IK G16: Vi hevder oss godt i Interkrets G16

Postet av Ullern Fotball den 14. Mai 2022

Ullern er tilbake i G16 Interkrets med sine 2006 modeller og i femte serierunde ble Begby fra Fredrikstad slått med solide 6-0. Etter fem serierunder står Ullern med 9 poeng og skal møte Lillestrøm i G16 NM runde 3 neste helg. Vi tok en prat med hovedtrener for G16 gruppen Johan Egil Rudi om sesongen så langt. 

A kamp på skjermen etter seier mot Begby. 

En spennende spillergruppe 

Vi har hatt en del utskiftninger i stallen vår siden siste seriekamp i fjor høst. Flere har tatt steget opp til G19 gruppen og nye spillere har kommet til å supplert gruppen på strålende vis. Det gjør oss naturlig nok litt mindre samspilte, men det kommer seg etterhvert som vi får flere kamper sammen. Til nå i Interkrets serien har vi hevdet oss i alle kamper, stortapet mot Asker speilet ikke helt spill og sjanser i den kampen. I tillegg har vi tatt oss videre i G16 NM og vi gleder oss til å møte Lillestrøm i 3.runde neste helg. En spennende spillergruppe med flere som har fått sine sjanser både hos G19 og i B kamper de siste ukene. 

God flyt mellom nivåene 

Det er ingen tvil om at når spillerne er gode nok og viser gjennom handling at de fortjener større utfordringer så får de nettopp det i Ullern Fotball. Jacob Francke er allerede en fast del av A-stallen og Brage Tobiassen deltok i sin første tropp denne helgen. Den gode dialogen mellom gruppene gjør at spillerne som er klare for sjansen i trening og kamp både med G19 gruppen og i 4.divisjon med rekruttlaget. Dette er veldig motiverende og inspirerende for våre gutter, de ser at med ekstra innsats så får du ekstra sjanser. 

En maraton og ikke en spurt 

Selv om alle av natur ønsker å bli så god som mulig så fort som mulig så er det nå engang slik at ting tar tid, og det gjelder også i et utviklingsløp for disse 16 åringene. For mye for tidlig fører ofte til mindre i det lange løp, det skal ikke mange skadene til før alt det ekstra en stappet uken full av har gått tapt. Så med skolehverdag, stor iver og økter på Ullern så handler det for mange om å finne balanse som gjør at de kan møte på det viktigste, økten med laget, i så uthvilt tilstand som overhode mulig. Skal en lære seg å gjøre fotballhandlinger raskere og bedre så må en være uthvilt, viss ikke så blir det en seig suppe. Med flere kamparenaer, flere kamper i uken, NM og hospitering så gjelder det å holde tungen beint i kjeften og hjelpe spillerne med å finne den riktige balansen mellom trening og hvile. Vi må alle husk at i et utviklingsløp så må vi ta den tiden vi trenger, det er en maraton å bli god og en skal ha det moro på veien. Det må vi aldri glemme, det er en lek selv om det for mange av oss er det viktigste i verden når det står på. 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.