IK G16: 3-1 seier mot Skeid i serieåpningen

Postet av Ullern Fotball den 24. Apr 2022

Tollef Guntvedt (bildet) og resten av G16 Interkretslaget har måttet vente litt på seriestarten på grunn av NM kamper, men i går lørdag var det endelig duket for første serierunde. Det skulle bli en kamp med to nokså ulike omganger.

2-0 til pause

En første omgang der lagene spillemessig er nokså jevne men der Ullern helt klart skaper de fleste og de største sjansene. Skeid er et godt og spillende fotballag som var veldig sterke i fjorårets 1.div G15 kun slått av Stabæk i serien, så det var ingen tvil om at dette kom til å bli en tøff kamp for hjemmelaget. Det høye presset skapte stadig problemer for Skeid i deres oppbyggende spill. 1-0 kommer etter ballvinning på Ullerns venstreside, Albert Aleksanjan får ballen inne i 16m og kommer til skudd fra litt skrå vinkel, Skeid sin keeper gir retur rett i bena på Danial Khoshpayam som setter pallen i mål fra 5m. Ullern er farlig frempå flere ganger før det høye presset igjen gir resultater, Andreas Vindenes vinner ballen og finner Nima Sharifi som flikker Aleksanjan gjennom alene med keeper og 2-0. Resultatet står seg til pause.

Vi er gode i 1.omg, men bruker mye energi

En godt gjennomført omgang der vi er villige til å ta steget frem for å både presse de, men også for å reparere presset de gangene det ikke sitter helt på første forsøk. Dette gir Skeid problemer som de sliter med å takle, vi vinner ballen ofte nærme deres mål og slik kommer både en og to null. Skeid liker også å presse høyt, de presser med såpass mange at de står mann mann bakerst, dette klart vi bare å utnytte sporadisk i 1.omg. Men det er en kraftkrevende måte å spille fotball på og det skulle vise seg senere i omgangen at ble vanskelig å opprettholde når vi måtte gjøre to bytter allerede før pausen, melder hovedtrener Johan Egil Rudi.

3-0 rett etter pause, så tar Skeid mer og mer over

Ullern kommer raskt ut av pausemodus og når Marius Stensland tar et frispark hurtig på ordre fra sidelinjen så kan Sharifi vise sine kvikke ben 1v1, hardt flatt innlegg og Marius Teigen kan øke ledelsen til 3-0. Kampen virker litt begravd da, men en enkel feil skulle gi Skeid troen og momentum mens Ullern ble slitne. 3-1 med 25.min igjen og det ble tøft hele veien inn men hjemmelaget ridde det av og kunne ta med seg 3 poeng fra første serierunde mot et godt Skeid lag.

Hale i land

Siden Edi Hockic måtte gi seg på oppvarming og Khoshpayam måtte av før pause var plutselig alternativene på benken nokså få og det påvirket hvordan vi kunne endre kampbildet når Skeid tok grep for å komme tilbake i kampen. Men gutta skal ha for at de som alltid står på hele veien inn og gir det de har, og i dag ble det en slik kamp på slutten at vi rett og slett måtte krige for å holde Skeid unna og forsvare vår ledelse. Men slik er fotballen av og til, ikke alltid går alt etter planen og da må en sørge for at arbeidshanskene er der og jobben må gjøres, avslutter Rudi.