MSA: Nesbakk Wold ønsker å gi kamp om keeperplassen i PostNord!

Postet av Ullern Fotball den 10. Jan 2022

Jesper Nesbakk Wold kom til Ullern fra Ready foran 2018-sesongen og debuterte i seniorfotballen for Ullern 2 allerede første sesongen som 16-åring. Etter å ha vært førstekeeper i 4.divisjon forrige sesong så ønsker han å jobbe hardt for å få plassen som førstekeeper i 2.divisjon.
 
Fra Ready gutt til Ullern gutt
Jesper Nesbakk Wold kom til Ullern som 16-åring etter å ha tilbragt 10 år i Ready. En overgang som var litt utfordrende i starten, men i dag er han veldig fornøyd med valget han tok.
- "Jeg gikk til Ullern etter mange år i Ready for å få bedre matching. Det kullet jeg var på i Ready ble etter hvert litt mindre seriøst, så jeg ønsket å komme hit for å utvikle meg mer som spiller. Det var egentlig et litt tøft valg og i starten var det veldig rart å plutselig skulle spille for Ullern når man har spilt for Ready hele livet, og det var noen ganger jeg kanskje tvilte litt på avgjørelsen. Men samtidig så merket jeg jo at det var høyere kvalitet på trening og det fotballmessige var jo veldig bra, men det tok som sagt litt tid å bli komfortabel i gruppen. Etter kanskje et halvt års tid så merket jeg at det var et riktig valg og jeg er veldig glad for at jeg tok det valget når jeg gjorde det". 


Overgangen fra utespiller til keeper
Det var ikke gitt at det var keeper Jesper skulle bli. I starten så var han en god utespiller som gjerne hospiterte med de eldre guttene, men når han var 12-år så merket han at han kanskje var enda bedre som keeper, og etter en prat med både trener og foreldre som bestemte han seg for å satse fullt og helt som keeper.
-" Jeg merket etter hvert at jeg fungerte veldig bra i mål på treninger og sakte men sikkert følte jeg at keeperkvaliteten min tok igjen mine ferdigheter som utespiller. Så etter en prat med både trener og mine foreldre så bestemte jeg meg for å satse som keeper istedenfor. Men akkurat det med at jeg brukte noen år som utespiller tror jeg egentlig bare er positivt. Som keeper i dag så er det viktig og også ha ferdigheter som utespiller og det får jeg mye igjen for nå. Og jeg liker egentlig fortsatt å være med i enkelte øvelser som utespiller for å utvikle meg også med beina. Så jeg tror det er viktig at barn som har lyst å bli keeper passer på at dem ikke bare står i mål når dem spiller fotball så dem utvikler ferdighetene sine med beina også".

Kampen om keeperplassen
Jesper Nesbakk Wold er klar på at han ønsker å bli så god som mulig og at han skal gi veteranen Terje Kirsebom kamp om plassen, men er samtidig klar på at det er en tøff utfordring.
-" Jeg håper jo selvfølgelig at jeg skal få sjansen denne sesongen i 2.divisjon, men samtidig vil jeg ikke ha sjansen bare fordi jeg er ung og lovende. Jeg vil at jeg skal få den fordi trenerne mener at jeg er god nok. Og Terje stod en solid sesong i fjor og gjorde vel knapt en feil, så det er klart det er en stor utfordring. Men sesongen er lang og jeg håper selvfølgelig at jeg skal få muligheten.
Nå prøver jeg heller å benytte meg av erfaringen til Terje å lære så mye av han som jeg kan også må jeg gripe alle muligheter jeg får. Så målet mitt er å holde meg sharp hele sesong å være klar når muligheten byr seg
".

Hvor viktig var det å få mange kamper i 4.divisjon forrige sesong?
-"Utvilsomt er det annerledes å spille seniorfotball enn juniorfotball. Det er langt tøffere spesielt i duellspillet, men jeg følte at jeg hadde en bra sesong hvor jeg utviklet meg bra. Det var en utrolig god kamparena og jeg selv om jeg selvfølgelig skulle spilt i 3.divisjon, så var forrige sesong i 4.divisjon tøffere hvis man tenker på antall involveringer. Der første laget var suverene i toppen så jobbet vi i 4.divisjon for å berge plassen".


Ullern i PostNord
Denne spillergruppen debuterer denne sesongen i PostNord, selv om noen av spillerne har fått kjent på nivået tidligere, så er det allikevel første gang denne gjengen sammen skal forsøke å hevde seg i serien, og Jesper har tro på at Ullern kan slå godt fra seg.
-"Selv om det er vanskelig å si når jeg ikke kjenner de andre lagene så godt, så tror jeg vi har en sterk spillergruppe. Hvis vi bruker Asker kampen forrige sesong i cupen som en pekepinn, så viste vi da mot et topplag i serien at vi kan hevde oss på nivået. Så tipper jeg vi også får inn noen forsterkninger som vil gjøre laget enda sterkere. Nå starter vi også med oppkjøringskamper om ikke så lenge, da får vi også se litt hvor vi står. Det blir uansett veldig spennende".

Vi takker Jesper Nesbakk Wold for tiden og ønsker han lykke til i kommende sesong!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.