Ismar Dizdar overtar kapteinsbåndet!

Postet av Ullern Fotball den 21. Feb 2022

Ismar Dizdar kom til Ullern i 2021 og ble umiddelbart en publikumsfavoritt med sin oppofrende innsats og ikke minst sine mål. Allerede i sin første seriekamp avgjorde han på overtid borte mot Skeid 2 og nå overtar han som kaptein etter Finn Badou Jor. 

Ismar vokste opp i Fredrikstad, nærmere bestemt Østsiden. Der spilte han fotball i barn og ungdommen frem til han var 16 år og meldte overgang til Fredrikstad. Der var han i 3 sesonger, men når seniordebuten for A-laget lot vente på seg valgte han å dra til Bærum.
- Jeg valgte å dra fra Fredrikstad det siste året jeg var junior. Jeg trente så og si fast med A-laget da og de sa de ville satse på meg, men de avventet og ville se an litt før de tilbydde meg kontrakt. Det var litt kaos i Fredrikstad på den tiden og det var ikke så mange av de yngre guttene som fikk sjansen. De byttet trener hver eneste sesong som igjen hentet inn sine egne spillere så jeg følte aldri at vi ville få sjansen. Jeg satt 12-13 kamper på benken i Obos, men jeg visste at jeg aldri kom til å komme innpå. Det var en kamp husker jeg hvor alle midtstopperne var skadet og en annen hadde influensa dagen før kamp, men selvfølgelig ble han frisk å spilte hele kampen, så da ble det benken allikevel, ler Ismar.


I Bærum fikk han 38 kamper i PostNord fordelt på 2 sesonger og der ble han også kjent med de nåværende Ullern spillerne Thorvald Nergaard, Håkon Øverby og Espen Lindøe som også spilte der.
- Det var jo litt spontant når jeg meldte overgang til Bærum og det var første gang jeg flyttet hjemmefra, så det var veldig mye nytt for meg. Konkurransesituasjonen i Bærum var også veldig høy så jeg var ikke helt sikker da på at jeg hadde gjort det rette valget. Men det gikk seg til etter hvert og jeg fikk en god del spilletid, selv om jeg kanskje skulle ønske at jeg fikk enda mer. 

Overgangen til Oppsal
Spilletid var også nøkkelordet når han foran 2019-sesongen meldte overgang til Oppsal som da spilte i PostNord de også.
Daværende trener i Oppsal, Gisle Olsen viste stor interesse for Dizdar og lovnad om spilletid gjorde at Dizdar valgte en overgang til Oppsal.
- Oppsal var en veldig fin tid og veldig viktig for meg som fotballspiller. Selv om vi resultatmessig endte opp med nedrykk, så var det viktig for meg å få spille fast, og jeg følte jeg utviklet meg veldig den sesongen. Vi hadde en veldig tøff første halvdel av sesongen og hadde nok ikke sterkt nok lag, men så fikk vi inn 2-3 forsterkninger på sommeren og da spilte vi mye bedre. Tror kanskje vi hadde klart oss i divisjonen hvis vi hadde hatt det laget fra start av. 

Etter nedrykket ville Ismar fortsette å spille i 2.divisjon og valget falt da på Kjelsås, men overgangen dit ble aldri helt den suksessen han hadde håpet på. Coronaperiode og lite spilletid når man endelig fikk spille igjen gjorde at Ismar nok en gang måtte vurdere sine muligheter.
- Den sesongen var kanskje den tyngste jeg har opplevd. Først kunne vi ikke trene og når vi endelig kom i gang med sesongen så fikk jeg minimalt med tillitt. Jeg følte nok at jeg hadde fortjent litt mer tid på banen, men samtidig må man respektere valget til treneren også. Jeg ser nok også at min spillestil kanskje ikke var helt forenlig med måten Kjelsås ønsket å spille fotball på heller. Så etter sesongen var egentlig planen å gå tilbake til Oppsal å spille der i 2021, men så åpnet plutselig muligheten seg til å dra til Ullern og etter mye betenkningstid så valgte jeg å dra dit istedenfor.


Beste valget jeg har gjort
Ismar Dizdar signerte for Ullern like før sesongstart og sesongen skulle bli en stor suksess for Ismar og hans nye lagkamerater. Sesongen endte med opprykk med solid margin og Ismar leverte 5 mål på sine 12 kamper. I tillegg var han en viktig del av forsvaret som hadde best statistikk i forrige sesongs 3.divisjon. Og skal vi tro Ismar, så har Ullern publikummet mer i vente av laget i kommende sesong.
- og dra til Ullern er det beste valget jeg har gjort, her må jeg rett og slett takke Didrik. Vi har en utrolig unik gruppe her hvor spillere og folkene rundt oss alle sammen drar i samme retning og ønsker det beste for hverandre. Vi som spillere føler oss utrolig velkomne her og den kulturen vi har rundt laget med Christian, Per, Jon-Anders, Nils-Einar, Magne og ellers alle som er med og bidrar på og rundt kamper er utrolig viktig. Når laget møter motgang så kommer denne kulturen til å bli ekstra viktig og en styrke for oss. Og jeg tror at vi kan overraske mange lag i kommende sesong. Vi har en sterk spillergruppe som ønsker å prestere så bra som overhodet mulig så jeg tror vi har alle muligheter foran kommende sesong og det er helt opp til oss hvor langt vi kan nå. Vi har en leder som tror enormt mye på oss og hva vi kan få til og det smitter naturligvis over på oss som spillere. 

Nyvalgt kaptein
Etter avgangen til tidligere Ullern kaptein Finn Badou Jor så falt valget på Ismar Dizdar som ny kaptein. Dizdar selv har et ydmykt forhold til det og fremhever at alle i gruppen tar ansvar.
- Jeg liker jo å være en ledertype å ta litt ekstra ansvar og samtidig er jeg takknemlig for tilliten. Men det er utrolig viktig at vi alle tar ansvar både på og utenfor banen og at vi sammen løser ting. Der får vi også mye tillit fra Didrik og Anders. De lar oss ofte diskutere ting som skjer på banen fordi de vil at vi skal kunne løse ting underveis i kamper uten at det alltid må komme fra sidelinjen. Også kommer de heller med innspill etter at vi har snakket, der er de litt forskjellig fra andre trenere jeg har hatt tidligere.
Men vi kommuniserer veldig godt i gruppen selv om det er litt fyring utpå der så er vi alltid ferdig med det i garderoben etterpå.

Vi er i alle fall meget klar til å ta fatt på årets sesong sammen! 


 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.