G15: Kjempeinnsats på Dana cup

Postet av Ullern Fotball den 31. Jul 2022


 

G15 (G2007) har denne uka vært i Hjørring på Dana cup. Hele 45 Ullern-spillere tok ferga fra Larvik til Hirtshals mandag ettermiddag, og til sammen har de spilt 18 kamper fordelt på tre lag. 

- Det har vært en fantastisk uke. Gutta har vist et godt samhold og vært eksemplarisk flinke til å inkludere hverandre. Vi har klart å ha det bra sammen både på og utenfor banen, og med 45 15-åringer med ulike ambisjonsnivå er ikke det bare enkelt. Her skal de alle ha kudos for å vise hensyn til hverandres behov, slik at alle fikk en fin tur, oppsummerer hovedtrener for G07 TG1, Anders Johansson. 

Internasjonal motstand

I G15-klassen var det hele 103 lag påmeldt i årets utgave av den 39 år gamle turneringen. Deriblant 32 ikke-norske lag fra 14 forskjellige land. Ullern-gutta fikk gleden av å møte lag fra både Kosovo, USA, Mexico, Danmark og Tyskland. Lag 3 fikk det litt tøft og tapte alle sine kamper, men trener Nico Colucci var godt fornøyd med innsatsen de viste mot vesentlig bedre motstand enn de vanligvis møter i hjemlig serie. 

- Vi spiller gradvis bedre og de to siste kampene er vi gode. Da gjør gutta alt, og da er vi fornøyde, sier han til Ullern.no

Ullern 2 tapte også alle sine kamper i gruppespillet. Men da det virkelig gjaldt, i utslagsrundene, hadde de visstnok et ekstra gir eller to å gå på. Hirtshals ble feid av banen 5-0, og deretter slo de Staal-Jørpeland 5-4 etter straffekonk i en svært spennende kamp der rogalendingene ledet til siste spark på ballen. Deretter vant de 1/8-finalen 1-0 mot trondheimslaget Tiller, før det til slutt ble stopp i kvarten mot Ørsta (2-3). 

Kvartfinale

Lag 1 (bildet øverst) fikk en langt mykere start på turneringen med 9-0 over Madla og 12-0 over danske Vrå-Børglum-Skallerup-Vennebjerg. Gruppeseieren skulle avgjøres i kampen mot Dallas Texans Soccer Club, men der var amerikanerne hakket sterkere og vant 3-0. Disse skulle faktisk gå helt til topps i turneringen. 

- De var veldig gode, og vi fikk en referanse på hva som kreves av tempo og fysikk og duellkraft for å ta det neste steget som lag og enkeltspillere, kommenterer Anders Johansson. 

A-sluttspill ble det likevel, og første hinder var Viking FK. Der ble det seier på straffekonk - noe som også var helt fortjent basert på hvordan kampen var. Mjøndalen ble slått komfortabelt i 1/16-finalen, og i 1/8-finalen leverte guttene en bunnsolid match mot et godt Askøy-lag og vant 1-0.

I kvarten ventet FC Malisheva fra Kosovo. De skulle - i likhet med texanerne - vise seg å være svært solide. Ullern tapte 0-3 og dermed var eventyret over for denne gangen, men trener Johansson er langt fra misfornøyd med innsatsen til de hvite og røde fra Oslo vest. 

- Vi gjør alt vi kan i hver kamp, og spiller noe av den beste fotballen vi har spilt. Laget har aldri vært så gode før, og det viser vi særlig i kampen mot Askøy. Vi taper til slutt for et godt lag, og når vi kommer til kvartfinale i en turnering med 103 lag så kan vi ikke være misfornøyd. Og når vi både spiller bra og har innsatsen i bunn, kan gutta være stolte av det de har gjort. Jeg er i alle fall stolte av dem, konkluderer Johansson. Gjengen fra G07 som deltok på Dana cup (minus et par som dro hjem før bildetakningen grunnet sykdom). Totalt var 45 spillere fra G07 på Dana cup. 

 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.