MSA: Alexander Nilsen klar for nye steg i 2022!

Postet av Ullern Fotball den 3. Jan 2022

Alexander Nilsen (f.03) ble tatt opp til A-lagsstallen i 2020 sesongen, sesongen som aldri ble noe av. Etter å ha fått sin debut for A-laget i 2021 hvor han leverte 2 mål og 2 assister, så er han nå klar for å ta ytterligere steg.

Etter å ha unnagjort sin første sesong som seniorspiller så ønsker nå Alexander å ta ytterligere steg i sesongen som kommer.

Jeg ønsker å spille så mange kamper som mulig å hjelpe laget. Jeg føler meg ganske selvsikker på at jeg kan etablere meg i elleveren denne sesongen. Jeg jobber hele tiden med å ta de stegene jeg må ta og tror jeg er klar for det når sesongen starter. Spillestilen vi spiller passer meg veldig bra, jeg trives veldig godt mellom linjene på små flater med ball hvor jeg kan tre gjennom i midten og føler at posisjonen fremst i midtbaneleddet passer meg perfekt for den spilleren jeg er nå. På sikt så ønsker jeg også å utvikle meg til å være en mer boks til boks spiller og klarer å dominere over hele banen å være en del av det oppbyggende spillet. 

Hvilke områder er det du føler at du må forbedre?
Jeg husker jeg fikk et evalueringsskjema fra Bix (Alexander Bendiksen. red.anm) når jeg var 13-år. Der stod det at jeg jo var mye mindre enn alle andre, men at jeg måtte huske på følgende sitat: It is not about the size of the dog in the fight, but the size of the fight in the dog. Nå 5 år senere er det på tide å få ut fingeren å gjøre noe med det, ler Nilsen.Unik treningsmentalitet
Alexander Bendiksen (bildet) forteller om en spiller med en unik mentalitet når det gjelder trening.
- "Alexander begynte jeg vel å trene på G13. Han var en litt spesiell type som krevde enormt mye av seg selv og sine omgivelser. Dette var ikke alltid like enkelt når man i en treningsgruppe kan ha helt forskjellige ambisjoner. 

Der Alexander var veldig seriøs og ambisiøs innen fotballen, så var det kanskje ikke det samme for alle der. Men han krevde jo like mye av de andre som av seg selv, og det kan jo være en utfordring. Men uten tvil er jo også dette blitt en av hans sterkeste egenskaper. Han har alltid vært superivrig og har hatt en unik evne til å drive med egentrening. Og med en slik innstilling så skjønner man allerede da at man har en spiller som kan nå langt innen fotballen. Så jeg er ikke overrasket over det nivået han er på nå, jeg vil nesten si jeg hadde blitt skuffet hvis han ikke var det. Han har fantastiske ferdigheter med ball og kan bruke både venstre og høyre fot nesten like godt. Slenger man på den mentaliteten og stå på viljen så har man et veldig godt utgangspunkt. 
Alexander Nilsen har også tro på at en annen ung spiller kommer til å få et gjennombrudd denne sesongen.

Bendik, Bendik har jeg veldig tro på kommer til å få et gjennombrudd denne sesongen. Jeg syns han har noen helt syke ferdigheter som man ikke finner. Han er 1.90 høy, veldig fysisk sterk til å være 17-år, teknisk, rask og enormt god avslutter. Den pakken med fysikken, hurtigheten og teknikken er sjelden. Så hvis han jobber videre og kanskje blir enda bedre i bevegelsene så blir han farlig. Her kan han lære mye av Jens Aslaksrud hos oss, han beveger seg utrolig bra.


Ullern Spiders, Alexander Nilsen nummer 4 fra venstre rad 2.

Gått gradene
Alexander Nilsen ble Ullernspiller allerede i 1.klasse og har gått gradene i klubben fra barnefotball, ungdomsfotball, junior og nå senior. Allerede i barnefotballen utmerket han seg med en ekstra stå på vilje for å bli best mulig, og selv om det omså bare var en kamp på trening så var unge Herr Nilsen helt tydelig på at kampen skulle vinnes, noe som gikk ut over både han selv og av og til lagkameratene.

Jeg husker jeg var helseriøs og skulle absolutt vinne, og det var mange ganger jeg gråt etter trening og kamp fordi jeg hatet å tape. Og det hente vel også at jeg kjeftet på lagkameratene mine når det ikke gikk vår vei, så det var litt blandende følelser å være på laget mitt. Jeg ville vinne i alt jeg drev på med og så på det som å mislykkes hvis jeg ikke klarte det. Heldigvis har jeg klart å lære at å feile er en del av prosessen for å bli god. Nå griner jeg bare en times tid, så er jeg tilbake på banen igjen", sier Nilsen med en god latter.

I din tid i Ullern så har du jo hatt mange forskjellige trenere, er det noen spesielt du føler har vært viktig for utviklingen din?

Når jeg var barn så hadde vi GH som trener (Geir Harald Smith, red.anm), en lokal legende. Han passet veldig på oss i tidlig alder, og han var en type som snakket rett fra levra, så du fikk høre det hvis man ikke hadde god disiplin. Og det tror jeg at jeg har med meg enda den dag i dag.
I ungdomsfotballen så var det spesielt Alexander Bendiksen som hjalp meg. Jeg fikk egen ukeplan og styrkeprogram av han, samt masse ekstra oppfølging. Også stilte han krav til det med å komme tidsnok, være forberedt og sånn. Og nå de siste årene så har Anders Johannsson hjulpet meg masse, også han stiller de samme strenge kravene til at man kommer forberedt til økt. Generelt så setter jeg veldig pris på alt Ullern har gjort siden jeg startet her, måten de følger oss opp på og motiverer oss til å prøve å bli så gode som mulig har vært viktig for meg
.


Tøff periode 
Da corona pandemien stengte ned landet og fotballbanene ble stengt, så ble i tillegg pappaen til Alexander syk. Dette ble en tøff periode i Alexander sitt liv og for første gang så tenkte han ikke på fotball lenger.

Når pappa ble syk så ble det jo en tøff periode for meg også. Alt jeg tenkte på var jo at han skulle overleve å bli frisk igjen. Så i den perioden betydde ikke fotballen noe for meg. Hovedfokuset da var rett og slett bare at pappa skulle ha det bra. Men vi kom oss gjennom det og etter det så føltes det nesten som å bli født på ny. Det ga meg helt nytt perspektiv på ting og frykten for å feile kjente jeg ikke på lengre. Det tror jeg faktisk på en måte har hjulpet meg veldig i ettertid. Er ikke sikker på om jeg hadde vært på det nivået jeg er nå uten det som skjedde, selv om jeg selvfølgelig skulle vært foruten. 


Young Guns
Alexander er en av flere Ullern gutter som har blitt tatt opp til A-stallen det siste året og som har fått sin A-lagsdebut i 2021.
I tillegg til Alexander så ble Mikael Foss Andersen (f.02), Bendik Foss Evensen (f.04), Jesper Nesbakk Wold (f.02) og Jacob Francke (f.06) tatt opp til A-stallen før 21-sesongen. Dette mener Alexander har vært viktig for sin og deres utvikling.

Det har vært ekstremt viktig for meg i alle fall, jeg føler vi har fått et lag inne i laget på en måte. Vi kan lene oss litt på hverandre da det er nytt for oss alle. Det er jo en gruppe som har lyst å bli gode og vi har lyst å bli gode sammen. Så vi kan pushe hverandre litt og vi bruker mye av fritiden vår på å spille sammen. Da spiller vi gjerne 1V1, 2V2 osv og det blir man veldig mye bedre av. Så vi forsøker å dytte hverandre fremover og bli så gode som mulig.

Alexander Nilsen er en spiller som trives veldig godt i den såkalte 10er rollen og som nevnt så er han en vaskeekte Ullern gutt. Og det gleder oss alltid når vi ser våre unge spillere utvikler seg til å ta steget opp i seniorfotballen. Nå er han klar for Postnord-ligaen kommende sesong og vi ønsker han og resten av laget lykke til. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.