og nå så det veldig lovende ut for nok en hjemmeseier når lagene går til pause på 1-0 og Stabæk har en mann mindre på banen.

Nok et skremmeskudd, men Ullern skulle kontrollere inn seieren

Andre omgang startet som den første med en stor Stabæk mulighet. Bortelaget stormer opp langs høyresiden og slår et innlegg på bakerste hvor Mathis Haugen får stå helt alene, men headingen reddes mesterlig av Terje Kirsebom. Godt gjort av Kirsebom som nesten ikke har vært borti ballen i kampen.
53 minutter er spilt når Ullern varter opp med et meget flott angrep. Øverby har trukket inn midten og spiller Aslaksrud gjennom på en touch. Aslaksrud gjør ingen feil og setter ballen glimrende i lengste hjørnet, hans første mål i Ullern trøya. Nå var kampen i realiteten avgjort.

Stabæk 2 får faktisk redusert til 2-1 med det siste sparket på ballen, men seieren til Ullern var egentlig aldri truet, og dem befester sin posisjon på toppen av tabellen, 3 poeng foran Junkeren.

Poengbørsen

3 poeng: Håkon Øverby
Begynner virkelig å bli komfortabel i sin nye vingback rolle. Solid defensivt og enorm innsats som vanlig, men bidrar også med en rekke gode offensive muligheter fra sin venstreside. Samarbeider godt med indreløper Nicholas Kristiansen og noterer seg også for en glimrende assist på 2-0 scoringen til Aslaksrud.

2 poeng: Jens Bonde Aslaksrud
Løper og løper og skaper muligheter både for seg selv og andre. Scorer sitt første mål for Ullern på fint vis og burde kanskje også stått med to assister etter dagens kamp.
Er også spilleren som blir felt når Stabæk for rødt kort.

1 poeng: Henrik Navarsete
Trygg og god bak og har god kontroll gjennom kampen. Er også farlig frempå et par ganger på dødballer. Spiller med en ro som sprer seg i et godt Ullern forsvar.