Alexander Nilsen (f.03) signerer proffkontrakt!

Postet av Ullern Fotball den 3. Feb 2022

Alexander er en vaskeekte Ullern gutt som ble tatt opp i A-stallen i 2020. Nå har 03-modellen signert sin første proffkontrakt med klubben han har vokst opp i. 
Utrolig gledelig å se en av våre egne spillere være et viktig medlem av A-stallen i så tidlig alder, sier sportslig leder Magne Aarvik. 

 
Veldig gledelig for meg og klubben
Hovedtrener Didrik Bjella var en meget fornøyd mann etter at Nilsen signerte sin første proffkontrakt med Ullern og berømmer unggutten for arbeidet han legger ned for å bli så god som mulig.
- Nilsen har en spesiell plass hos meg. Jeg husker første gangen han kom på trening med A-laget. Vi skulle spille 11V11 og manglet en spiller, Nilsen som stort sett alltid hang på banen fikk litt tilfeldig være med å fylle opp slik at vi kunne trene som planlagt. 
Jeg la fort merke til at han hadde en unik evne til å komme seg ut av trange situasjoner selv på sin første økt med spillere som var mye eldre og mer erfarne enn han selv. 
Prestasjonene på denne økten gjorde at jeg ville se mer av denne unggutten, som på dette tidspunktet var 16 år og i vannskorpa mellom junior 1 og junior 2. Nilsen får komme på flere økter og han slutter aldri å imponere. Faktisk imponerte han såpass mye på kort tid at han fikk tilbud om å være et permanent medlem av A-stallen. 
Så det var en glede for meg og klubben å kunne tilby unge Herr Nilsen sin første profesjonelle kontrakt. En ting er at han er tvers igjennom Ullern gutt, men han er også en av de som legger ned klart mest tid for å bli best, sier Didrik. 

Kan nå langt, men Bjella maner til tålmodighet
Didrik Bjella har tro på at Nilsen kan fortsette utviklingen å ta steget videre, men maner til tålmodighet.
- Siden han ble tatt opp i A-stallen har han stadig tatt nye steg som fotballspiller, og dersom han evner å smøre seg med en porsjon tålmodighet og fortsetter det harde arbeidet kan denne gutten komme langt. 
Men det ligger litt i ungdommens natur at man har hastverk og vil at ting skal skje så fort som mulig, og dette er noe vi alle kan kjenne oss igjen i. 

Bildet: Sportslig leder Magne Aarvik og Felix Horn Myhre (nå Brann) etter overgangen til Vålerenga.

Veldig kult
Sportslig leder Magne Aarvik var også veldig fornøyd med beslutningen om å tilby Nilsen proffkontrakt med klubben.
- Ja det er veldig kult å kunne tilby en av våre egne spillere proffkontrakt å se at han i tidlig alder er blitt et viktig medlem av A-stallen vår. Alexander har jeg kjent siden han var en liten gutt og det er jo kjempe morsomt å følge utviklingen hans. Jeg har sett flere treninger i det siste og han har virkelig tatt steg bare siden forrige sesong.

Magne Aarvik benytter samtidig tiden til å mimre litt og ler plutselig når han tenker tilbake til tiden hvor Nilsen var 6-7 år og allerede da tok fotballen høyst seriøst.
- Hehe, Alexander var egentlig veldig ambisiøs fra første stund han kom inn her. Jeg husker for eksempel en gang han valgte å stikke midt i treningen fordi han mente jeg dømte så utrolig dårlig og derfor giddet han ikke være der. Så han tok beina fatt og løp av gårde i sinne. Jeg måtte beine etter og rakk han ikke før han var langt oppe i veien her. Jeg måtte bære han sprellende tilbake til Ullernbanen, ler Aarvik.
Og når han en gang demonstrativt stod helt stille på banen og jeg kjeftet litt på han for det. Så fikk jeg til svar fra unge Nilsen om at han gjorde jo bare akkurat det samme som de andre barna og hvorfor jeg ikke kjeftet på dem.
Dette er jo ting jeg i ettertid ler litt av og synes er gøy og tenke tilbake på. Men jeg syns det er veldig kult å se den utviklingen han har hatt som nå har ført til proffkontrakt med klubben. Han har virkelig stått på siden han var veldig liten og har lagt ned utrolig mange timer på banen, også på egenhånd.
Han har jobbet med kvalitet i treningsarbeidet i mange år allerede selv om han enda er en ung gutt og det har gitt resultatet i utviklingen hans.


Aarvik utelukker ikke at Nilsen kan bli den neste spilleren som tar steget fra Ullern til Eliteserien i fremtiden hvis han fortsetter det harde arbeidet.
- Nei, hvis han fortsetter å jobbe slik han gjør nå så har han absolutt muligheter til det. Nå skal han opp mot tøff motstand i 2.divisjon og der får han virkelig brynet seg på god motstand noe som jeg tror han kan nyte veldig godt av. 
Så får man se hva tiden bringer, det er alltid vanskelig å spå slike ting, men han har absolutt forutsetninger til en dag å ta steget helt opp i vår øverste divisjon, sier Aarvik. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.