Fra Black River Park til CC Vest Arena!

Postet av Ullern Fotball den 8. Feb 2022

Håkon Mælumsæter Øverby kom til Ullern fra Ready etter 2019-sesongen og var meget sentral i opprykket til Ullern i 2021-sesongen. Etter noen kamper for Bærum i PostNord ligaen i 2017 og 2018 så er han nå mange erfaringer rikere og igjen klar for spill i Norges 2.divisjon. 


Odelsgutten fra Ridabu
Håkon Mælumsæter Øverby er odelsgutt og vokste opp i Ridabu, en liten forstad til Hamar. Han har spilt fotball så lenge han kan huske og var klar for å starte med organisert fotballtrening når han skulle starte på skolen, men en familiekamp i fotball endte med skade før karrieren i det hele tatt var kommet i gang og debuten for Ridabu IL måtte utsettes.
- Sommeren før jeg skulle starte på skolen så spilte vi familiekamp i fotball. Da var det jeg og Sigurd (lillebror Red.anm) mot storesøster. Det resulterte faktisk i at jeg brakk beinet, så på førsteklasse bildet så er jeg gipset opp, ler Håkon. 

Men når beinet var leget så var Håkon klar for å ta fatt på fotballkarrieren og med far som trener og en hjemmebane med det meget klingende navnet Black River Park så var unge Håkon klar for å ikle seg Ridabu sine blå og hvite drakter. Og Håkon viste tidlig at han hadde ferdigheter på fotballbanen som gjorde at han tidlig ble lagt merke til i Hamar området. Og når han var 10 år ble han hentet av HamKam og ble satt rett på laget til de som var 12 år gamle.
-Det var en trener for HamKam som så meg spille og kontaktet oss og ville at jeg skulle spille der. Der ble jeg satt på lag med de som var 2 år eldre enn meg, så jeg gikk fra 5er fotball og rett på 11er fotball. Tror faktisk aldri jeg har spilt en ordentlig kamp i 7er fotball.
I HamKam hadde jeg en trener som heter Bjørn Steinar Bekkelund. Han var helt nydelig, han stilte skikkelig strenge krav til oss som spillere. Definitivt en av de beste trenerne jeg har hatt og jeg har tatt med meg mye fra tiden med han som trener.


Bjørn Steinar Bekkelund husker også godt sin elev fra tiden i HamKam.
- Håkon var pliktoppfyllelsen selv og motoren på laget mitt den gangen. Han var veldig løpssterk, dedikert og lyttet ustanselig for å lære mer. I starten var han litt sjenert på en sjarmerende måte, men etter hvert begynte han å stille høyre krav til både seg selv og lagkameratene, men alltid et glimt i øyet, sier Bekkelund.

Bekkelund virker glad over å få snakke om sin tidligere elev og det er tydelig at han har satt spor hos treneren.
- Håkon var virkelig en fryd å jobbe med, alltid godt humør og et smil på lur. En av mine unge spillere jeg aldri glemmer. Jeg husker blant annet at jeg ga beskjed til Håkon foran en semifinale i Arvika cup at han skulle manns markere motstanderen sin "stjerne" spiller. Håkon fotfulgte han hele kampen og sørget for at han ikke fikk utrettet noe som helst, og vi kom til finalen! 
Nå har jeg ikke sett Håkon på en god stund, men jeg håper at han er blitt enda frekkere i spillet sitt, og hvis ikke så får han begynne umiddelbart. Ha tro på deg selv og vær frekkere i offensive situasjoner, sikre løsninger kan du bruke i defensive situasjoner, er den klare beskjed fra Bekkelund. 

Fra HamKam til NTG
(Bildet: Håkon Øverby sammen med sin gode venn Cornelius Bencsik for Bærum og Asker.)

Håkon bestemte seg for å forlate Hamar og HamKam når han var ferdig med ungdomsskolen for å gå på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Den avgjørelsen trekker han selv frem som en veldig viktig faktor for hans egen del både på og utenfor banen.
- Det å flytte fra Hamar til Oslo og forlate det trygge hjemme hos mamma og pappa i så pass ung alder var jo en veldig stor overgang og i ettertid så skjønner jeg nesten ikke hva vi tenkte på. Men jeg og Cornelius (Bencsik, red.anm) bestemte oss for å flytte sammen å gå for dette. Vi ante jo ikke hva vi kastet oss ut på, men det jo den beste avgjørelsen jeg har gjort i mitt liv. Vi ble på en måte kastet ut i voksen livet som 16-åring og vi skulle prestere på trening, lage middag og fokusere på skolen, og dette måtte vi ta ansvar for sammen. 
Det var veldig fint å gjøre dette med Cornelius, han er nesten for smart for seg selv og går nå siste halvår på Harvard, men når vi satt hjemme så kunne jeg sitte to timer med samme lekser som han, mens han var ferdig etter en halvtime. Men han har hatt en utrolig fin påvirkning på meg på det området. Men ellers så møtte jeg så mange bra folk og NTG gjengen er jo mine beste venner den dag i dag. Var jo der jeg møtte Thorvald også som spiller hos oss. 

Mens Bencsik spilte med Stabæk så spilte Håkon med Asker sammen med Thorvald Nergaard og Matias Belli Moldskred som også har vært i Ullern tidligere, men som nå spiller i Start.
- Vi spilte med juniorlaget til Asker og spilte Interkrets hvor jeg ble årets spiller første året og Thorvald ble toppscorer, dette var 95-97 årgangen. 
Dette var første sesongen vår der og neste sesong rykket vi dessverre ned fra Interkrets. Da gikk jeg til Bærum, mens Belli (Moldskred, red.anm) gikk til Ready. Dette var da Thorvald dessverre var ute med kneskade. 
Men da var jeg i en 2.div tropp uten å få så veldig mange sjanser, mens Belli mer eller mindre herjet i 3.divisjon for Ready.
Der tror jeg det var et stort skille hvor Belli fikk masse spilletid i seniorfotballen i 3.divisjon , mens jeg måtte sitte mye på benken i 2.divisjon., så kanskje jeg tidligere burde høstet erfaring fra seniorfotballen med å spille for en god 3.divisjonsklubb istedenfor å sitte mye på benken i 2.divisjon som ung spiller. Men dette vet man jo egentlig ikke svaret på fordi jeg lærte jo veldig mye i Bærum også som har gjort meg til den spilleren jeg er i dag. 


Ready også på Øverby
Håkon tok i 2019 samme valg som Belli og valgte å ta en overgang til Ready. Der ble han fast inventar på midtbanen slik han ønsker og prestasjonene gjorde at Ullern trener Didrik Bjella virkelig fikk øynene opp for "odelsgutten" fra Hamar.
- Sesongen i Ready var virkelig noe jeg trengte og tiden der var utrolig flott. Kjempefin garderobe og vi var virkelig en utrolig bra kompisgjeng. Jeg spilte jo der sammen med både Henrik (Navarsete, red.anm), Thorvald (Nergaard, red.anm) og Sindre (Grytnes, red.anm) og det var en skikkelig fin tid.


Overgangen til Ullern
Etter 2019-sesongen så tok Håkon en etter hvert kjent reiserute fra Ready til Ullern og Hamargutten ble raskt en viktig spiller både på og utenfor banen. En fighter på banen, en mester i garderoben og lærer på Lysejordet skole gjør han til en sentral figur for Ullern både på og utenfor banen.
- Hehe, ja det er jo veldig morsomt å være lærer for mange av barna som stiller opp på kamp og heier. Og det er jo utrolig gøy når man feks scorer et mål og hører Ulltras rope og skrike, det gir jo absolutt mersmak, ler Håkon. 
Ellers vil jeg trekke frem Ullern garderoben som en helt utrolig bra garderobe, den beste jeg har vært borti til nå. Vi er en utrolig bra gjeng som er ambisiøse og gjør alt vi kan for hverandre for at vi skal bli så gode som mulig. Dette tror jeg vil hjelpe oss utrolig mye i den kommende sesongen. utdyper Håkon. 


Hvem er "Best i mest"
Håkon er nok ekstra populær blant Ulltras gjenget siden han er storebror til Sigurd Øverby som vant NRK-programmet "Best i mest" i 2013. "Lillebror" valgte å ta en pause fra fotballen i corona perioden og heller fokusere på studier, men hvem er egentlig best i mest av Brødrene Øverby?
- Hehe det spørsmålet ja. Jeg har jo brukt min lillebror en del på jobben for å få litt ekstra innpass hos barna og har jo for eksempel spurt om de kjenner til Sigurd fra best i mest. Hvis de svarer at de aldri har hørt om det skjønner jeg at jeg er ute å kjøre, men hvis de svarer bekreftende så vet jeg at jeg har dem i min hule hånd, ler Håkon.
- For å svare helt seriøst så vil jeg si at han fikk utseendet, mens jeg fikk personligheten, sier Håkon med en særdeles useriøs mine som kan vitne til at kommentaren er høyst åpen for tolkninger.

Beste, beste, og beste


Håkon har gjennom både ungdomsfotball og seniorfotball erfart mange gode med og mot spillere, men noen navn ønsker han gjerne å trekke opp av hatten. Både spiller som etter hvert har fått internasjonale navn, men også spillere med mer lokale navn. Men når man spør Håkon om hvem som er den beste han har spilt med er han ikke i tvil.
- Sander, Sander Berge var helt ekstrem i tiden i Asker. Selv om han var ett år yngre enn meg så var han helt enorm allerede da. Også i garderoben var han en enorm personlighet og var godt likt av alle, det var vel egentlig aldri spørsmål om han ville lykkes, men heller om hvor langt han ville nå.


Ellers så vil jeg nevne noen av våre egne, Sunnmøre bataljonen med Thomas og Lars i spissen er også en av de bedre jeg har spilt med. Thomas som (Martinussen, red.anm) som du alltid kan spille ball til og Lars (Austnes, red.anm) med den helt useriøse godfoten er virkelig spillere med høy kvalitet. Også har vi en ung gutt med navn Magnus Fosen som jeg er veldig glad for at vi har signert på en langtidskontrakt. Fosen har egentlig litt av Sander Berge i seg, Han liksom litt av samme væremåte og coolness på banen, så han kan vi virkelig nyte godt av. 


Sesongen 2022
Årets sesong nærmer seg med stormskritt og vi er meget glad for å ha Håkon Mælumsæter Øverby som en viktig del av vår tropp foran 2022-sesongen. Håkon fremhever også hvor ambisiøs spillergruppen er og hvordan de ønsker de nye spillerne velkommen foran kommende sesong.
- Vi er en utrolig ambisiøs gjeng og samholdet i gruppen er utrolig fin. Foran denne sesongen er det kommet inn en del nye spillere og jeg håper de føler at de er blitt tatt godt i mot og finner seg til rette. Vi har diskutert dette i spillergruppen og vi prøver å være så imøtekommende og hyggelig som mulig ovenfor nye spillere, dette er veldig viktig for at vi skal opprettholde det gode samholdet å fortsette jobben med å bli så gode som mulig. 


Assistenttrener Anders Romsøy Johansson skryter av Håkons egenskaper både på og utenfor banen og mener han er en utrolig viktig bidragsyter for resultatene klubben har skapt.
- Håkon er en helt prima fyr, en type som alle lag og grupper ønsker å ha. Med sitt gode humør og gode humor er han en lagspiller av beste sort. 
I tillegg er han imøtekommende og trivelig mot alle andre i klubben også, både gammel og ung. Så Håkon kan man trygt si at han er blitt en viktig bidragsyter på mange måter på sin korte tid i klubben. 

Og på banen nyter vi godt av hans ballsikkerhet og løpskapasitet. Han er god på små flater og fotballsmart, valgene både i angrep og forsvar er ofte gode. 
Dette gjør at han er veldig fleksibel som spillertype og kan bekle mange roller på banen, noe han beviste ved å vikariere med bravur på vingbacken mot i Enga i fjor. 

Alle vi som er i og rundt Ullern Fotball gleder oss stort til kommende sesong og ønsker Håkon og resten av gruppen lykke til med kommende sesong.
Neste treningskamp er allerede førstkommende lørdag mot Obos liga laget KFUM Oslo klokken 12:00 på KFUM Arena.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.