MSA: Stort steg mot seriemesterskap og PostNord!

Postet av Ullern Fotball den 10. Okt 2021

Med uavgjort i kampen mellom Skjervøy og Junkeren så var scenen satt for hjemmelaget Ullern, seier mot Tromsø 2 ville langt på vei sikre opprykket til PostNord med syv poengs forsprang og bare 3 kamper igjen å spille. Men trener Didrik Bjella var allikevel krystallklar før kamp om at de tar en kamp av gangen og at de selv har en jobb å gjøre.
Bjella så ingen grunn til å forandre på laget som slo Skånland 5-0 forrige helg.

Kampfakta
Ullern - Tromsø 2:  4-1
Mål: Aslaksrud 8.min (Austnes), Henriksen 15.min, Kristiansen 34.min, Dizdar 38.min (Austnes), Følstad 66.min (Aslaksrud)

Gule kort: Lamark, Winther (TIL2), Mufoncol (Ullern)
Bytter Ullern: Foss Evensen 69.min (Følstad), Nilsen 74.min (Martinussen), Mufoncol 77.min (Kristiansen)
Tilskuere: 80

Drømmemål igjen på CC Vest Arena
Ullern gikk offensivt til verks å forsøkte å legge press umiddelbart på Tromsø 2 og får betalt etter 8 minutter spill når en god Lars Austnes klarer å krige seg fri fra to mann på høyrekanten og legger ballen perfekt på pannebrasken til Jens B. Aslaksrud som med et flott hodestøt header inn 1-0 til Ullern.
Men Tromsø 2 var ikke ufarlige i første del av førsteomgangen og får utligningen sin etter et kvarter når Simen Henriksen får fyrtav et skudd inne i boksen som keeper Terje Kirsebom ikke kan gjøre noe med.

Selv om det ikke er spilt så veldig mange kamper denne sesongen så har vi allikevel fått noen virkelige kremmerhus på CC Vest Arena denne sesongen. Tidligere har vi sett både Lars Følstad og Ismar Dizdar levere noen kanoner og denne gang var det Nicholas Kristiansen som skulle by på en minneverdig scoring.
Etter et langt kast som blir klarert ut så regelrett banker "Nicho" ballen i krysset fra 20 meter og 2-1 til hjemmelaget.

Ismar Dizdar ble hovedsakelig hentet til Ullern for å forsvare eget mål, men har jo vist seg som en målscorer av rang også og etter 38 minutter spill så setter han inn mål nummer 4 denne sesongen på 9 kamper (!).
Nok en gang er det Lars Austnes som serverer og denne gangen kommer det på et innøvd cornertrekk. Corneren slås fra høyre, Kristiansen blokker for Dizdar som får stå helt alene og bredsider inn 3-1 til hjemmelaget.

Full kontroll i 2.omgang
Ullern ser mer og mer ut som en seriemester. De lar egentlig aldri Tromsø komme i nærheten av en redusering og har full kontroll på kampen. I likhet med første omgangen så produserer hjemmelaget veldig mange gode sjanser og spesielt Aslaksrud burde nok hatt et par mål til denne dagen.
Men scoring ble det også i 2.omgang når Lars Følstad spiller en flott vegg inne i boksen med Aslaksrud. Avslutning nummer 1 reddes av keeper, men returen setter Følstad sikkert i mål og den endelige spikeren i kista er satt.
Et lite skår i gleden var det at midtbane general Thomas Martinussen måtte gå av med skade etter drøye 70 minutter, men forhåpentligvis er det ikke en skade som setter han ut de siste kampene.

Ullern har nå 7 poengs forsprang til tabelltoer Junkeren med 3 kamper igjen å spille. Det betyr at de kun trenger 1 seier til for å sikre seriemesterskapet og det store målet om opprykk til PostNord.

Poengbørsen
3.poeng: Lars Følstad
Etter noen kamper midt på treet så følger Følstad opp den gode kampen mot Skånland med nok en meget sterk prestasjon. Finner hele tiden plass i mellomrommet og er umulig å ta ballen i fra. Får også sin fortjente scoring like før han blir tatt av.

2.poeng: Jens Bonde Aslaksrud
Vanvittig god til å komme seg til målsjanser! Manglet en del på avslutningene i dag, men det han gjør i forkant er det enorm kvalitet på. Er jo kjent som en stor bakromstrussel, men gjør også en viktig jobb feilvendt når han ved flere anledninger klarer å holde på ballen å finne en lagkamerat.

1.poeng: Lars Jensen Austnes
Leverer to nye assister i dag noe som bringer han opp på elleville ni assister så langt denne sesongen. I likhet med resten av Ullern laget så virker det som han også bare blir bedre og bedre for hver kamp som går. Bunnsolid defensivt og måten han jobber seg fri på den første scoringen er regelrett strålende. Har en veldig fin link mellom Martinussen og Følstad på høyresiden som skaper mye for Ullern.