MSB: Berget plassen i 4.divisjon

Postet av Ullern Fotball den 27. Okt 2021

(ARKIVFOTO: Christian Strømme)

Ullern trengte uavgjort for å være helt sikker
Ullern burde ha poeng mot Fagerborg for å sikre plassen i 4.divisjon, mens Fagerborg var mer eller mindre sikret fortsatt plass i divisjonen før tirsdagens kamp mot Ullern.
Hjemmelaget stilte et meget sterkt mannskap med flere spillere fra a-laget og i tillegg var det meget gledelig å se Thorvald Storm Nergaard som har vært ute med langtidsskade i kamptropp igjen.

Kampfakta
Ullern 2 - Fagerborg: 2-1
Mål: Sjøvold 4.min, Lindøe 38.min, Foss Evensen 60.min
Bytter: Rye 55.min (Sankoh), Sunde 60.min (Jor), Nergaard 70.min (Tveter Andresen)

Havnet under
Ullern fikk en verst tenkelig åpning på kampen som ble definert som den viktigste enkeltkampen så langt i år for seniorfotballen.
Fagerborg spiller en lang ball opp i banen etter at Ullern har vært oppe i angrep. Francke taperløpsduellen med en meget rask Thomas Sjøvold på bortelaget. Sjøvold finner åpning i buret til Jesper Wold og setter inn 0-1 for bortelaget. En iskald dusj for hjemmelaget.
Fagerborg er tydelig på at de vil la Ullern styre spillet og heller satse på overganger, og det første kvarteret ser det småfarlig ut til tider.
Ullern er også heldige når Fagerborg får et hjørnespark etter ca 25.min. Hjørnesparket stusses på bakerste og det er et under at det ikke står 0-2 når Fagerborg setter den i stolpen fra 2-3 meter.
Men dette var også det siste vi så til farligheter fra Fagerborg i første omgangen og det er fortjent når Ullern utligner ved Espen Lindøe etter en del klabb og babb i feltet.

Ullern kunne også gått opp i ledelsen før pause ved Badou Jor som treffer stolpen etter og ha blitt spilt glimrende gjennom i bakrom av Ismar Dizdar.

Sikret plassen
Selv om begge lag var helt sikre på å bevare plassen i divisjonen med et uavgjort resultat så fortsatte Ullern å angripe i andre omgangen. Johannes Dieserud som spilte sin siste kamp for klubben var meget aktiv langs høyresiden og venstrebacken til Fagerborg kjenner nok i dag at han spilte kamp i går. Dieserud går flere ganger 1 mot 1 og lykkes ofte med å komme seg rundt. Kunne stått med assist når han kommer rundt og finner Tveter Andresen som styrer ballen i mål, men dessverre markerer linjedommer for offside.
Bortelaget skaper fint lite i andre omgangen og når Bendik Foss Evensen scorer på frispark etter drøye timen, så virker det rimelig trygt at Ullern 2 skal spille 4.divisjon også neste år.
70 minutter ut i kampen får vi endelig se Thorvald Storm Nergaard debutere i Ullern drakta etter å ha vært ute med skade i nesten 1 år. Spissen med fortid i blant annet Ready og Kjelsås har hatt en kamp mot klokka for å rekke spilletid denne sesongen og helt på tampen av sesongen kunne han endelig ta på seg drakta og entre banen.
Ullern 2 drar seieren ganske greit i land og sikrer dermed plassen i neste års 4.divisjon.

Poengbørsen

3.poeng: Lars Følstad

Spiller sin første kamp for Ullern 2 i denne viktige kampen og fortsetter den solide formen han har vist på a-laget de siste kampene i 3.divisjon. Holder tydelig et høyere nivå enn motstanderen. Vinner mye ball og som vanlig flink i sine offensive valg. Har også en crosser fra høyresiden over til venstresiden til Lindøe som det er høy høy klasse over.

2.poeng: Ismar Dizdar

Dizdar har hatt en strålende debutsesong for Ullern i 3.divisjon og fortsetter storspillet mot Fagerborg. Blir ikke utfordret veldig defensivt, men til gjengjeld er han strålende offensivt med ball for Ullern. Strør den ene crosseren etter den andre gjennom kampen med perfeksjon som ville fått Roar Stokke til å dra frem sine beste sammenligninger.

1.poeng: Harold Biata Mufoncol

Harold har kanskje spilt mindre i 3.divisjon enn han selv hadde ønsket, men har til gjengjeld spilt en helt avgjørende rolle på Ullern 2 for å sikre plassen i 4.divisjonen. Bauta i forsvarsspillet og finner også gode offensive valg med ballen.