Cupeventyret over for denne gang!

Postet av Ullern Fotball den 24. Jun 2022

KFUM var favoritter før oppgjøret i 2.runde i NM på CC Vest Arena og hjemmepublikummet så frem til et gjensyn med de tidligere Ullernguttene Jonas Vatne Brauti og Håkon Helland Hoseth. Dessverre så skadet Brauti seg i forrige Obos kamp mot Sandnes Ulf og gikk dermed glipp av gjensynet med CC Vest Arena, men Håkon Helland Hoseth var klar til matchen. KFUM skuffet ikke og tok til slutt en fortjent seier mot Ullern.

De tidligere lagkameratene Håkon Helland Hoseth og Espen Lindøe. Foto: Merethe Fosby

Jevnt før pause
Det var tydelig at hjemmelaget Ullern hadde gjort sine forberedelser godt og at hovedfokuset var å slippe til KFUM så lite som mulig. Og det lykkes hjemmelaget veldig godt med i den første omgangen, men de klarer ikke å skape de store mulighetene selv heller. Etter 45 minutter spilt blåser dommer for pause og konklusjon er 0-0 både på resultattavlen og på sjansestatistikken.

Bilde: Yannis Moula mot sine tidligere lagkamerater. Foto: Merethe Fosby


For sterke etter pause

Etter pause tok KFUM sakte, men sikkert mer og mer over. Ullern hadde en ganske god mulighet når Håkon Øverby spilles gjennom, men avslutning reddes av keeper som må gi retur. Returen havner hos debutant Cornelius Bencsik, men han treffer heller dårlig fra 16 meter og skuddet ender langt over mål. 

Men etter dette er det KFUM og bare KFUM resten av kampen. 

1-0 kommer etter et frispark fra korridor hvor Christoffer Skårn er uoppmerksom og står med ryggen til når frisparket tas. Ballen heades ned til tidligere Ullerngutt Hoseth og han scorer dermed i sin andre kamp på rad for KFUM, og denne gang mot sin tidligere klubb.


Og Hoseth skulle skape mer trøbbel for hjemmelaget. I første omgang hadde han mange tette dueller mot tidligere lagkamerat Espen Lindøe. Og der Lindøe gikk seirende ut av det meste i første omgang så kom Hoseth mer til sin rett i andre omgang. Og Hoseth som satte inn scoringen skulle også skaffe straffesparket som ledet til scoring nummer to for KFUM. Hoseth slår ballen inn fra venstre som treffer hånda til Espen Lindøe og det dømmes dermed straffespark. Vanskelig å argumentere mot den avgjørelsen.
Straffen settes sikkert i mål av innbytter Robin Rasch etter 79 minutter og kampen virker mer eller mindre avgjort.


KFUM skulle sette keeper Jesper Wold i Ullern buret på et par prøver til før full tid, men Wold viste at Ullern igjen har en ung og lovende keeper i buret når han avverger begge forsøkene på en fin fin måte.

Kampen ender altså 0-2 og Ullern er ute av cupen for denne gang.

Ok prestasjon
Ullern trener Didrik Bjella var ikke veldig skuffet etter kampen mot KFUM og rettet heller fokuset videre mot neste kamp som han mener har enda større betydning.
- Vi vet at vi møter et meget godt KFUM lag i dag og de sparer heller ikke veldig på kruttet når de setter opp laget til denne kampen. Vi hadde et mål om å slippe de til så få sjanser som mulig å satse på at vi skulle klare å skape noen sjanser på dem som kunne resultere i mål. Det første syns jeg vi i bunn og grunn klarer, de skaper ingenting de første 45 og vi har god kontroll på dem. Etter pause er de litt farligere og vi slipper til noen sjanser uten at jeg føler at de på noe som helst tidspunkt kjører oss veldig. Men vi skaper dessverre altfor lite sjanser selv og vi er litt skuffet over at vi i altfor liten grad klarer å sette vårt spill slik at vi får flyttet presset dere litt. Så vi er litt skuffet over prestasjonen, men samtidig vet vi at vi møter et meget godt fotballag. Nå retter vi heller fokuset mot søndag og hjemmekamp mot Sotra som i bunn og grunn er en enda viktigere kamp for vår del, sier Bjella. 

Hva kan man lære av en slik kamp mot en sterk Obosliga motstander?
- Man lærer jo selvfølgelig en hel del hvis man bruker det riktig. Vi ser litt hvor lista ligger ett nivå over og det gir oss noe å strekke oss etter. Helt siden jeg kom til klubben så har vi strebet etter å bli litt bedre for hver dag som går, det gjelder både på og utenfor banen. Og da er det fint å få et referansepunkt på hvor vi er og hvor vi ønsker å komme. Jobben KFUM har gjort med å stabilisere seg i Obos og ikke minst konkurrere om opprykk er imponerende, men det viser også litt hva som er mulig å få til selv om man har begrensede midler til disposisjon. Dette er ikke gjort over natten så vi fortsetter jobben videre med å bedre oss, avslutter Bjella. 

Lagoppstilling Ullern:
12. Jesper WOLD
15. Magnus FOSEN (Navarsete 87.min)
 4. Ismar DIZDAR
 5 Abdel-Hedi ALI
 6. Espen LINDØE
21. Christian S. HANCHE-OLSEN (Rye 84.min)
 3. Harold B. MUFONCOL
 7. Håkon M. ØVERBY (Skårn 73.min)
22. Cornelius BENCSIK (Sereba 73.min)
29. Yannis M. MOULA (Stokke 73.min)
25. Jens B. ASLAKSRUD

Innbyttere:
30. Filip TERZIC
 2. Henrik S. NAVARSETE
 8. Christoffer SKÅRN
13. Sindre S. GRYTNES
14. Ola Nikolai RYE
23. Bendik F. EVENSEN
27. Fredrik STOKKE
28. Zike Joacim SEREBA

Kampfakta
Ullern - KFUM OSLO: 0-2
Mål: Hoseth 75.min, Rasch 79.min (str).
Gule kort: Moula, Rasch
Tilskuere: 244

Poengbørsen
3.poeng: Abdel-Hedi ALI
Med maske for anledningen etter nesebruddet mot Notodden i forrige kamp så gjør han en viktig jobb med å rydde opp bak i Ullern forsvaret. Sterk i luftrommet og blokkerer skuddforsøk fra KFUM. God kamp av Hedi!

2.poeng: Christian S. HANCHE-OLSEN
I en kamp hvor Ullern skaper lite offensivt så er det de mer defensive spillerne som blir mest fremtredende. Hanche-Olsen spilte sin 7.kamp for Ullern denne sesongen og gjør sine ting meget bra på venstresiden. Trår vel omtrent ikke en fot feil defensivt og er sikker i pasningsspillet. Litt manglende bidrag offensivt, men i en vanskelig kamp så gjør han sine ting bra.

1.poeng: Espen LINDØE
I likhet med sin kollega på motsatt side så gjør Lindøe en solid jobb defensivt. Spesielt i første omgang er nok Lindøe bestemann utpå der. Da er han god begge veier og har full kontroll på sin tidligere lagkamerat Hoseh. Sliter mer i andre omgang og er uheldig når et innlegg fra Hoseth treffer hånden hans. Men alt i alt en god match av Lindøe. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.