Poenget glapp på tampen mot Vard Haugesund

Postet av Ullern Fotball den 4. Jul 2022

Etter å ha kjempet seg tilbake to ganger, så måtte Ullern gi tapt helt på tampen av kampen. Et utrolig billig straffespark med påfølgende rødt kort til Henrik Navarsete ble spikeren i kisten for Ullern.

Henrik Navarsete i fokus
Navarsete startet kampen med en passiv tilværelse på benken, men måtte inn når Ismar Dizdar måtte kaste inn håndkleet i det 18.minutt.
Førsteomgangen var lite innholdsrik og begge lag hadde hver sin gode mulighet, men ingen av lagene imponerte noen av de drøye 200 oppmøte på Haugesund Sparebank 1 Arena.

2.omgangen derimot inneholdt alt det 1.omgang ikke hadde selv om det skulle ta 25 minutt av 2.omgangen også før det tok fyr.

Vard Haugesund bryter på midten og går rett i angrep. Eric Ndayisenga kommer seg fri på venstresiden og fra litt skrått hold alene med Jesper Wold finner han et ørlite rom helt nede ved lengste stolpe og ledelse til hjemmelaget.

Dette var starten på en særdeles innholdsrik avslutning på kampen. Ullern utligner bare 3 minutter etterpå etter en dødball. Ballen stusses ned til Jens Aslaksrud som finner midtstopper Henrik Navarsete som har gjort en bevegelse i boks som selv Brauten ville vært fornøyd med og Navarsete kan bredside inn 1-1.

I det 79.minutt roter Ullern bort ballen utenfor egen 16 meter og Roy Andre Miljeteig setter ballen meget flott nede i hjørnet til venstre for keeper.
Ullern gir derimot ikke opp og flytter frem mye folk i boksen. Espen Lindøe slår en lang ball opp som stusses av en Vard spiller rett til Henrik Navarsete som header inn nok en utligning.

Dessverre for Ullern og Navarsete så får han sitt andre gule kort når dommer mener han handser i muren på et frispark fra 20 meter og det dømmes straffespark til Vard når det gjenstår 2 minutter av kampen. Dommer selv måtte innrømme at straffen var av det softe slaget når han fikk se den selv i reprise etter kampen.
Men ingenting å gjøre med det der og da, det er dømt straffe og Roy Andre Miljeteig gjør ingen feil og setter inn sitt andre og Vard Haugesund sitt tredje mål for dagen.

I jakten på nok en utligning får Vard Haugesund en overgang helt på tampen og alene med keeper setter Dion Osdautaj inn den endelige spikeren i Ullern kisten, og bortelaget må reise tomhendt hjem igjen til Oslo.
Og kampen sett som en helhet så var det ikke ufortjent at det ikke ble poengfangst borte mot Vard Haugesund. Ullern står fortsatt uten seier på bortebane og spesielt på naturgress har laget slitt med å prestere.
Og trener Didrik Bjella hadde ikke noe godt svar etter kampen på hvorfor laget har slitt så mye på bortebane og spesielt på naturgress denne sesongen.

- Nei, det har vi ikke noe klart svar på. Vi har spilt et par kamper på naturgress tidligere i sesongen hvor underlaget var så som så og litt vanskelig å spille den type fotball vi ønsker, men slik som i dag hvor vi spiller på en kanonfin eliteserie gressmatte så burde forholdene absolutt ligge til rette for å spille bra fotball. Så det er absolutt ingen unnskyldning. Og være god på bortebane er en egenskap det også og så langt i år har vi ikke hatt den egenskapen, sier Didrik Bjella.

Kampfakta
Vard Haugesund - Ullern: 4-2
Mål: Ndayisenga 72.min, Navarsete 75.min, Miljeteig 79.min, Navarsete 85.min, Miljeteig 88.min (str), Osdautaj 90.min.
Gule kort: Dizdar, Nordtveit, Navarsete x2, Osdautaj,
Rødt kort: Henrik Navarsete
Tilskuere: ca 200

Poengbørsen
3.poeng: Henrik Solvoll Navarsete
Kommer inn etter 18 minutter å lå an til å berge poeng for Ullern med sine to utligninger. Men en uheldig avgjørelse fra dommer så endte han opp med sitt andre gule kort og dermed rødt. Har scoret sene mål før og viser at han er meget flink i motstanders boks.

2.poeng: Magnus Fosen
En av få Ullern spillere som spiller en meget godt kamp totalt sett. Er uheldig og mister ballen på første målet til Vard Haugesund, men er bunnsolid ellers. Viser stadig tegn på at han blir bedre og bedre for hver kamp som går.

1.poeng: Espen Lindøe
Leverer stabile prestasjoner og man vet hva man får. I en kamp hvor mange av spillerne sliter så gjør Espen en ganske god kamp.