Tveter Andresen til Ready!

Postet av Ullern Fotball den 9. Mar 2022

Espen Tveter Andresen takker for seg for denne gang og har signert for Ready foran kommende sesong. - En veldig fin mulighet for meg til å spille mer regelmessig og formen er bedre enn noen gang, så jeg ser virkelig frem til sesongstart, sier Espen. 


Målmaskinen fra Bærum 

Espen Tveter Andresen kom til Ullern i 2014 som 15-åring og fikk sin A-lags debut allerede i 2016 etter en kruttsterk sesong for juniorlaget hvor spissen leverte 23 mål på 22 kamper. Alt lå da til rette for at han skulle fortsette utviklingen i 2017, men Espen fikk påvist lymfekreft og senere blodkreft på slutten av 2016, noe som satt han helt ut av spill i den påfølgende sesongen. Men Espen fightet seg på imponerende vis tilbake igjen på fotballbanen og rakk og få et innhopp på slutten av 2017. Målmaskinen fra Bærum kom sterkt tilbake igjen i 2018 hvor han igjen beviste at målteften absolutt ikke var forsvunnet. Det ble hele 19 mål på 21 kamper for junior som var med på å sikre Ullern opprykk til Interkrets.


2019 ble det bare en kamp i starten av sesongen for Ullern 2 og han scoret selvfølgelig der også, men en skade satt han dessverre ut for resten av sesongen.

I 2021 var han igjen tilbake for fullt og leverte 10 mål på 10 kamper for Ullern 2 i den halverte sesongen. Han fikk også 5 innhopp for A-laget, men et par stolper stod i veien for at han tegnet seg i målprotokollen.


Riktig steg for meg
Tveter Andresen ser nå veldig frem til årets sesong og trekker frem muligheten for mer spilletid og spill i 3 divisjon som hovedfaktorer for at han nå har signert for Ready.
- Jeg fikk litt lite sjanser forrige sesong for A-laget og jeg følte det var viktig for meg å få mer spilletid denne sesongen. Jeg leverte bra i 4 divisjon for Ullern 2 og føler jeg er klar for å spille på et høyere nivå. Så jeg har brukt vinteren til å vurdere klubber i 3 divisjon og jeg er veldig fornøyd med muligheten jeg nå får i Ready. 
Nå har jeg vært skadefri lenge og føler kroppen nå tåler belastningen av masse trening og at jeg bare kan pushe på. Det føles derfor veldig riktig for meg nå og ta dette steget og jeg kommer til en veldig fin klubb som har ambisjoner om å jobbe seg opp i 2.divisjon på sikt. 

Ambisjonen er også klar foran årets sesong, det skal scores mål!
- Jeg har egentlig alltid scoret mye og jeg har alltid tro på at jeg skal score hvis jeg spiller. Og jeg mener jeg skal klare å score to sifferet denne sesongen samt levere noen assister. Tror forholdene i Ready ligger godt til rette for at jeg skal klare det å bidra til at laget klarer sine ambisjoner. Enrique (trener) har tatt meg veldig godt i mot og virker som han ønsker å satse på meg. I tillegg er det som i Ullern en veldig fin gjeng som man trives sammen med på trening, og det er også viktig. 


Veien tilbake 
Espen har måttet gjennomgå mer enn de fleste fotballspillere. En skade i menisken holdt han på sidelinjen i 9 måneder i 2015, men han kom sterkt tilbake i 2016 hvor han ble belønnet med to starter for a-laget etter en sterk sesong på junior. Men livet skulle ta en drastisk vending på slutten av 2016. Espen merket at han hadde en kul på halsen og faren til Espen sender bilde av det til en venn av familien som er lege. Da får han beskjed om at dette må sjekkes så fort som mulig å at han må dra til en lege for en grundigere sjekk.
Tilbakemeldingen er brutal, Espen får vite at han har et lymfom som er en krefttype i lymfesystemet. Etter utvidet testing får han også konstatert blodkreft.
- Jeg ble fryktelig forbannet når jeg fikk den beskjeden, jeg hadde akkurat debutert på a-laget å følte ting virkelig gikk rette veien og at jeg skulle satses på neste sesong. Så stod jeg plutselig foran 9 måneder med behandling med stråling, cellegift og stamcelle transplantasjon. Så jeg gikk ned fra 93 kg til 72 i denne perioden, men jeg hadde lært mye om kosthold av Rudi (Johan Egil Rudi, trener) og hvor viktig dette var, så før jeg startet behandlingen bulket jeg opp med så mye mat som jeg orket fordi jeg skjønte det ville bli viktig for å klare seg. Jeg prøvde også underveis i behandlingen å spise så mye jeg klarte, men det var vanskelig. 

Espen var fast bestemt på at han ville tilbake på fotballbanen så fort som overhodet mulig og bare en uke etter stamcelletransplantasjonen var han tilbake på banen i lett trening, og han rakk faktisk også å få med seg en kamp før året var omme. Men selv om han var kreftfri så var det fortsatt en lang vei tilbake for å bygge seg opp igjen til å kunne spille fotball igjen på det nivået han var på.
- Det gikk nok 1,5 til 2 år før jeg følte meg ok igjen og at jeg kunne trene godt igjen. Runar og Rudi hjalp meg mye i denne perioden og satte opp et treningsopplegg som gjorde at jeg gradvis kunne komme tilbake igjen, sier Espen.


En viktig støttespiller for Espen i perioden før, under og etter sykdommen har vært Johan Egil Rudi.
- Rudi er noe helt spesielt. Han bruker veldig mye tid på spillerne sine og vil virkelig at man skal lykkes både på og utenfor banen. Han har på mange måter oppdratt oss og påvirket oss til å kanskje ikke ta de dumme valgene slik som alkohol og drikking i ung alder. Jeg har aldri vært borti en trener som gir så mye til laget sitt og man ønsker jo å gi tilbake da og ikke skuffe han, roser Espen. 

Rudi innrømmer selv at det var en ganske tøff beskjed å få at Espen hadde fått kreft, men gikk fort over i en modus hvor det viktigste var å finne måter å støtte og hjelpe Espen tilbake til livet og fotballbanen

- Husker faktisk at vi hadde så smått snakket om at han hadde en kul på halsen uten å tenke noe videre på det. 
Plutselig en dag så var det masse telefoner fra foreldrene på telefonen min og de ba meg møte på Ullern for å fortelle om at en legevenn av de hadde sendt de rett på radium for sjekk og at de mistenkte at dette ikke var særlig bra. Det var så klart et sjokk der og da når det ble stadfestet at det faktisk var dobbel kreft og greier, men veldig fort gikk jeg i modus på hvordan jeg kunne bidra og støtte Espen på veien mot å bli frisk. For det var det aldri noen tvil hos meg om at han kom til å bli. Både han, foreldrene og vi rundt var veldig positivt og offensive i hodet på at dette skulle gå aldeles strålende. Så jeg og medtrener på G19 Runar var på besøk på sykehuset, jeg og spillere var på besøk, vi var på overraskelsesbesøk hjemme hos han og vi gav han flaxlodd som skulle skrapes på ulike stadier i veien tilbake til 100% frisk. Tror faktisk ikke han vant på et eneste lodd, men vant mot kreften gjorde han, sier Rudi.

Espen trekker også frem at du faktisk prøvde han som midtstopper en kamp, hvordan syns du det fungerte?
- Hehe, ja det der er en av mine omskoleringshistorier som jeg nok må påstå ikke gikk veldig bra. Saken var at Espen kom fra Bærumsløkka som venstrekant, men var helt udugelig defensivt og løpte faen meg ikke. Så jeg tenkte; stor og sterk, venstrebent og ikke så glad i å løpe = venstre stopper. Så i en kamp mot Hauger når de fortsatt bare het Hauger så skulle jeg teste ut han OG Martin Aspelund som stoppere. Det rant så klart inn med mål, de hadde ingen evne til å vurdere risiko og jeg tror faktisk det ble med det før vi siktet oss inn mot spissrollen der det skulle gå så meget bedre ja, ler Rudi.

Har du noen gode råd på veien videre til din tidligere elev?
- Espen har allerede møtt mer motgang enn de fleste, både med mye skader og så kreften. Selv om det er tøffe tak og kjipt på så mange måter, er det ekstremt lærerikt og veldig formende som menneske. Så om jeg skal gi han noen tips så må det være å lytte til seg selv, stole på seg selv og ta vare på de som er verdt å ha rundt seg, sier Johan Egil Rudi


Beste Ullernminne
Selv om Espen har møtt en del motgang så har han også hatt mange fine øyeblikk i Ullerndrakta. Og spesielt opptrykket til Interkrets i sin siste juniorsesong står sterkt.
- Etter å ha vært ute med sykdommen for så komme tilbake å bidra på den måten jeg gjorde til at vi vant serien og rykket opp til Interkrets henger veldig høyt og sikkert aller høyest. Det var en utrolig morsom sesong og vanvittig moro å være en del av laget som leverte det beste resultatet for noe Ullern lag på juniornivå, sier Espen.
Jeg ser tilbake på en fin tid i Ullern og kommer alltid til å føle meg som en Ullern gutt. Og jeg kommer nok til å være her på kampdag hver gang jeg har muligheten og håper Ullern får en stor sesong. 

Ullern Fotball ønsker Espen lykke til i Ready og takker for alt han har bidratt med for klubben, og kanskje vi får se Espen tilbake i Ullern drakta i fremtiden.

Vi legger også ut en link her til en reportasje TV2 laget i forbindelse med Espen sin vei tilbake til fotballbanen.
https://www.tv2.no/v/1249432/


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.