God gjennomkjøring mot Bærum

Postet av Ullern Fotball den 29. Jan 2024Første treningskamp for Ullern var mot Bærum i den nyopprettede Obos Supercup. Ullern har hatt stor utskiftning i stallen siden forrige sesongs nedrykk fra PostNord og vår nye hovedtrener Alexander Bendiksen var fornøyd med kampen selv om det endte med 2-0 tap på Aj Arena. 


Foto: Merethe Fosby


Ullern stilte et meget ungt mannskap i kampen mot Bærum med blant annet nylig landslags uttatte 15-år gamle Philip Fjellman fra start. I tillegg fikk vi se nysigneringene Noah Sergio, Sindre Lundh og Vegard Holsæther gjøre sine uoffisielle debuter. 

Ullern startet kampen veldig rotete og det tok ikke mange minuttene før Bærum setter inn 1-0 når Jesper Tuven Holter setter ballen sikkert i mål når han kommer alene gjennom mot Jesper Wold i Ullern buret. 


Det tar drøye 10 minutter før Ullern begynner å få litt mer kontroll på eget spill, og den påfølgende halvtimen så er det Ullern som styrer mesteparten av spillet. Bærum får et par farlige brudd og kunne fort økt ledelsen, men det er mye positivt å spore fra bortelaget. Jonathan Aarenes kunne og burde kanskje satt inn utligningen når han blir spilt strålende alene med keeper av Brage Tobiassen etter et mønsterangrep, men dessverre for Aarenes og Ullern så ender avslutningen til side for mål. 


Like før pause så øker Bærum ledelsen til 2-0 ved Ludvig Hertzenberg, men Bendiksen var passe fornøyd med mye av det han fikk se av sine gutter i første omgang. 

- etter en litt rotete start så syns jeg vi får til mye bra offensivt, men vi sliter litt med å få satt det høye presset vårt, så der må vi se om vi kan forbedre oss til andre omgang, sa Bendiksen i pausen. 


Foto: Merethe Fosby


Bedre i 2.omgang

Ullern gjør noen bytter i 2.omgang, blant annet kommer Vegard Holsæther inn til sin debut etter overgangen fra Gjelleråsen. De helhvite for anledningen virker å ha hatt en god prat i garderoben i pausen da det høye presset Bendiksen ikke var fornøyd med sitter langt bedre etter pausen. Ullern skaper flere gode muligheter og Bendik Foss Evensen føler nok på at han burde hatt en scoring med seg hjem fra Aj Arena. Han får to meget gode sjanser i boksen, men dessverre for Foss Evensen og Ullern så sitter ikke avslutningene helt fra unggutten som normalt sett er sikkerheten selv foran mål. 


Det blir ikke flere mål, men mye positivt å spore selv om det endte med tap i Bærum. Med enda god tid til seriestart så blir det spennende å se hvilket mannskap Bendiksen mønstrer i serieåpningen i april. 

Vi er ganske happy med hvordan ting så ut denne kampen. Det er en del nytt for flere og vi har en gradvis progresjon gjennom kampen. Også får både vi og spillergruppen en del svar på hvor vi står per nå, også skal vi jobbe med kvalitet på trening fremover for å bli bedre, sier Bendiksen. 


Det er et ganske ungt mannskap du kommer med i dag, og veldig mange unge gutter fra eget akademi. Kan man forvente at Ullern kommer til å signere flere nye spillere før seriestart? 

- Først og fremst så jobber vi med å forbedre de spillerne vi har, men det er klart at vi ønsker å se på muligheten for å forsterke oss frem mot seriestart. Vi har noen som enda er uavklart foran kommende sesong og som ikke var med i dag, men vi ser også på andre konkrete spillere som vi tror kan bidra til å gjøre oss sterkere i sesongen som kommer. 


Lagoppstilling: 

1. Jesper Wold

4. Anders Vestengen (prøvespiller) (Bjørge 85.min)

14. Jacob Francke

19. Herman Udnæs (Hockic 45.min)

29. Philip Fjellman (Goulehi 60.min)

6. Noah Sergio (Peya 45.min)

21. Sindre Lundh (Holsæther 45.min)

10. Brage Tobiassen (kpt)

22. Jonathan Aarenes (Støfring 45.min)

24. Albert Aleksanjan (Gjesdahl 45.min)

23. Bendik Foss Evensen (83.min Khoshpayam)


Res: 

12. Mikkel Skretting

 2. Francklyn Goulehi

8. Vegard Holsæther

15. Edi Hockic

17. Junior Peya

25. Dani Khoshpayam

26. Thomas Støfring

27. Nicholas Gjesdahl (prøvespiller)

28. Jon Røen Bjørge


Foto: Merethe Fosby


Poengbørsen

3.poeng: Jacob Francke

Francke avsluttet sesongen i fjor med en strålende prestasjon mot Levanger i siste serierunde. Og unggutten gjør sine saker meget godt mot Bærum og bortsett fra noen rotete første minutter, så fullfører han resten av kampen på meget godt vis. 


2.poeng: Vegard Holsæther

Kommer inn i pausen og er med på å gi midtbanen enda bedre kontroll i andre omgang. Flink og rolig med ball og finner ofte gode løsninger. En finfin debut av nysigneringen og kunne med en litt bedre avslutning kronet debuten med scoring. Spennende å følge med videre!


1.poeng: Noah Sergio

Fort gjort kanskje å legge ekstra merke til de nye signeringene, men også Noah Sergio viste pro på godt overblikk, bra ballbehandling og evnen til å løse trange situasjoner på banen. Fysisk også sterk og står godt i 50/50 duellene. 


Philip Fjellman tatt ut på G16 Landslaget

Postet av Ullern Fotball den 19. Jan 2024

Som om ikke plass i A-stallen og proffkontrakt var nok, kom nyheten om at Philip også er tatt ut til G16 landslaget sin talentsamling i Sarpsborg neste helg!

Vi tok en prat med Philip for å høre hvordan de siste dagene har vært for gutten. 

Hvordan har de siste to dagene med A-stall, proffkontrakt og uttak til landslag vært? Hvilke tanker har gått gjennom hodet ditt?


"De to siste dagene har det ikke gått så alt for mye igjennom hodet mitt pga jeg for det meste bare har vært glad og fornøyd med de store nyhetene jeg har fått og hvor mye jeg gleder meg videre til å fortsette å jobbe på."


Hvorfor tror du du har blitt tatt ut?

"Jeg tror jeg har blitt tatt ut fordi jeg har alltid prøvd mitt beste i kamper, kretskamper og kretstreninger der jeg også har prestert bra som landslagstreneren likte."


Hva skal du jobbe for å utvikle fremover for å ta nye steg som fotballspiller?

"Nå videre kommer jeg vel bare til å tenkte på å bli bedre på det jeg er best og jobbe med det som trengs så jeg kan bli en enda bedre fotballspiller og nå mitt fulle potensial."


Trener for A-laget, Alexander Bendiksen, sier følgende om uttaket:

"Først og fremst er dette veldig gøy for Philip, men det er ikkje å legge skjul på at det er etterlengtet for oss som klubb å ha med en spiller i dette selskapet. Det betyr mye for våre mange unge og ambisiøse spillere å se at både A-stall og landslagsplass er innen rekkevidde dersom en trener mye og godt over tid. Nå skal vi hjelpe Philip konsentrere seg om å bli litt bedre hver dag og sørge for at han slipper masse støy fra omgivelsene."


G19 trener Johan Egil Rudi har fulgt Philip tett de siste årene og sier følgende:

"Philip har hatt en meget solid 2023 sesong med både KM tittel på G15 og G19, debut Norsk Tipping ligaen og Post Nord. Har tjent stort på å bli matchet tøft i G19 gruppen der han virkelig har måttet krige om spilletiden og begynt å bruke den enorme fysikken sin til å ta mer og mer for seg. Kombinasjonen å bære stort ansvar på G15 og å være i angrepsposisjon i G19 gruppen har vært en fin kombinasjon både for å spisse det han er god til og samtidig bli avslørt på det som måtte bli bedre. Har også gjennom vinteren blitt prøvd å backrollen på krets og sonenivå, og taklet det på glimrende vis. Med kontrakt i hånd og A stall på plass så kan han få den roen som trengs for å fokusere på å bli litt bedre for hver dag som går. At det nå belønnes med plass på talentleir viser at vi har gjort mye riktig og at Philip selv har gjort seg nytta av det på beste vis."


Vi gratulerer Philip og gleder oss til fortsettelsen!


P.S Her finner du hele troppen:

https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/landslagsskolen/2024/uttak-equinor-talentleir-gutter/

Uke 3 - Etablert angrep

Postet av Ullern Fotball den 13. Jan 2024

Første fulle treningsuke gjennomført med fin progresjon gjennom uken. Kommende blir det litt mer tid brukt på angrepsspill. I og med at belastningen var høy denne uken, reduserer vi litt kommende. 

RUTINER:

  • Fravær seinest 12:00
  • Ferdig skiftet seinest 10 minutter før i garderoben
  • Utstyrsansvarlige sørger for at alt utstyr er klart 10 min før øktstart

Lagsfunksjon uke 3: Etablert angrep

Mandag:

Spillermøte 18:45

Trening kl 19:30

Innhold: Minispill, pasningsøvelse 4v2(3), taktisk trening 11v11, spill 11v11

*Fin dag å trene styrke overkropp

Tirsdag:

Fri

Onsdag:

Fri

Torsdag:

Trening kl 17:00

Innhold: Minispill, EPE, taktisk trening + spill 11v11

*Fin dag å trene styrke overkropp

Fredag:

Fri

Lørdag:

Trening kl 11:15

Innhold: Minispill, EPE, spill 11v11

Lunsj etter økten!

*Fin dag å trene styrke bein

Søndag:

Fri


"Vinnere fokuserer på tingene som bidrar til å vinne, mens alle andre kaster bort tid på å rettferdiggjøre hvorfor de ikke er villige til å gjøre de samme tingene."
"Gleder meg til årets sesong!"

Postet av Ullern Fotball den 12. Jan 2024

Jacob Francke har akkurat rukket å fylle 18-år og er klar for sin fjerde sesong (!) på seniornivå med Ullern. Etter å ha debutert som 15-åring så har skader satt unggutten en del på sidelinjen de siste par årene, men han har allikevel rukket å spille 40 kamper på seniornivå til tross for sin unge alder. Nå er han skadefri og virkelig klar for å kjempe om plassen i elleveren denne sesongen.

Spennende tider
Jacob Francke ble tatt opp i seniorstallen allerede tilbake i 2021. Etter glimrende spill på aldersbestemt og spill for G15 landslaget ble han tatt opp i stallen til Didrik Bjella som senere samme sesong endte som seriemester i 3.divisjon. 
Nå er Ullern tilbake i 3.divisjon etter nedrykket forrige sesong, men Francke tror dette kan bli en viktig sesong for mange av de unge spillerne i klubben. 
Jeg er veldig spent foran årets sesong og har veldig tro på det prosjektet vi jobber med nå. Vi ønsker å spille Ullern fotball som innebærer at vi ønsker å ha ballen i laget og satser på raske gjenvinninger hvis vi mister den. Dette er også en type fotball som alle de unge spillerne i klubben er godt vant med fra tidligere, så jeg tror det kan funke veldig bra. 
Vi er mange unge spillere her nå som har prestert bra både på dette nivået og nivået over, så jeg tror dette kan bli veldig bra. Skal ikke se bort i fra at det også kan komme et par nye navn fra juniorlaget som kommer til å utmerke seg i årets a-lag. Jeg tror feks Albert Aleksanjan kan bli veldig spennende å følge denne sesongen, sier Francke. 

Men selv om det er mange spennende unge spillere i troppen så er Francke klar på viktigheten av å ha erfarne seniorspillere også i laget. 
- Jeg tror det blir viktig at vi får til en god miks av yngre spillere og eldre og mer erfarne spillere. Jeg vet det er noen av de eldre spillerne i laget som fortsatt er uavklart med tanke på kommende sesong, men jeg håper virkelig at de er med videre. Det er til stor hjelp for oss unge spillerne å ha noen man kan snakke med og som kan hjelpe deg underveis i kamper. Siste kampen mot Levanger feks som jeg egentlig syns gikk veldig bra, så fikk jeg masse hjelp fra Espen Lindøe underveis i kampen. Og det var avgjørende for at det gikk såpass bra som det gikk, spesielt med tanke på styrken til Levanger. 

(Jacob Francke har måttet tilbringe mye tid på tribunen de siste par årene. Nå håper den unge midtstopperen at den tiden er forbi.) 

Litt ny start

Jacob debuterte som nevnt allerede i 2021, men sesongen 2022 ble ganske amputert på grunn av et langvarig skadeavbrekk. Og preseason 2023 fikk han nok et tilbakeslag som satte han mye på sidelinjen de første månedene. Men sakte, men sikkert har han nå jobbet seg tilbake i form og lagt skadeproblemene bak seg. 

- Jeg har som du nevner måttet være veldig tålmodig og som ung spiller så kan det være veldig vanskelig. Det har vært tider hvor jeg nesten har tvilt på at jeg skal klare å komme skikkelig tilbake igjen når man hele tiden møter motgang. Men nå som jeg har vært skadefri over en lengre periode så har jeg lært meg å stole mer på kroppen igjen og ikke være redd hele tiden for nye tilbakeslag. Så jeg håper og tror jeg kan legge det bak meg nå og kun fokusere på å bli så god som mulig på fotballbanen. 

Det har vært interesse rundt flere av dine lagkamerater fra høyere nivåer og til og med fra eliteserien, er det inspirerende for din egen del og har du ambisjoner selv om eliteseriespill og kunne leve av fotballen? 

- Jeg tenkte mye mer på det før enn jeg gjør nå. Nå har jeg egentlig bare fullt fokus på å være frisk og å gjøre det så bra som overhodet mulig for Ullern. Det er det målet jeg har foran meg nå, så får vi heller se hva fremtiden bringer når den tid kommer. Jeg ser veldig frem til å spille i avdelingen vi har havnet i denne sesongen, masse lokale lag er veldig gøy. Så jeg håper vi får masse støtte fra tribunen både på hjemme og bortebane denne sesongen, avslutter Francke. 
Ullern deltar i OBOS Supercup!

Postet av Ullern Fotball den 30. Nov 2023

MSA: Nytt poeng på hjemmebane mot Strømmen

Det er knyttet stor spenning til avdelings oppsettet i neste års Norsk Tipping-ligaen som kommer 8. desember, men allerede nå er det klart at Ullern deltar i det nye konseptet OBOS Supercup.

Dette er en turnering i oppkjøringsperioden for lag i Stor-Oslo som begynner i måneddskiftet januar/februar og pågår fram til påske. Det spilles gruppespill i to avdelinger, hvor vinner og andreplass går videre til semifinale og vinnere av disse møtes i en finale. Det er også et B-sluttspill for tredje- og fjerdeplass i grunnspillet.   

«Dette er et helt nydelig konsept som innføres. Å spille om poeng, uansett hvordan en vrir og vender på det, er noe annet enn `vanlige` treningskamper. Det gjør at både spillere og trenere går inn i kamp med litt mer spenning og gjør at kampen blir mer verdifull og forberedelsene til seriespillet bedre. Vi gleder oss veldig» - sier hovedtrener Alexander Bendiksen

 

Vår første kamp i OBOS Supercup blir borte mot Bærum 27. Januar kl. 13:00.

Også a-lagets spillere er godt fornøyde med at det blir lagt opp til å telle poeng allerede fra januar. - Et bra initiativ av Skeid å arrangere denne cupen. Oppkjøringen kan ofte føles litt for lang, så det skal bli bra å spille litt kamper med god motstand, som føles som om det teller litt mer enn treningskamper, sier Jacob Francke.

OBOS Superligaen består av to grupper med lag fra Post Nord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen. Ullern er i avdeling 1.

Her er foreløpig oppsett.
 
Avdeling 1:
 Bærum SK
 Kvik Halden
 Oppsal
 Frigg
 Ullern
 Gjelleråsen
 Follo
 Asker
 
Avdeling 2:
 Grorud
 Arendal
 Eidsvold Turn
 Nordstrand
 Lørenskog
 Ull/Kisa
 Skeid

«Mange gode lag som er i toppen av 3 og 2 div, så blir spennende å matche seg mot dem. Så er det også deilig å spille om poeng i en til vanlig litt kjedelig periode» - sier Bendik Foss Evensen om utfordringen som venter i avdeling 1.

Amedia skal sende kampene, så for de som er mindre glad i kuldegrader kan sitte hjemme i sofaen og nyte god «Ullernfotball» med et pledd og tekopp i hånden. Som om ikke det var nok vil det også bli opprettet en podcast om cupen.

Vi lar Jacob Cleve Broch avslutte det hele med følgende kommentar: "Jeg gleder meg vilt mye til å spille om poeng allerede rett over nyttår - dette blir gøy"

Vi er enig, gøy blir det garantert!