MSB: Tabelltopp etter sliteseier mot Stovner

Postet av Ullern Fotball den 25. Mai 2022

Serieleder mot tabelltoer. Øst mot vest. Ullern mot Stovner. Det var mye spenning og prestisje tilknyttet tirsdagens fjerdedivisjonsoppgjør på Rommensletta kunstgress. Før kampen ledet Stovner 4. div. avd. 2 med 13 poeng, ett poeng foran Ullerns rekrutter som lå på andreplass. 

Men ting skulle snu. Til det bedre, sett med Ullern-øyne. For etter 90 minutter på en flott (og litt smal) kunstgressbane stod det til slutt 3-2 til Ullern og dermed inntar rekruttlaget tabelltoppen. 

Rotete start

Det var riktignok ingen enkel seier. Stovner tok ledelsen etter et langt kast ganske tidlig i kampen, og Ullern slet med å finne tilbake til det offensive spillet man har sett fra dem de siste kampene. Da var det til stor hjelp at Sindre Grytnes dukket opp fra intet på en dødball og hamret inn 1-1 med venstrefoten. Den stillingen sto seg til pause, og det var alt å spille for lagene gikk ut til andre omgang.

Etter hvilen startet Ullern best. Litt ut i andre omgang gikk Aksel Bay-Larsen i bakken innenfor Stovners sekstenmeter. Ureglementert, ifølge herren kledd i sort og med fløyte i munnen. Straffe til Ullern. Fredrik Stokke steg frem og satte sikkert inn 2-1. Men Ullern var ikke ferdig. På en kontring mot slutten av kampen ble hurtigtoget Thomas Støfring spilt fri og satte sikkert inn Ullerns tredje scoring for kvelden. Ei scoring som skulle vise seg å bli viktig, for på overtid fikk nemlig Stovner også prøve seg fra krittmerket - 2-3! Til tross for mye kaos og Hawaii-fotball på slutten så red Ullern av stormen, og kunne løfte hendene i triumf etter siste fløyteblås. 

Mantra ga telling

- Etter en del dårlige opplevelser i løpet av fjorårets sesong, har jeg hele tiden minnet gutta på at vi må lede med to mål før vi nærmer oss slutten av kampen. Ellers leder vi ikke - det er innstillingen vi har nå. Det har blitt et slags mantra. Og akkurat i går kveld skulle det jaggu stemme, sier rekruttrener Anders Romsøy Johansson og humrer. 

- I fjor hadde vi garantert tapt poeng i en slik kamp. Vi er et lag som ikke får trent sammen og vi har mange unge spillere. De må tilegne seg erfaring og lære seg å ikke bare spille bra, men å vinne fotballkamper. I tillegg er majoriteten av 11-eren vår vesentlig bedre offensivt enn defensivt, så da er det greit å lede med litt margin når vi nærmer oss full tid, forklarer han videre. 

Rekruttrener Anders Johansson. Foto: Christian Strømme

 

Ting å rette på

Til tross for resultatet og det faktum at Ullern tar med seg 3 poeng mot en av hovedutfordrerne på bortebane, var ikke Johansson utelukkende fornøyd med prestasjonen. 

- Dette er langt fra vår beste kamp, og spillemessig er vi ikke særlig gode om vi sammenligner oss med den standarden vi selv har satt. Vi har en del å jobbe med, stadfester han. 

- Når det er sagt, så er det kjempebra at vi klarer å stå sammen og fortsette å prøve hele veien. Vi slet litt med dette i førsteomgangen, men vi fikk snakket sammen i pausen og ble enige om hvordan vi skal fremstå når det går trått. Det gikk vesentlig bedre i andre omgang. I tillegg er det kjekt å se at vi klarer å vinne på en dag der en del av spillet vårt er under pari. Og selv i de periodene Stovner dominerer, rakner vi ikke. Det er et godt tegn og dette tar vi med oss, sier Johansson. 

Han skryter videre av hvordan de erfarne gutta står frem i en slik tøff kamp. Terje Kirsebom, Harold Mufoncol og Sindre Grytnes - så vel som 17-åringen Ola Rye - var helt avgjørende mot sluttminuttene av kampen. 

- Disse karene gjør en eksemplarisk jobb og står frem som ledere og forbilder for de yngre gutta. Det er slik unggutta tilegner seg den nødvendige erfaringen jeg snakket om i sted raskest: Ved å se-, høre- og oppleve hva sånne som Teddy gjør når det koker litt ekstra, sier Johansson. Terje Kirsebom får skryt fra trener Johansson etter tirsdagens kamp mot Stovner. Foto: Merethe Fosby 

 

Nok et østkantoppgjør venter

Om ei knapp uke er det Veitvet som venter til Ullerns andre bortekamp på rad. Og apropos "på rad": Ullerns trepoenger mot Stovner er deres femte seier på rad. Klarer de sin sjette?

- Jeg håper alle gutta er like innstilt som meg på å fortsette den gode trenden; vi må nå rette fokus mot en bunnsolid prestasjon i en tøff bortekamp mot Veitvet. Vi har ingen grunn til å undervurdere noen til tross for tabellsituasjonen vår og det er ikke mange månedene siden vi slet med å ta poeng i denne ligaen. Vi må holde oss ydmyke og fortsette å male på videre, og hele tiden ha fokus på kommende kamp. Tabellen har ikke noe særlig å si før ute i oktober, avslutter Johansson. 

KAMPFAKTA

ULLERN XI: Terje Kirsebom, Joacim Sereba, Harold Mufoncol, Sindre Grytnes, Ola Rye, Jacob Cleve Broch (Oldevik Herstad fra 80. min.), Fredrik Stokke, Aksel Bay-Larsen, Brage Tobiassen, Mikael Foss Andersen (Nima Sharifi fra 80. min.), Thomas Støfring

Ubenyttet reserve: Noah Røe, Ingvald Benestad

SCORINGER: 0-1 (8. min.), 1-1 (Grytnes, 35. min.), 2-1 (Stokke, 70. min.), 3-1 (Støfring, 75. min.), 3-2 (90. min.)

SPILLERBØRS


3 POENG: Sindre Grytnes

Sindre Grytnes rydder opp i svært mye, særlig i lufta og særlig mot slutten av kampen. Plusser man på den viktige scoringen hans i første omgang, kan man mildt sagt si at Grytnes var betydningsfull for seieren.  

2 POENG: Harold Mufoncol

Bunnsolid defensivt og fra sin sidestopperposisjon klarer han å ødelegge mange lovende Stovner-angrep. I tillegg er innstillingen til "Harry" både energisk, engasjert og smittsom, og får med seg resten av laget i riktig retning. 

1 POENG: Terje Kirsebom

"Teddy" har full kontroll på det aller meste defensivt, og i likhet med sin stoppertrio er han mye av grunnen til at Stovner ikke får scora mer enn de to målene de fikk. Fint ute og sweeper bak forsvarslinja når Stovner forsøkte å spille rett inn i bakrom.
Tre poeng ganger to: Sindre Grytnes får tre poeng på vår spillerbørs etter kampen mot Stovner. Foto: Merethe Fosby

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.