Ullern videre til cupens 2.runde

Postet av Ullern Fotball den 19. Mai 2022

Ullern møtte et Asker lag som har prestert langt under forventningene som var før sesongen. Disse lagene møtte hverandre også forrige sesong i cupen, og som i fjor så ble Ullern for sterke for laget fra Bærum. Der sist kamp var en spennende affære så var Ullern langt mer overlegne i gårsdagens oppgjør på CC Vest Arena.

Full av energi
Forrige hjemmekamp mot Fløy brukte Ullern 45 minutter på å våkne. I kampen mot Asker var det tydelig at Ullern skulle være på fra første spark på ballen. Langt mer energisk og plagsom for motstanderen og det ga resultater ute på banen.
Håkon Øverby kom inn mot Fløy sentralt på midten og fikk fornyet tillit mot Asker. Og som mot Fløy så gjorde han en viktig ryddejobb sentralt.

Første omgangen hadde ikke altfor mange målsjanser. Asker hadde et par halvsjanser og Ullern hadde en stor mulighet når Bendik Foss Evensen ble spilt alene gjennom av Dreni Ademaj. Dessverre for Ullern så får Foss Evensen et litt for langt touch som hindrer han å få avsluttet skikkelig.
Men like før pause sitter den for hjemmelaget. Ullern vinner et kast høyt oppe i banen, kastet tas kort og Lars Austnes svinger ballen inn i feltet. På bakerste ligger Aslaksrud som finner Ademaj som på vakkert vis banker ballen i hjørnet med hans nest beste fot.

(Arkivfoto: Bendik Foss Evensen)

Solid kampen gjennom

Ullern fortsetter på sett og vis som i første omgang. De er energiske i presset og vinner ballen fort tilbake når den mistes. Heller ikke andre omgangen byr på flust av sjanser, men det er et bunnsolid Ullern som kun slipper til ett skudd på mål i løpet av kampen. Når 2-0 kommer etter 72.min virker det som Asker er fullstendig sluttkjørte. Scoringen kommer på en corner som Dizdar vinner i luften og Jens Bonde Aslaksrud kan styre den enkelt i mål.

Hjemmelaget kontrollerer kampen ut og helt på slutten får også 17-åringen sin første scoring for sesongen for a-laget når han mottar en vakker ball fra Magnus Fosen. Foss Evensen drar av en Asker forsvarer og setter ballen kontant i hjørnet.

Dommeren blåser i fløyten like etterpå og da kan Who let the dogs out nok en gang runge ut over CC Vest Arena.

Fredag 20.05. er det trekning for 2.runde og det knyttes stor spenning til hvem som blir neste motstander.

Håper på Stabæk
Trener Didrik Bjella var langt mer fornøyd etter kampen mot Asker enn han var etter Fløy kampen.
- Ja, dette var en langt bedre gjennomført fotballkamp. I dag spiller vi to like omganger som andre omgangen mot Fløy. Hadde vi spilt slik mot Fløy så hadde vi tatt 3 poeng der, det er jeg sikker på. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan vi responderte i dag. Vi legger ned en solid arbeidsinnsats og Asker har vel bare en målsjanse i løpet av hele kampen.

Og trener Didrik Bjella har allerede gjort seg opp noen tanker om hvem han håper på i neste runde.
- Nå er jeg litt usikker på hvordan trekningen blir, vi vet jo ikke helt enda hvor mange lag fra lavere divisjoner som kommer seg videre til 2.runde. Men det er vel sannsynlig at vi møter et lag fra omtrent vårt nivå. Men hvis jeg skulle komme med et ønske så må det være et møte med min gode venn Erik Kjønø og Stabæk. Det ville selvfølgelig vært en veldig tøff motstander, men det hadde vært et morsomt oppgjør. Også har vi jo vist tidligere at vi kan hamle opp mot antatt bedre motstand i enkeltkamper. Men vi får se på fredag hva som blir fasiten, uansett ser vi frem til å møte den det måtte bli også retter vi fokuset nå mot søndagens kamp mot Egersund som blir vel så viktig, avslutter Bjella.

KAMPFAKTA

Ullern - Asker: 3-0

Mål: Ademaj 45.min (Aslaksrud), Aslaksrud 71.min (Dizdar), Foss Evensen 89.min (Fosen).

Gule kort: Stokke, Isegran, Hauso

Bytter: Stokke 73.min (Getz), Aarstad 73.min (Kastrati), Hanche-Olsen 75.min (Skårn), Haugen 79.min (Emanuelsen), Kadri 79.min (Heredia-Randen), Mufoncol 87.min (Ademaj).

Tilskuere: Ca 150

POENGBØRSEN

3.poeng: Magnus Fosen

For en 2.omgang av den unge midtstopperen. Fullstendig sjef i forsvaret og lar ingenting passere. Bryter foran motstander gang etter gang og er strålende med ball. Kroner en glitrende kamp med en utsøkt assist på siste scoringen! BB

2.poeng:Espen Lindøe

Kanonkamp av Lindøe. Aggressiv og vinner omtrent alt av 1 mot 1 dueller. Spiller sin beste kamp så langt denne sesongen og er virkelig med på å bidra til at Asker nesten ikke kommer seg til en eneste avslutning. Er et par anledninger hvor Asker faktisk kunne skapt en stor sjanse, men da er Lindøe der i siste liten.

1.poeng: Dreni Ademaj

Avslutter første omgangen med en nydelig scoring. Jobber utrettelig gjennom hele kampen og er mye av den kreative kraften også denne kampen. Blir bare bedre og bedre i Ullern trøyen!