Ustoppelige Bendik Foss Evensen ga nok en storseier for Ullern 2

Postet av Ullern Fotball den 26. Apr 2022

Ullern 2 vant hele 5-1 borte mot Kolbotn i forrige runde av 4 divisjon, avdeling 2. Mens motstander Rilindja stod med en seier og en uavgjort før møtet med Ullern.
Ullern stilte som vanlig med flere juniorer i troppen og flere av dem utmerket seg veldig mot Rilindja. Men kampens store spiller ga seg ikke før han hadde puttet hele 5 baller i målet til motstanderen.

Overlegent hjemmelag
Det var knyttet spenning til hvordan et ungt Ullern mannskap skulle klare seg mot eldre og mer rutinert motstand i Rilindja som har hatt en god start på sesongen. Men det var ganske tidlig klart for de drøyt 60 tilskuerne på tribunen at Ullern var det førende laget.
Ullern 2 hadde flere nesten gjennombrudd, spesielt på sidene som ble avvinket for offside, men det var tydelig at det bare var spørsmål om tid før hjemmelaget vil bryte gjennom Rilindja forsvaret som slet stort med tempoet til Foss Andersen og Joachim Sereba.
På midten imponerte unge Brage Tobiassen (f.06) med stor ro og herlige dragninger og det virket som han ikke hadde gjort annet enn å spille seniorfotball. Ved siden av hadde han Fredrik Stokke som med sin sedvanlige kraft og driv i spillet gjorde at de totalt dominerte midtbanen under hele kampen.

Det skulle gå hele 38 minutt før hjemmelaget fikk hull på byllen. Et herlig angrep anført av nevnte Stokke ender opp hos en ledig Joachim Sereba på høyresiden. Sereba slår et lavt innlegg foran mål som til slutt ender opp hos Mikael Foss Andersen som enkelt setter inn 1-0 til Ullern 2.
Lagene går til pause på denne stillingen med forventning om at her ønsker man å fortsette å angripe et bortelag som virket å slite med tempoet.

Den berømte proppen
Andre omgangen skulle bli en festforestilling av de hvite og rød, og spesielt Bendik Foss Evensen skulle gi Rilindja sitt forsvar søvnløse netter i lang tid fremover.
Et lite forvarsel kom etter 10 minutter av andre omgang når han runder keeper, dessverre så satt han ballen i stanga. Men bare 5 minutter etter bryter Bay-Larsen flott gjennom Rilindja forsvaret og serverer Foss Evensen på blankt mål og da sitter kveldens første for nummer 23. Og nå blir den berømte proppen dratt ut og det skulle komme hele 5 scoringer til fra hjemmelaget før de ga seg.
Nummer 3 kommer rett etter nummer 2, innbytter og debutant Nima Sharifi har akkurat entret banen når han spilles gjennom i bakrom, og han finner igjen Bendik som nok en gang står helt alene og kan bredside ballen ned i venstre hjørnet.
Sharifi skulle vise seg å bli en håndfull for Rilindja hvor han plaget de titt og ofte med farten sin i bakrom.

Hat-tricket til Bendik Foss Evensen bruker han bare drøye 12 minutter på å lage når han nok en gang kan bredside ballen i mål, denne gang etter innlegg fra en god Joachim Sereba.
Men Bendik var absolutt ikke ferdig for dagen, rekorden hans på 4 mål i en seniorkamp stod absolutt for fall.
Nummer 4 og tangering av rekorden hans er nok så lik den forrige. Sereba serverer et innlegg foran mål langs bakken og Bendik er sikkerheten selv. Nå har han scoret 4 mål på 17 minutter...
Siste scoringen hans og ny rekord for 17-åringen kommer etter ca 40 minutter spilt av andre omgang når han vender seg fint fri i boksen etter pasning fra Bay-Larsen og setter ballen kontant i hjørnet til høyre for keeper.
Siste scoringen for dagen kommer 2-3 minutter før slutt og denne gang er det debutant Nima Sharifi som får æren av å avslutte nedsablingen av Rilindja. Som vanlig må man nesten kunne si så kommer Sereba rundt på høyre og serverer ballen lavt inn foran mål og der ligger Sharifi der han skal. Dette var kveldens 4 assist fra Sereba!

Strålende gjennomført
Hovedtrener for Ullern 2, Anders Johansson var naturlig nok meget fornøyd etter kampen.
- Dette var en veldig godt gjennomført fotballkamp fra start til slutt fra vår side. Vi hadde et fokus før kampen på at vi ønsket å holde nullen, noe vi har slitt litt med tidligere. Vi vet jo at vi har gode offensive spillere som kommer til å skape sjanser og mål, men vi ønsket som sagt å holde nullen, så selv på fire og fem null var dette et viktig fokus. Og det er jeg spesielt godt fornøyd med at vi klarte å holde det fokuset gjennom hele matchen.

Bendik Foss Evensen putter hele 5 mål i dagens kamp, hva vil du si om en slik prestasjon?
- Hehe, ja det er selvfølgelig spesielt å klare det på dette nivået, men jeg er egentlig ikke overrasket heller. Han har jo gjort lignende tidligere, så hvis han får sjansen så sitter den ofte i nettet, sier Johansson.

Du ga mange juniorer sjansen i dag hvor hele fire av dem fikk sin debut på seniornivå, hvordan syns du dem leverte?
- Det er alltid moro å gi unge spillere sjansen til å prøve seg, og ekstra moro er det når de kommer inn og tar vare på sjansen sin. Brage Tobiassen starter på midten og viser oss at han absolutt tar nivået og spiller en ordentlig god kamp, Nima som kommer inn i andre omgang gjør akkurat det han skal og får seg både mål og assist. Jeg syns det er veldig lovende og godt å se at vi har 6 spillere fra juniorlaget utpå der i dag og alle leverer. Så må jeg også si at spillerne fra A-stallen som spiller i dag går foran og hjelper de unge spillerne godt utpå der. Det gjør at dette blir en veldig fin arena for de unge spillerne å utvikle seg til å bli seniorspillere etter hvert, roser Johansson.

(3 fornøyde debutanter f.v Andreas Vindenes, Albert Aleksanjan og Nima Sharifi. Og i tillegg debut fra start for Brage Tobiassen. Alle født 2006.).

KAMPFAKTA
Ullern 2 - Rilindja: 7-0
Mål: Foss Andersen (Sereba), Foss Evensen x5 (Bay-Larsen 2, Sereba 2, Sharifi), Sharifi (Sereba).
Tilskuere: 60

POENGBØRSEN

3. poeng: Bendik Foss Evensen
17-åringen er til tider ustoppelig og gir seg ikke før hele 5 baller lå i nettet. Sulten som han er så er det mulig han fortsatt ergrer seg over at det kunne vært seks, men for en prestasjon.

2. poeng: Joachim Sereba
Serverer hele 4 assist til sine lagkompiser og er 90 minutter med plage for venstre backen til Rilindja. Med fart og teknikk gjør han rett og slett livet småsurt for motstanderen.

1. poeng: Sindre Grytnes
I en kamp hvor man vinner 7-0 så er det ikke nødvendigvis forsvarspillerne som stjeler overskriftene. Men vi må uansett trekke frem Grytnes som leverer en bunnsolid kamp fra start til slutt og gir Ullern laget ro og trygghet i de bakre rekker.